Kuusamo Rukatunturin laelta nähtynä

Kuusamon ruskaa ja Rukatunturia

(Päivitetty 5/2023)

Viime aikoina on saatu lukea huonoja uutisia matkailun rajoituksista, erityisesti Lapin matkailuun liittyen. Niinpä päätin kantaa oman korteni matkailua tukevaan kekoon kertomalla Pohjois-Suomen huikeista maisemista. Oheiset kuvat ja video ovat noin vuosikymmenen takaa ruskan ajalta Kuusamosta ja Rukan tunturilta.

Nettigallerian kuvissa näet kirjavat puut, tunturin laen ja näkymät sieltä, aavat maisemat, pihlajanmarjat, Kuusamon Osuusmeijerin, järvet ja porot, Ruka Suitesin ja Lapland shopin, laskettelurinteen, auringonsäteet, Kuusamon lentokentän ja Finnairin.

Kuusamon ruska

Kuusamon ruska on vaikuttava näky, jota ei kannata missata. Syksyisin Lapissa luonto herää uudelleen henkiin ja maisemat muuttuvat silmiinpistävän kauniiksi, kun lehdet muuttuvat keltaisiksi, punaisiksi ja oransseiksi. Yksi parhaista paikoista nauttia tästä upeasta ruska-ajan näystä on Rukatunturin alue Kuusamossa syyskuun puolesta välistä pari viikkoa eteenpäin, jolloin ruska on parhaimmillaan.

Rukatunturi sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta ja se on yksi Suomen suosituimmista hiihtokeskuksista. Talvella Rukalla voi lasketella ja harrastaa muita talvilajeja, mutta myös syksyllä Rukatunturin alue on mainio kohde. Ruskan aikaan Rukalla voi kävellä pitkin vaellusreittejä ja ihailla upeita maisemia.

Rukatunturin alueella on myös paljon muita aktiviteetteja, joita voi harrastaa ruskan aikaan. Esimerkiksi retkeily, kalastus, maastopyöräily ja melonta ovat suosittuja harrastuksia.

Ruskan aikaan Kuusamossa on myös paljon muita nähtävyyksiä, kuten Oulangan kansallispuisto ja Kiutaköngäs, joka on yksi Suomen kauneimmista koskista. Nämä kohteet tarjoavat upeita luontonähtävyyksiä ja ovat varmasti vierailun arvoisia.

Ohessa vielä lyhytvideoni, jossa näet autenttista Kuusamon ruskaa Ruka tunturin laelta nähtynä –

Kuusamon ruskaa Rukatunturin laelta nähtynä

Hyödyllisiä linkkejä:

Jos olet mustavalkokuvien sijaan kiinnostunut väriprinteistä Kuusamon ruskasta, niin ota yhteys Indivuen ylläpitoon.

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi –

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

9 Kommenttia

  1. Kauniita kuvia. Mukava katsella välillä vanhoja kuvia, kun etenkin hiihtokeskuksiin on rakennettu paljon uutta vuosien varrella.

  2. Kiitos kommenteistanne 🙂

    Se on muuten jännä juttu, että vanhoja kuvia katselemalla sitä huomaa, kuinka ympäristöt harvoin kaunistuvat lisärakentamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *