|

Levoton hotellielämys Amsterdamissa

Kun käväisin Amsterdamissa kauan sitten, noin viime vuosikymmenen puolivälissä, valitsin itselleni hotellin, joka sijaitsi Amsterdamin keskustassa, mahdollisimman lähellä tunnettuja nähtävyyksiä.

Päädyin varaamaan hotellihuoneeni The Albus Design Boutique hotel -nimisestä hotellista Vijzelstraat-nimisen kadun varrelta, ja ensivaikutelma hotellin ulkopuolella ja aulassa oli ihan hyvä.

Vaan kun pääsin hotellihuoneeseeni, se olikin huone alimmassa, toisessa kerroksessa, ja vieläpä kadun puolella, ja yöpöydälläni odottivat kapiset vaahtomuovikorvatulpat hotellin puolesta. Niistä korvatulpista oli design ja toimivuus kaukana.

The Albus -hotellin sisäänkäynti
Amsterdamilaisen The Albus -hotellin sisäänkäynti

Vaikka näkymä vilkkaalle amsterdamilaiselle kadulle olikin kieltämättä mielenkiintoinen, ei se kompensoinut hotellin ohuita ikkunalaseja, jotka eivät pitäneet meteliä öiseen aikaan.

Viikonloppuna kuppiaottava, pössyttelevä ja öykkäröivä kansa mekkaloi kadulla kulkiessaan kovaan ääneen ja sitä meteliä riittikin sitten lähes aamuun asti. Kaiken lisäksi jokin taksiasemakin oli vielä keksitty perustaa juuri hotellihuoneeni ikkunan alle ja asiakkaita siellä riitti.

Liikennettä päiväsaikaan Amsterdamin kadulla
Hotellin vastapäisessä rakennuksessa sijaitsi mm. sushiravintola

En syönyt hotellin ravintolassa aamupalaa tai muitakaan aterioita, sillä lähistöltä löytyi kävelyetäisyydeltä useita mielenkiintoisia paikkoja, kuten eräs intialainen ravintola, josta kirjoitin aiemmin. Lisäksi Amsterdamissa oli paljon ihania kahviloita, joista sai tuoretta ja terveellistä murkinaa ja joiden terasseille paistoi aamuaurinko.

The Albus -hotelli näyttää saaneen paljon neljän ja viiden tähden arvosteluja, mutta luulenpa, että kyseiset arvostelijat ovat nukkuneet hotellin ylimmässä kerroksessa. Oma kokemukseni hotellista oli levoton, vaikka huoneen kunto oli moitteeton. En onneksi joutunut siellä montaa yötä viettämään, vaikka Amsterdamista muutoin pidänkin.

Liikennettä yöaikaan Amsterdamin kadulla
Hotellihuoneen ikkunan alla riitti liikennettä ja mekkalaa koko yön

Tutustu myös teokseeni INDIVUE – Matka Eurooppaan, josta löytyy opastaviakin matkakokemuksia eri puolilta Eurooppaa. Lisää artikkeleita on tulossa ja tilaamalla blogin luet niistä ensimmäisten joukossa!

Lue myös lisää aitoja hotellikokemuksia ympäri maailman ja näe Amsterdam yhdessä minuutissa!

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Kiva että kirjoitit rehellisesti meluongelmasta; itse olen huono nukkumaan metelissä ja nykyään yksi keskeisimpiä kriteereitä majoituspaikoille on hiljaisuus. Muutaman kerran olen päätynyt majoittumaan lentokentän lähelle juuri siksi, että sieltä puuttuu kaupungin hulina ja juhlivat vieraat (lentoliikenne ei häiritse 🙂 ).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *