Delhin kotimaan ja ulkomaan lentokentät sekä niiden ravintolat

Delhin kansainvälistä lentokenttää

Oheisen valokuvakokoelmani aiheena ovat Intian Delhin kotimaan ja ulkomaan lentokenttien ravintolat.

Delhin kansainvälinen lentokenttä

Delhin kansainvälisen lentokentän ravintolatarjonnasta löytyy esim. tuttuja pikaruokaravintoloita moneen makuun: Subway, Domino’s, KFC ja McDonald’s, vain muutaman mainitakseni. Intialaisen Subwayn paneerjuustolla täytetty kerrossämpylä on jokaisen intialaisen juuston ystävän unelma ja se pitää pikkunälän poissa. Seekh on toinen varteenotettava kasvisvaihto intialaisen Subwayn valikoimassa. Gluteenittomia vaihtoehtoja on turha tiedustella.

Intialaisesta McDonaldsista kirjoitin kehuvasti jo aiemmin, vuonna 2011, ja Dominos’in pizzaa kehuin vuonna 2013.

Delhin muutama vuosi sitten uusittu kansainvälinen lentokenttä tarjoaa viihtyisät puitteet lentojen odotteluun ja tyypilliset matkamuistot Intiasta sekä kosmetiikka ynnä lukemiset löytyvät kentän kaupoista varmasti.

Delhin kotimaan lentokenttä

Delhin kotimaan lentokenttä voi monelle olla se ensimmäinen paikka Intiaan matkustettaessa, jossa pääsee syömään aitoa intialaista ruokaa. Näin eritoten, kun on suora jatkolento New Delhistä muualle Intiaan.

Kotimaan lentokentän ravintolasali terasseineen sijaitsee hallin toisessa kerroksessa ja terasseilta on avarat näkymät alas, missä muut matkustajat odottavat lentojaan. Ravintolasalin keskellä on myös pöytiä, ja lukuisat eri ravintolatiskit reunustavat niitä, mutta istumatilan löytäminen ei ole helppoa, sillä päiväsaikaan ihmisiä on paljon. Erittäin paljon. Paljon enemmän kuin Delhin kansainvälisellä lentokentällä, oman kokemukseni mukaan.

Kotimaan lentokentän eteläintialaiset idli vada ja dosa on testattu ja niiden maku osui kuin nyrkki silmään. Ei mitään moitittavaa.

Finnairin lennolla Delhistä Helsinkiin löytyy myös maittavaa intialaista ruokaa, kuten kokoelman kuvista voit nähdä.

Lue lisää intialaisisista ravintoloista ympäri maailman.

Ja katso musiikkivideoni aiheesta Lomamenu Intiassa.

Omakustanne INDIVUE – Matka Intiaan kertoo paljon lisää matkailusta ja matkakohteista Intiassa

Onko sinulla hyviä kokemuksia Delhin lentokentistä tai muista intialaisista lentokenttäravintoloista? Kommentoi oheiseen kommenttiosioon.

Lue tämä postaus myös englanniksi: Delhi airport restaurants

3 Comments

  1. Kokemusta on Delhistä – sekä kansainvälisestä että kotimaisesta parin Kolkatan reissun takia. Koko kenttä on aika ”kaaos”, varsinkin kun vaihtaa kansainvälisestä kotimaiseen niin siinäpä sitten haet laukut hihnalta ja checkin kotimaan terminaalin puolella uudestaan. Viimeisin reissu on aika pitkä kun lensin Helsingistä Frankfurtin kautta Delhiin Luftwaffella, jonne saavuttiin heti puolen yön jälkeen ja kotimaan AirIndian lento Kolkataan lähti vasta aamulla klo 7. Tunti meni siirtyessä talon sisällä terminaalista toiseen, ja eipä siellä kotimaan terminaalissa mikään ollut auki niistä ravintoloista. Joku kämänen lounge, jossa oli mehua, kahvia ja outoja leipiä oli tarjolla ja taustalla kova meteli kun rakennusmiehet kunnostivat paikkoja. Nukkumaan ei päässyt missään – ja sitten klo 6 aikoihin piti siirtyäkin lennolle ja sitä ennen tuli joissain näistä paikoista syötyä. Seuraavana päivänä oli vatsat löysällä. Ensimmäisellä kerralla jäi mieleen vaan älytön kiire Finnairin lennolta Air Indian lennolle eikä siinä paljon ehtinyt mitään syömään. Nämä olivat siis työmatkoja, mutta matkailua tämäkin.. ja kokemuksia kertyi.

  2. Kiitos kommenteistanne – tuo Janin kuvaama vaihtorumba ulkomaan kentältä kotimaan kentälle muistuttaa aivan 15 vuoden takaista vaihtorumbaani Mumbaissa. 🙂 En tiedä, miltä vuodelta nämä kokemukset Kolkataan päin olivat, mutta omasta mielestäni tätä nykyä molemmat Delhin kentät ovat kyllä sitä siisteintä Delhiä, jollei suuria kauppakeskuksia ja hotelleja lasketa mukaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.