Incredible India Road Show ja Goa

intialainen silkki

Osallistuin Incredible Indian järjestämään India Road Show:hun Helsingissä lokakuussa 2018 ja tässä teille, hyvät lukijani, päivitetty tiivistelmä Goasta matkakohteena Incredible India West -oppaan mukaan:

Goan 100km pitkän rantaviivan varrelta löytyy maailman kauneimpia rantoja: kilometrikaupalla valkoisia hiekkarantoja kylpemässä kultaisessa auringonpaisteessa päivin ja hopeisessa kuunpaisteessa öin, Arabianmeren vaahtopäisten aaltojen loiskuessa lähes taukoamatta.
Goan rannat houkuttelevat tuhansia turisteja ja luonnonystäviä joka vuosi.

Goan rantojen kuningattareksi sanotaan Calangutea, joka sijaitsee 15km Goan pääkaupungista Panjimista Pohjoiseen. Sen kilpailija Etelä-Goassa on Colva Beach.
Lähes koskemattomien Etelä-Goan rantojen Betulin ja Palolemin villi, eksoottinen kauneus houkuttaa monia matkailijoita.

Kaikkein kauneimmaksi Goan monista linnoituksista sanotaan Fort Aquadaa, joka valmistui vuonna 1612. Linnoituksen vieressä sijaitsee ylellinen rantahotelli, joka on kansainvälistä huipputasoa.

Vanhan Goan kuvankauniit palatsit ja kirkot ovat peräisin portugalilaisten ajoilta ollen kaunis ikkuna intialaisittain ei niin kauas menneisyyteen.

Goassa on myös laaja valikoima kasveja, lintuja ja muita eläinlajeja, sillä kolmasosa Goan pinta-alasta on metsää. Sademetsien hyväksikäytön loppumiseksi monia alueita on julistettu eläin- ja kasvilajien suojelualueiksi. Goan aroilta ja sademetsistä löydät eksoottisimmat saniais-, ruoho-, palmu-, hedelmä-, tekstiilikuitu-, öljy-, kumi-, puutavara- ja lääkekasvien lajit, kertoo Incredible India.

Lentokentältä katsoen pohjoiseen päin sijaitsevat mm. seuraavat rannat: Mormugao, Dona Paula, Miramar, Sinquerim, Candolim, Calangute, Baga, Anjuna, Vagator, Morjim, Mandrem ja Arambol.
Lentokentältä etelään sijaitsevat mm. seuraavat rannat: Bogmalo, Cansaulim, Majorda, Colva, Benaulim, Varca, Cavelossim, Mobor ja Palolem.
Pohjoisimmille tai eteläisimmille Goan rannoille on n. tunnin ajomatka Dabolimin lentokentältä.

Etäisyyksiä Panjimista: Margaoon 33km, Vasco da Gamaan 30km, Mapusaan 13km, Calanguteen 16km, Colvan rannalle 39km, Tiracolin linnoitukseen 42km, Margaon rautatieasemalle 34km ja Vascon juna-asemalle 30km. (Toim.huom. Etäisyydet ovat suuntaa antavia, eivät tarkkoja.)

GTDC tarjoaa jokiristeilyjä, joilla on musiikki- ja kulttuuriesityksiä. Lisäksi myös yksityiset palveluntarjoajat järjestävät kiertokäyntejä ja jokiretkiä.

Goasta on myös hyvät yhteydet Bangaloreen, Kalkuttaan, Chennaihin, Delhiin, Hyderabadiin, Kochiin ja Mumbaihin.
Hyvät rautatieyhteydet yhdistävät Goan kaikkien Intian tärkeimpien kaupunkien kanssa. Goassa on kaksi rautatieasemaa: Margao ja Vasco da Gama. South Central Railway on Vasco-da-Gamassa ja Konkan Railway Margaossa.
Kahden pääaseman lisäksi junat pysähtyvät tavallisesti muutamaksi minuutiksi useilla pienemmillä asemilla Goassa.
National Highway liittää Goan kaikkiin tärkeimpiin kaupunkeihin Intiassa.

Lisätietoja Goan kohteista englanniksi tarjoaa www.goatourism.gov.in

intialainen silkki
Lähikuva aidosta intialaisesta silkistä, jota on Goassa ainakin joskus saanut esim. Panjimin kirkon edustalla olevan aukion kangasliikkeestä

Incredible India Tours kertoi järjestävänsä 10 päivän pituisia Konkan Tour -retkiä, joiden ohjelma näyttää seuraavalta:

Päivä 1: Saapuminen Goan lentokentältä hotelliin

Päivä 2: Pohjois-Goa-ekskursio

Koko päivän pituinen retki sisältäen käynnit Reis Magos -linnoitukseen, Fort Aquadaan, Calangute Beachille, Candolim Beachille, Anjuna Beachille, Vagator Beachille ja Mapusan torille.
(Reis Magos Fort on suljettu maanantaisin)

Päivä 3: Etelä- ja Keski-Goa -ekskursio

Koko päivän pituinen retki sisältää käynnit Vanhan Goan kirkkoihin, Shree Shanta Durga -temppeliin, lounaan Maustefarmilla sekä käynnin pääkaupungissa Panjimissa

Päivä 4: Etelä-Goa-ekskursio

Koko päivän pituinen retki sisältää käynnit Ancestral Goa -museoon, Colva Beachille, Margaon kaupunkiin, Three Kings -kappeliin, Merivoima-museoon ja Bogmalo Beachille

Päivä 5:

Koko päivän pituisen retken kohteet: Menezes Braganza Mansion, Palacio De Deao & Chitra Museum

Päivä 6:

Koko päivän pituisen retken kohteet Dudhsagar-vesiputous sekä luonnonsuojelualue Mahaveer

Päivä 7: Island Fantasy -retki

Päivä 8: Crocodile Dundee -retki sekä lintujen bongausta Mayem-järvellä

Päivät 9 ja 10: Sukellusta

Päivä 11: Lähtö hotellista Goan lentokentälle.

Syy, miksi mainitsin kaiken tämän on se, että kyseinen Konkan Tour piti sisällään vielä monta kohdetta Goassa, joissa en ole käynyt. Täten ne puuttuvat myös teoksesta INDIVUE – Matka Goaan, jota on kirjoitettu ja kuvattu jo 13 vuoden ajan eetteriin tässä osoitteessa, jossa luet.


Mutta ei paniikkia – löysin netistä kaikki uupuneiden kohteiden nettisivut ja linkitin ne oheen kompensoimaan tilannetta.
Huom. INDIVUE ei takaa linkkien toimivuutta tai asioiden pysyvyyttä – Muutokset ovat mahdollisia.
Jos linkkiä ei ole, on kohdetta jo käsitelty INDIVUEssa ja löydät sen sivuiltani.

Tähän lopuksi vielä kuvaamani lyhytvideo, joka kertoo, miksi sinun kannattaa valita Goassa hotelli, jossa on merinäköala:

Video merinäkymistä Goassa

Lue lisää Goasta webbiteoksestani INDIVUE – Matka Goaan!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *