Matka Cabo de Rama Fort -nähtävyydelle Etelä-Goassa (+ video!)

Cabo de Rama Fort -linnoitus Goassa

Tämä postaus kertoo Cabo de Rama Fort -linnoituksesta Etelä-Goassa, Intiassa. Kuvat ovat vuodelta 2006, ajalta, jolloin matkaoppaita Goaan ei juurikaan ollut saatavilla, varsinkaan netissä, ja ajalta juuri monsuunikauden jälkeen, jolloin luonto viheriöi mitä kauneimmalla tavalla. Siinä tuleekin heti ensimmäinen matkavinkkini Goaan – Goa on kauneimmillaan juuri monsuunin jälkeen. Talvella Cabo de Rama Fort on ihan toisen näköinen, kun kasvillisuus on kuivahtanut.

Toisin kuin englanninkielinen Wikipedia väittää, ei Cabo de Raman linnoitukselta näe Colvaa eikä Colvan rantoja. Tuon virheellisen väitteen Wikipediasta luettuani, en tiedä, uskoisinko sieltä esimerkiksi sitäkään lukemaani, että Cabo de Rama Fortia ovat hallinneet vuoroin hindut, muslimit ja portugalilaiset. Pidän sitä kuitenkin todennäköisenä, vaikka onkin huvittavaa rinnastaa kansalaisuudet ja uskonnot keskenään yhteen ja samaan lauseeseen.

Maantie Etelä-Goassa
Maantie Etelä-Goassa matkan varrelta Cabo de Ramaan
Etelä-Goalaisen maantien vartta
Etelä-Goalaisen maantien vartta
Paikallisia Etelä-Goalaisia asukkaita ja lehmiä
Paikallisia Etelä-Goassa
Lehmiä tien varressa Etelä-Goassa, Intiassa
Lehmiä tien varressa Etelä-Goassa
Lehmiä tiellä Goassa
Lehmiä tiellä Goassa
Lehmiä autotiellä Etelä-Goassa, Intiassa
Lisää lehmiä autotiellä

Miten Cabo de Ramaan pääsee?

Cabo de Rama sijaitsee Etelä-Goassa ja sen voi saavuttaa vain yksityisellä kulkuneuvolla, eli autolla, moottoripyörällä tai skootterilla. Ajomatka sinne on pitkä ja Pohjois-Goasta ehkä turhankin pitkä matka yhden päivän reissuksi, jos aikomus on palata vielä saman päivän aikana takaisin. Löydät tuoreen taksihinnaston Goassa täältä. Meriteitse kulkua ei kannata edes yrittää.

Reissu Cabo de Ramaan on kuitenkin kaiken sen vaivan väärti, sillä matkan aikana pääset näkemään kaunista luontoa, paikallista Etelä-Goaa sekä lehmiä tiellä. Lehmiä todella kannattaa varoa, jos olet kaksipyöräisellä liikkeellä, sillä ne voivat yllättää sinut mutkan takaa ja olla vallanneet koko kapean tien, kuten oheisista kuvista voi nähdä.

Autotie Etelä-Goassa
Autotie Etelä-Goassa ja Arabian meri
Sisäänkäynti Cabo de Rama Fort -linnoitukseen
Sisäänkäynti Cabo de Rama Fort -linnoitukseen
Portaat ylös Cabo de Rama -linnoitukseen
Portaat ylös Cabo de Rama -linnoitukseen
Cabo de Rama Fortin muuria
Cabo de Rama Fortin muuria
Cabo de Rama Fort ja sadepilvet taivaalla
Cabo de Rama Fort ja sadepilvet taivaalla
Cabo de Rama -linnoituksen muuria ja näkymä merelle
Cabo de Rama -linnoituksen muuria ja näkymä merelle
Näkymä merelle Cabo de Rama Fortista
Näkymä merelle Cabo de Rama Fortista

Vuonna 2011 postasin kuvan otsakkeella Rakastavaiset Cabo de Raman linnakkeessa ja löydätkin sen oheisesta linkistä. Siinä kuvassa näet myös paremmin linnakkeen sisäpuolelle, samoin kuin vuonna 2017 postaamassani 360-asteen videossa Cabo de Ramasta.

Tämä seuraava videoni kertoo puolestaan mainitsemastani matkasta Cabo de Ramaan juuri monsuunikauden jälkeen, jolloin luonto viheriöi mitä kauneimmalla tavalla. Ilman trooppinen kuumuus ja kosteus eivät videosta välity, mutta se, joka on käynyt saunassa kun sen lämpötila on laskenut +37 asteeseen, voi saada kuumuudesta jonkinlaista tunnelmaa, jos vesi vielä pihisee kiukaalla.

Lue myös aiemmat postaukseni Goan muista linnakkeista Chapora Fortista ja Fort Aquadasta.

Sinua voisivat myös kiinnostaa Lennot Delhiin

Lisää Goasta matkailijalle kertoo teokseni INDIVUE – Matka Goaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *