Bohemian Rhapsody, 2018 – Leffa-arvio sekä elokuvamusiikkia

Helsingin elokuvateattereihin saapui toissapäivänä ensi-iltaan Bryan Singerin ohjaama elokuva Bohemian Rhapsody, joka kertoo brittien kaikkien aikojen suosituimman yhtyeen Queenin ja sen keulakuvan Freddie Mercuryn tarinan huikaisevalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

En muista vuosikausiin kuulleeni tai kuunnelleeni Queenia (jossei lätkämatsien tauoilla pauhaavaa We will rock you -kappaletta lasketa mukaan) vaikka Queen oli yksi lapsuuteni idoleista. Elokuvan musiikki verestikin mukavasti muistoja. Ohessa alla muuten ensimmäisenä The Original Soundtrack elokuvasta Bohemian Rhapsody. Soundtrack-maistiaiset tarjoaa Apple Music.

Tennispalatsin suuri Scape-sali, jossa elokuvan katsoin, oli mitä parhain paikka katsoa kyseinen elokuva, sillä suuren elokuvasalin istuimet olivat mukavan tilavat ja pehmeät ja äänentoisto huippuluokkaa.
Korvakuulokkeilla ei päästä samaan tunnelmaan. Ainakaan vielä.

Elokuvassa Bohemian Rhapsody saattaa monelle tulla yllätyksenä se, että Freddie Mercury oli alkujaan intialainen. Homous puolestaan lienee oli useammankin tiedossa.
Pääosaa esittänyt Rami Malek oli luovan muusikon roolissaan täysin uskottava ja saattoi Freddie Mercuryn tarinan kankaalle mitä parhaimmalla tavalla – ainakin, jos ei ole Freddien esiintymisiä aiemmin liiemmälti katsonut.

Apple Music -palvelusta löytyy useampi Queenin albumi, kuten esimerkiksi kaikkien aikojen ensimmäinen Queen albumi vuodelta 1973, joka muuten julkaistiin samana päivänä kuin mihin elokuva päättyi, eli Queenin esiintymiseen Live Aid -konsertissa vuonna 1985. Kyseinen alkuperäinen Live Aid -konsertti löytyy YouTubesta, mutta en suosittele katsomaan sitä vielä, jos aiot katsoa kyseisen elokuvan, sillä elokuvassa nähdään lähes identtinen kopio kyseisestä suuresta konsertista, jonka avulla kerättiin rahaa Afrikan nälkäänäkeville. Muistan itsekin sitä livenä tv:stä katsoneeni ja se oli suuri juttu silloin, vuonna -85.

Ohessa vielä Apple Musicin tarjoamana Queenin albumi A Night At The Opera, jonka syntymisestä elokuvassa erityisesti kerrotaan suupielet korviin nostattavalla tavalla, sekä albumi Innuendo, joka julkaistiin vuonna 1991, samana vuonna kuin Freddie Mercury kuoli, lähes kaikille yllättäen, AIDS:iin.

Elokuva Bohemian Rhapsody oli hieno kunnianosoitus edesmenneelle taiteilijalle.
Suosittelen ehdottomasti katsomaan sen ja vielä parhaimman mahdollisen äänentoiston kera.
Elokuva saa 4 ½ tähteä viidestä, ja niin saa myös Tennispalatsin Scape-sali.

Päivitys: Lue myös muita länsimaisia elokuva-arvioitani, kuten arvio uudesta Tom Cruisen Mission Impossible -elokuvasta!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *