Paras eteläintialainen ravintola Tukholmassa on löytynyt

Executive lunch ravintola Saravanaa Bhavan Tukholma

Vuonna 2013 päivittelin blogissakin, kun ei Suomessa saanut dosia, ja haaveilin siitä, että etelä-intialainen ravintola Saravanaa Bhavan saataisiin Suomeenkin. Ja sitten, muutama vuosi myöhemmin, toiveeni melkein toteutui – nimittäin tämän vuoden 2019 tammikuussa Saravanaa Bhavan Tukholmassa avasi jo toisen ravintolansa –

Ensimmäinen Saravanaa Bhavan -ravintola oli ehtinyt olla pystyssä vain noin pari vuotta, kun jo toinen ravintola katsottiin tarpeelliseksi avata. Ja koskapa Tukholman intialaisia ravintoloita on tässä blogissa sivuttu jo usean vuoden ajan, piti kyseistä uutta ravintolaa lähteä paikan päälle Tukholmaan asti katsomaan.

Saravanaa Bhavan Combo 5 Executive Lunch
Executive Lunch, Johtajan lounas

RAVINTOLA SARAVANAA BHAVAN, TUKHOLMA, JA EXECUTIVE LUNCH

Uusi ravintola oli avattu lähemmäs Tukholman keskustaa, josta sinne oli matkaa n. 1,7km kävellen. Matkan varrella oli lukuisia tietöitä tuomassa mutkia matkaan, mutta Googlen avulla kyseinen ravintola kuitenkin löytyi. Ravintola aukesi juuri sopivasti lounaalle klo 11.

Tilasin itselleni Combo vitosen, joka oli toiselta nimeltään Executive Lunch, Johtajan lounas. Kyseisen Johtajan lounaan papad-leipä oli huikean hyvää ja pehmeähkö, itse asiassa paras syömäni papad koskaan. Ne kun ovat useimmiten raksuvan kovia ja kuivia.Thalilautaselle kootut eri curryt olivat puolestaan kaikki täydellisiä, ja jos joidenkin niiden mausteet saattoivat välillä polttaakin suuta, sammutti annokseen kuulunut mainio mangolassi poltteen välittömästi, kuin taikaiskusta. Annokseen kuulunut ulkonäöltään donitsia muistuttava vada kookoschutneyn kera oli maultaan autenttinen ja jos olisin vielä syönyt roti-leipäni curryn kanssa silmät kiinni, olisin voinut kuvitella olevani Chennaissa.

Mainitsemani Executive Lunch oli jälkiruokineen erittäin täyttävä ateria ja mielenkiintoinen seikka oli se, että vaikka kasvislounaan nautti ennen puoltapäivää, ei sen koko päivän aikana enää ehtinyt tulla nälkä. Aterian hinta oli 120 SEK, eli 12e.

Mangolassi
Mangolassi
Ravintola Saravanaa Bhavan portaat alakertaan
Ravintola Saravanaa Bhavan ja portaat alakertaan
Saravanaa Bhavan Mini Tiffin
Combo 3, Mini Tiffin

Mini Tiffin Combo-annos piti puolestaan sisällään mm. pienen masala dosan, pienen idli vadan ja jälkiruoan. Juoma ei kuulunut sen hintaan. Pienestä koostaan huolimatta annos oli täyttävä.

Ravintola Saravanaa Bhavan alakerta
Ravintola Saravanaa Bhavan
Intialainen ravintola Saravanaa Bhavan Tukholmassa
Saravanaa Bhavan – kasvisravintola Tukholmassa

Kyseisen Saravanaa Bhavan -ravintolaketjun ravintoloita löytyy tätä nykyä mm. jo Intian Chennain ja Delhin lisäksi Singaporesta, Hong Kongista, Malesiasta, Bangkokista, Johannesburgista, Australiasta, Uudesta Seelannista, Kanadasta, USA:sta, Pariisista, Brysselistä, Amsterdamista, Frankfurtista ja Tukholmasta, ja Tukholmasta nyt siis jopa kaksin kappalein.

Ehdottoman suositeltava ravintolakokemus. Ruoka oli mainiota ja tarjoilijattaren palvelu oli hyvää. Ravintola saa viisi tähteä pelkän maun perusteella ja se sijaitsi lähellä Tukholman keskustaa osoitteessa Sankt Eriksgatan 66. Tukholman ensimmäinen Saravanaa Bhavan -ravintola on edellistä suurempi niin neliömetreiltään kuin menuultaan, mutta sijaitsee huomattavasti kauempana keskustasta osoitteessa Kista Torg 3. 

Jos haluat, että etelä-intialainen Saravanaa Bhavan -kasvisravintola saataisiin Suomeenkin, laita kommenttia alle ja jaa tämä postaus eteenpäin! 

Ja lue lisää aiheista Intia ja ruoka blogisivuillani!

Saravanaa Bhavan -ravintolan katuterassia
Saravanaa Bhavan -ravintolan tukholmalaista katuterassia

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.