Auringonlaskukahvila – Café Torpanranta, Helsingissä (+video)

Oheinen videoni kertoo Café Torpanranta -nimisestä kahvilasta Länsi-Helsingissä. Tämä tyylikäs auringonlaskukahvila sijaitsee meren rannalla Helsingin Munkkiniemenrannassa ja tarjoaa mukavat näkymät auringonlaskufriikeille.

Videon kesto on 3:34.

Café Torpanranta

Kuten videollakin näet, kulki tie kohti tätä perinteisen suomalaisittain nimettyä kahvila Torpanrantaa pitkin merenrannan vierustaa. Puistoon, jonka läpi tie kulki, oli istutettu myös kauniita kukkaistutuksia. Merenrannan kivikossa pomppi harakoita tai naakkoja ja kauempana merellä, auringonlaskun kultaamissa laineissa uiskenteli sorsia. Horisontissa näkyi merta ja metsää, tuota kaupunkilaiselle niin tervetullutta näkymää.

Munkkiniemenrannassa kasvaneet koukero-oksaiset puut piristivät ohikulkijaa lähes etelänmatkan verran, sillä vastaavia ei Helsingissä tulekaan joka päivä vastaan. Matonpesulaiturilla istuneet tyttö ja koira tarjosivat puolestaan taidemaalarille hyvän aiheen, vaikkei siitä teoksesta myyntimenestystä olisi varmaankaan tullut.

Kahvilan tuotevalikoimaa

Hyvän kahvilan tunnistaa siitä, että sen valikoimasta löytyy vihreää luomuteetä, niinkuin tässäkin tapauksessa. Vihreän teen lisäksi Torpanrannasta löytyi muitakin mielenkiintoiselta kuulostavia juomia, kuten chilikaakao, vegaanikaakao ja mochaccino.

Gluteenittoman ja laktoosittoman ruoan ystäville kahvilasta löytyi maukas tomaattilehtikaalipiiras, joka sai rinnalleen hieman salaattia. Makean puolelta gluteeniton ja laktoositon valikoima rajoittui kolmeen erilaiseen kakkuviipaleeseen, mutta kaikkiruokaisille löytyi mukavasti paljon muuta kakkujen lisäksi.

Kahvila saa erityismaininnan siellä soineen taustamusiikin vuoksi, jota oli mukava kuunnella. Jos ikkunapöydässä olisi vielä tarjennut istua ja ihastella auringonlaskua ilman takkia, niin avot.

Kahvila oli siisti naistenhuonetta myöten ja kahvilakäynnistä jäi asiakkaalle hyvä mieli. En äkkisältään keksi paljoakaan parannettavaa. Jos gluteenitonta ja luomua valikoimaa olisi vielä enemmän, niin hintatasokin olisi helpompi sulattaa.

Hyvä helsinkiläinen kahvila

Jos siis olet miettinyt, mikä olisi hyvä helsinkiläinen kahvila, josta näkee auringonlaskun, niin tässä ehdotukseni. Video on kuvattu alkusyksystä 2021 ja se on osa matkavinkkejä tarjoavia teoksiani Matka Suomeen ja Matka Eurooppaan.

Jos tiedät muita hyviä kahviloita, ravintoloita sekä muita matkakohteita Suomessa, joiden tulisi olla osa kyseisiä suomeksi ja englanniksi kirjoitettuja, vapaasti luettavissa ja katsottavissa olevia webbiteoksiani, niin kerro sähköpostilla!

Café Torpanranta
Café Torpanranta

Voit lukea Cafe Torpanrannasta myös englanniksi

Ja jos olet jo tilannut YouTube-kanavani, niin kiitos siitä!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *