Intian keittiö on rikas ja värikäs.
Usealla ruoalla ja mausteella on englanninkielinen ja osalla myös suomenkielinen nimi, mutta länsimaissa intialaiset ruoat tunnetaan kuitenkin useimmiten niiden hindinkielisillä nimillä.
Ohessa suomentamani lista yleisimmistä ja tunnetuimmista intialaisista snackruoista.
Nämä ovat herkullisia pikkuaterioita, jotka inspiroivat sinua takuulla ottamaan lisää!
INTIALAISET SNACKRUOAT SUOMEKSI
Aloo bonda |
= pieniä uppopaistettuja perunapalloja dipattuna mausteikkaaseen kikhernetaikinaan |
Aloo parantha |
= perunamuusilla täytetty maustettu lettuleipä eli rieska |
Aloo tikki |
= täytetty perunamuusipihvi |
Aloo chaat |
= maustettuja paistettuja perunoita chutney-kastikkeen kera |
Bhelpuri |
= höyrypaistettua riisiä sekoitettuna eri kasvisten ja kastikkeiden kanssa |
Bread pakoda |
= maustettuun kikhernejauhoon dipattuja ja uppopaistettuja leipäviipaleita |
Chole bhature |
= maustettuja garbanzo-papuja yhdessä tuoreen paistetun leivän kera |
Dahi vada |
= linssipasteijoita, jotka tarjoillaan jogurtin ja eksoottisen chutneyn kera |
Dal parantha |
= linsseillä täytetty leipälettu eli rieska |
Dhokla |
= fermentoidusta riisi- ja kikhernetaikinasta höyryttäen valmistettuja maustettuja suupaloja |
Dosa |
= riisi- ja mungpapujauheesta valmistettu ohut pannukakku |
Gol guppa |
= panipuri |
Idly |
= höyrytetty riisikakku, tunnetaan myös nimellä idli |
Kachori |
= paistettu ja maustettu pasteija |
Makki ki roti |
= maissijauhosta tehty lettuleipä eli rieska |
Masala dosa |
= riisi- ja linssijauheesta valmistettu ohut perunatäytteinen pannukakku |
Missi roti |
= kikhernejauhosta tehty lettuleipä eli rieska |
Mixed uttapam |
= sekavihanneksilla täytetty riisipannukakku |
Mooli ka parantha |
= retiisillä ja mausteilla täytetty lettuleipä eli rieska |
Naan |
= hapatettu vehnärieska |
Paneer parantha |
= paneerjuustolla täytetty lettuleipä eli rieska |
Paneer uttapam |
= paneerjuustolla täytetty riisipannukakku |
Panipuri |
= maustetulla vedellä ja vihanneksilla täytetty paistettu taikinapallo |
Pongal |
= riisistä, linsseistä ja mausteista valmistettu puuroa muistuttava ateria |
Poori bhaji |
= uppopaistettuja vehnämykyjä perunoiden ja mausteiden kera |
Rava dosa |
= riisijauhoista ja semolinasta eli mannasuurimoista valmistettu ohut pannukakku |
Roomali roti |
= erittäin ohut vehnälettuleipä eli rieska |
Samosa |
= maustettu perunalla ja vihanneksilla täytetty kolmion muotoinen pasteija |
Tandoori roti |
= tandooriuunissa paistettu lettuleipä eli rieska |
Tomato onion uttapam |
= tomaatilla ja sipulilla täytetty riisipannukakku |
Upma |
= semolinasta tai riisijauheesta mausteiden kera valmistettu puuroa muistuttava aamiainen, joka tunnetaan myös nimellä uppuma |
Uttapam |
= riisi- ja linssijauheesta paistettu täytetty pannukakku |
Vada |
= uppopaistettu mungpapujauhomyky |
Vegetable cutlet |
= perunasta ja muista vihanneksista valmistettu pihvi |
Veg pakoda |
= maustettuun kikhernejauhotaikinaan dipattuja ja uppopaistettuja vihanneksia; tunnetaan myös nimellä kasvis pakora |
Tutustu myös aiemmin suomentamaani listaan intialaisista mausteista oheisessa linkissä!