Kevään ja kesän 2019 muotiuutuuksia

Marimekon uusi kuosi 2019

Kävin Miltton Showroomissa bloggaajana katsomassa ja kuvaamassa ensi kevään ja kesän 2019 uutuuksia, joista Marimekon uudet kuosit yllättivät ihanasti. Todellakin, Unikko on vihdoinkin löytänyt vertaisensa, sillä Erja Hirven suunnittelema uusi kuosi, joka oli kuin nupullaan oleva kukka, hurmasi ainakin minut täysin.

Näet oheisesta kuvasta Marimekon laukkuja kera kyseisen uuden mallin. Monien uusien kuosien lisäksi on Marimekolta tulossa myös yksivärisiä nahkalaukkuja, ainakin mustan ja violetin väreissä. Matkailijan kannalta kätevimpiä lienee olivat Marimekon kestokassit, joita myös näet ohessa – ne mahtuvat suojapussissaan käsilaukkuun pieneen tilaan ja ovat aina valmiina, kun isompaa kannettavaa löytyy.

Marimekon uusia kuoseja, vuoden 2019 mallistoa
Marimekon kestokasseja
Marimekon vuoden 2019 laukkumallistoa
Marimekon vuoden 2019 laukkumallistoa 

Glitterin korumallistoon on vuonna 2019 tulossa ihania kimmeltäviä uutuuksia, joista erityisesti sykähdyttivät oheisen kuvan vanhan roosan sävyiset korvikset. Lähes saman sävyisenä löytyi Dr. Martensilta uudenmalliset kimaltavanpinkit maihinnousukengät, joista mielestäni, varmastikin tahattomasti, löytyi mukavasti Bollywoodia.

Sateen ystäville on Tretorn puolestaan tuomassa ilahduttavan tyylikkäitä sadetakkeja ja kumisaappaita, joista erityisesti miellyin siihen korallinpunaiseen sävyyn – lienen vihdoinkin löytänyt tyylikkäät sadevaatteet itselleni. Ja monta vuotta niitä ehdinkin jo etsiä.

Glitterin korvakoru-uutuuksia
Uudet ja säkenöivät Dr.Martens -maihinnousukengät
Dr. Martins
Uusia Tretorn-sadetakkeja

Samsoe & Samsoe hurmasi puolestaan kokoelmalla Down Town 2019. Miltton Showroomissa oli esillä kevään 2019 mallisto sekä Kööpenhaminassa kesäkuussa 2018 kuvattu Spring 2019 Runway look book, jonka kuvat vakuuttivat ainakin minut. Kirjan ensimmäiseltä sivulta löytyi oheinen paitapusero yhdistettynä valkoisiin, hieman läpikuultaviin liehuvalahkeisiin housuihin. Paidan kuosissa, jonka voit nähdä oheisesta kuvasta, oli myös hieman Bollywoodiakin– vai mitä olet mieltä?

Samsoe & Samsoe , Down Town 81 – Spring 2019
Samsoe & Samsoe , Down Town 81 – Spring 2019
Samsoe & Samsoe , Down Town 81 – Spring 2019
Samsoe & Samsoe , Down Town 81 – Spring 2019

Hauskimpana yllätyksenä Miltton Showroomissa tuli minulle Finlaysonin Siperia-matto, joka oli valmistettu 100% kierrätetyistä intialaisista muovipulloista. Upeaa uusiokäyttöä! Intiassahan on hyvin tavanomaista ja tarpeellistakin juoda pullovettä, kuten matkaajat tietävät. Valitettavasti tyhjät vesipullot ovat kuitenkin Intiassa suuri jätekuorma. Kierrätystä onneksi näkyy, sillä esim. tienvarsilla näkee usein bensaa myytävän käytetyissä litran muovijuomapulloissa, kun bensa-asemia ei joka nurkasta löydy.

Muistelen myös lukeneeni, että jossain päin Intiaa on muovipulloista keksitty alkaa valmistamaan kestävää tiepäällystettä, joka voisi korvata asfaltin. Ja nyt, tekee Finlayson intialaisista muovipulloista mattoja, jotka tuntuivat yllättävän pehmoisilta ja kestäviltä! Finlayson tekee myös mukavia räsymattoja suomalaisten kierrättämistä lakanoista. Niitä nähtiin myös Kirjamessuilla lasten Toukolassa vuonna 2018.

Finlayson ja 100 % kierrätetty Siperia-matto
Finlayson räsymatto
Finlayson räsymatto

Ensi kevään ja kesän uutuudet Miltton Showroomissa nostattivat mukavasti mielialaa. Mielialaa siellä nosti myös Ruoto Cateringin menu, josta löytyi huikaisevia gluteenittomia ja laktoosittomia kasvisherkkuja, kuten oheisen kuvan rukiinen semolina näkkileipä kera punajuuritartarin, hiivaemulsion ja hasselpähkinän.

Ruoto Cateringin suolainen kaura-mantelikeksi kera vegaanisen sienikreemin ja paahdetun juurisellerin oli taasen kerrassaan jalat-alta-vievä suupala. Seuraavan kerran kyseistä suolaista herkkua päässee maistamaan ainakin Helsingin Torikortteleissa – sitä ei tarvitse odottaa ensi kevääseen 2019!

Ton-ton-ton-herkkuja à la Ruoto Catering, Helsinki
Ton-ton-ton-herkkuja à la Ruoto Catering, Helsinki

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *