Silja Linen itämerellinen joulubuffet 2021

*pr-matka blogiyhteistyössä Silja Line

Silja Linen joulubuffet tarjoiltiin ensimmäisen kerran, noin kahden vuoden pituisen koronatauon jälkeen, Silja Serenaden Grande Buffet -ravintolassa viime viikolla. Minulla oli ilo olla mukana kuvaamassa tapahtumaa, ja oheinen videoni kertoo sinulle Siljan tämänvuotisista jouluherkuista.

Videon kesto 3:15

Joulubuffet Silja Linen M/S Silja Serenade -laivalla

Itämerellinen Silja line joulubuffet 2021

Siljan pääkokki Anti Lepik kehui, että tänä jouluna vegaani, sekaani, suomalainen, ruotsalainen ja virolainen istuvat kaikki samassa pöydässä, josta löytyvät Itämeren parhaat joulumaut.

Silja Line itämerellinen joulubuffet 2021 sisältää lähiruokaa ja vastuullisuutta, esimerkkeinä siitä mm. suomalaisen kalastajan Vento Aallon silakat, Peipsi järven kuha, perinteinen ruotsalainen joulumakkara ja perinteinen suomalainen joulukinkku.

Punajuuri Silja Linen joulubuffetissa
Punajuuri oli erittäin maistuvaa Siljan joulubuffetissa

En voi itse Siljan buffetin makkaraa tai kinkkua kommentoida, koska ne eivät kuulu ruokavaliooni, enkä silakoitakaan ole oppinut syömään, mutta onneksi kaltaisilleni lihaa karttaville löytyi myös syötävää Siljan Linen joulubuffetista. Jopa täysin vegaanisia vaihtoehtojakin löytyi, kuten porkkala ja vegaaninen joulumakkara, kermainen kookos-kurkumakeitto, Waldorfin salaatti ja suklaaraakakakku.

Klassisina suomalaisina jouluherkkuina löytyivät mm. marinoidut sillit, harmaasuolattu joulukinkku, imelletty perunalaatikko ja käpykakku. Näistä suomalaisista jouluherkuista maistoin vain käpykakkua ja se kyllä kruunasi koko jouluateriani. Hämmentävää sikäli, että olen suomalainen ja varsin joulufani, mutta tämä oli kuitenkin ihka ensimmäinen kerta elämässäni, kun söin käpykakkua. Silja Linen joulubuffetti jäi näin lähtemättömästi mieleen.

Juureksia Siljan joulubuffetissa
Joulun vihanneksia

Ruotsalaisina jouluherkkuina buffetissa esiintyivät Skagen ruisleivällä, ruotsalainen joulukinkku, lihapullat ja puolukkarahka piparkakkumurujen kera.

Virolaisina jouluherkkuina buffetista löytyi possunliha-aladobia, verimakkaraa, klassista hapankaalia ja kaneliomenoita vaniljakastikkeella. Venäläisinä jouluruokina puolestaan tarjottiin lohicoulibiacia, shubaa, metsäsienisalaattia ja venäläisiä kurkkuja.

Siljan joulubuffaa tarjoillaan 1. joulupäivään asti ja sen hinta on Silja Serenaden Helsinki-Tukholma -reitillä 42/45e. Siljan muilla reiteillä se on hieman halvempi.

Käpykakku Silja Linen joulubuffetissa
Käpykakku, joka vei kielen mennessään

Siljan vai Vikingin joulubuffet?

Jos mietit, kummalle laivalle menisit jouluruokaa nauttimaan, Siljalle vai Vikingille, niin oma kokemukseen perustuva ehdotukseni on seuraava: Jos haluat buffetilta paljon joulutunnelmaa ja koristeita, valitse Viking Line, mutta jos haluat visuaalisesti hillitympää joulua, valitse Silja Line. Jos suolainen ruoka merkitsee enemmän kuin makea, valitse Viking Line, mutta jos makeat jälkiruoat tai juustot ja hillo ovat ykkössijallasi, valitse Silja Line. Kinkkua tai liharuokia en valitettavasti voi kommentoida, mutta niistä kertoo esim. Mukana Maku. Samoin buffettiin kuuluvat viinit ynnä muut juomat jäivät testaamatta, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin! Ihanteellisintahan voisi kuitenkin olla nauttia menomatkalla yhden ja tulomatkalla toisen varustamon buffetti.

Lue ja katso siis myös, millainen on Viking Linen tämänvuotinen joulubuffet.

Sinua voisivat myös kiinnostaa muut ravintolat Silja Serenadella, kuten Bon Vivant ja Sushi & Co.

Vaan eikö olisikin upeaa nauttia joulubuffet, jossa olisi jouluruokia kymmenistä eri maista? Vink vink varustamot!

Joulubuffetin koristelua Siljalla
Joulubuffan koristelua Siljalla

Katso myös lisää muita inspiroivia ruoka- ja ravintolapostauksiani!

Katso myös, millaista oli matkustaa Silja Linen DeLuxe-hytissä! näytti

3 Comments

  1. Olipa mukava lukea tämä, kun oli vertailua noiden buffetien välillä. En usko, että kummassakaan valinnassa menisi vikaan, mutta kuvauksesi perusteella Viking Line olisi minulle selvä valinta, sillä suolainen ruoka merkitsee minulle ilman muuta enemmän kuin makea.

  2. Onneksi kummastakin näyttäisi kuitenkin löytyvän myös liha-vaihtoehtoja, sillä meitä lihasta ja lihatuotteistakin pitäviä vielä löytyy! Tosin perinteisiä jouluruokia emme enää oikein jouluna tapaa syödä vaan mieluummin valitsemme juhlavia kuin perinteisiä vaihtoehtoja, mutta kyllä aina joulun alla jossain vaiheessa käydään joku perinteinen joulupöytäkin nauttimassa, laivalla tai maissa!

  3. Kiitos kommenteistanne 🙂 Olisi pitänyt mainita, että ”jos suolainen lihaton ruoka merkitsee enemmän kuin makea jne..” En siis suolaisia liharuokia arvioinut ollenkaan. Vaan jos ylipäätään jotain liharuokaa kaipaan, niin lihapullat, ja niitäkin liharuokia Siljan buffetista löytyi – koska lihapullat, uskomatonta mutta totta, kuuluvat ruotsalaiseen jouluun!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *