Kissakahvila Helsingissä

Viime kesänä tuli otettua varsinainen irtiotto kotimaan matkailussa, kun käväisin Helkatti-nimisessä kissakahvilassa Helsingissä. Kyseinen kissakahvila sijaitsi Helsingin keskustassa ja käynti siellä vaati suunnitelmallisuutta, koskapa visiitti siellä piti varata etukäteen. Jos olet kissojen ystävä, tai vaikket olisikaan, niin katso oheinen video, joka kahvilareissusta syntyi –

Videon kesto 4:29

Kissakahvila Helkatti Helsingissä

Kissakahvila Helkatti

Kun kävin kissakahvilassa Helkatissa, oli kissoilla juuri päivälevon aika, jolloin osa kissoista uinui ikkunalaudalla ohikulkijoita piristäen. Moni Annankadun kulkija pysähtyi niitä katsomaan. Kengät neuvottiin sisääntullessa jättämään eteiseen, joten kenkäsuojat olisi kannattanut ottaa mukaan, jossei halunnut sukkien karvoittuvan.

Kissakahvila oli koristeltu kissojen ja kissojen ystävien viihtyvyyttä silmälläpitäen, ja jopa kahvilan vessasta löytyi kissateemainen koristelu – Ja kissa nukkumassa myös sielläkin! Mutta ei siinä vielä kaikki – Nimittäin, kun sain teekuppini juotua loppuun, kurkisti teekupin pohjastakin kissan naama. Totisesti, tuli kissakuumeeni hoidettua kahvilassa kuntoon.

Kahvilan menuusta löytyi monta erilaista suolaista ja makeaa, ja nauttimani tee ja kakku siellä olivat kiitettävän hyviä. Hintataso oli hieman yläkanttiin, mutta kissaa paijattuani ymmärsin, että se mennee lopulta hyvään tarkoitukseen. Kissoillakin kun oli varmaan ollut rankka kevät, kun koronarajoitusten vuoksi ei kukaan käynyt niitä kahvilassa katsomassa. Kissat olivat herättyään kuitenkin varsin viehkeitä eivätkä ne olleet ujoja. Yksi niistä ehti lopulta tulla paijattavaksikin.

Teetä kissakahvila Helkatissa
Teetä Helkatti-kissakahvilassa

Kissakahvila Helkatista kertova videoni on osa kahviloista ja ravintoloista kertovaa videokokoelmaani, jota olen tehnyt YouTubeen. Ja nyt se on myös osa teostani INDIVUE – Matka Suomeen – tutustu siihen!

Seuraa myös somessa!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.