Laivoja Tukholman satamassa
|

Kesäinen risteily Helsingistä Tukholmaan vuonna 2007

Muistatko, miltä Helsingin ja Tukholman keskustat näyttivät 2000-luvulla? Oheiset kuvat kertovat sinulle, millainen oli risteily Helsingistä Tukholmaan elokuussa 2007 ja millainen oli Kauppatorin laita ennen maailmanpyörää. Näet myös, miten Tukholman keskusta ja Sergelin tori ovat muuttuneet yhdessä vuosikymmenessä. Suihkulähteiden, ruusujen ja patsaiden lisäksi kesäpäivä Tukholmassa saattoi tuoda eteesi myös paidattomia työmiehiä sekä shakinpelaajia, kuten kuvista voit nähdä.

Helsingin tuomiokirkko ja Kauppatori vuonna 2007
Helsingin tuomiokirkko ja Kauppatori vuonna 2007
Suomenlinnan rantaa vuonna 2007
Suomenlinnan rantaa vuonna 2007

Jos olet miettinyt, miltä Tukholmalaisessa bussissa näyttää sisältä päin, tai miltä taksit Tukholmassa näyttivät 2000-luvulla, oheiset kuvat antavat vastauksen siihen. Ne kertovat myös, millaista on tukholmalainen arkkitehtuuri ja millaisin viirein Tukholman kävelykatu oli koristeltu. Erittäin hyödyllistä tietoa kaikille niille, jotka eivät ole laivaterminaalia kauemmaksi Tukholmassa koskaan päässeet.

Sergelin tori Tukholman keskustassa vuonna 2007
Sergel Torget Tukholman keskustassa vuonna 2007
Kukkivia punaisia ruusuja tukholmalaisessa puistossa
Purjeveneitä Tukholmassa
Purjeveneitä Tukholmassa
Risteilymatkustajia laivan kannella
Risteilymatkustajia laivan kannella
Viking Line -laiva saapumassa Tukholmaan
Viking Line -laiva saapumassa Tukholmaan

Video Tukholman risteilystä vuonna 2007

Oheisista kuvista sekä myös seuraavasta videosta voit nähdä, miten kauniissa maisemissa saa Tukholman kesäisin jättää taakseen, kun paluumatka Helsinkiin on alkanut.

Video vastaa myös kysymyksiin, miltä Helsingin Kanavaterminaali näytti 2000-luvulla, miten kaukana linnuntietä pitkin Suomenlinna-saari sijaitsee Helsingin keskustasta, sekä vilkuttivatko Suomenlinnan turistit ohikulkeville laivamatkustajille jo 2000-luvulla.

Jos olet miettinyt, miltä Viking Linen terminaali näytti Tukholmassa 2000-luvulla ja kuinka kaukana huvipuisto sijaitsi terminaalista, seuraava videoni Helsinki-Tukholma-Helsinki -risteilystä antaa vastauksen myös siihen. Videolla voi nähdä myös tukholmalaisia suihkulähteitä sekä kuulla, miltä kirkonkellojen sointi Tukholmassa kuulostaa.

Katso myös, miltä näyttää, kun laiva lähtee Tukholman satamasta ja millaisilla vaatteilla Tukholmassa pärjää elokuussa. Pientä kulttuurishokkia oli ainakin japanilaisille ja kiinalaisille turisteille luvassa elokuussa 2007, kun matti heikäläinen istui laivan kannella lähes täysin ilman rihman kiertämää.

Lopuksi video kertoo myös, miltä loppukesän Tukholma näyttää mereltä päin katsottuna, millaista musiikkia Ruotsin laivalla kuunneltiin vuonna 2007 ja kuinka ruotsalaiset lokit saattelevat Helsinkiin matkaavia turisteja. Videoon on saatavilla englanninkielinen tekstitys –

Sinua saattaisi myös kiinnostaa video risteilystä Tukholmaan Silja Linen -laivalla. Lue myös ravintolasuositukseni Tukholmaan, joulubuffet M/S Gabriellalla sekä teos INDIVUE – Matka Eurooppaan!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *