Intialaiset snackruoat suomeksi

Idli vada

Intian keittiö on rikas ja värikäs.
Usealla ruoalla ja mausteella on englanninkielinen ja osalla myös suomenkielinen nimi, mutta länsimaissa intialaiset ruoat tunnetaan kuitenkin useimmiten niiden hindinkielisillä nimillä.


Ohessa suomentamani lista yleisimmistä ja tunnetuimmista intialaisista snackruoista.
Nämä ovat herkullisia pikkuaterioita, jotka inspiroivat sinua takuulla ottamaan lisää!

INTIALAISET SNACKRUOAT SUOMEKSI

Aloo bonda
= pieniä uppopaistettuja perunapalloja dipattuna mausteikkaaseen kikhernetaikinaan
Aloo parantha
= perunamuusilla täytetty maustettu lettuleipä eli rieska
Aloo tikki
= täytetty perunamuusipihvi
Aloo chaat
= maustettuja paistettuja perunoita chutney-kastikkeen kera
Bhelpuri 
= höyrypaistettua riisiä sekoitettuna eri kasvisten ja kastikkeiden kanssa
Bread pakoda
= maustettuun kikhernejauhoon dipattuja ja uppopaistettuja leipäviipaleita
Chole bhature
= maustettuja garbanzo-papuja yhdessä tuoreen paistetun leivän kera
Dahi vada
= linssipasteijoita, jotka tarjoillaan jogurtin ja eksoottisen chutneyn kera
Dal parantha
= linsseillä täytetty leipälettu eli rieska
Dhokla
= fermentoidusta riisi- ja kikhernetaikinasta höyryttäen valmistettuja maustettuja suupaloja
Dosa
= riisi- ja mungpapujauheesta valmistettu ohut pannukakku
Gol guppa
= panipuri
Idly
= höyrytetty riisikakku, tunnetaan myös nimellä idli
Pieni eteläintialainen ateria idli vada
Pieni eteläintialainen ateria idli vada
Kachori
 = paistettu ja maustettu pasteija
Makki ki roti
= maissijauhosta tehty lettuleipä eli rieska
Masala dosa
= riisi- ja linssijauheesta valmistettu ohut perunatäytteinen pannukakku
Masala dosa
Masala dosa
Missi roti
= kikhernejauhosta tehty lettuleipä eli rieska
Mixed uttapam
= sekavihanneksilla täytetty riisipannukakku
Mooli ka parantha
= retiisillä ja mausteilla täytetty lettuleipä eli rieska
Naan
= hapatettu vehnärieska
Paneer parantha
= paneerjuustolla täytetty lettuleipä eli rieska
Paneer uttapam
= paneerjuustolla täytetty riisipannukakku
Panipuri 
= maustetulla vedellä ja vihanneksilla täytetty paistettu taikinapallo
Pongal
= riisistä, linsseistä ja mausteista valmistettu puuroa muistuttava ateria
Poori bhaji
= uppopaistettuja vehnämykyjä perunoiden ja mausteiden kera
Rava dosa 
= riisijauhoista ja semolinasta eli mannasuurimoista valmistettu ohut pannukakku
Roomali roti
= erittäin ohut vehnälettuleipä eli rieska
Samosa
= maustettu perunalla ja vihanneksilla täytetty kolmion muotoinen pasteija
Tandoori roti 
= tandooriuunissa paistettu lettuleipä eli rieska
Tomato onion uttapam 
= tomaatilla ja sipulilla täytetty riisipannukakku
Upma
= semolinasta tai riisijauheesta mausteiden kera valmistettu puuroa muistuttava aamiainen, joka tunnetaan myös nimellä uppuma
Uttapam 
= riisi- ja linssijauheesta paistettu täytetty pannukakku
Vada
 = uppopaistettu mungpapujauhomyky
Vegetable cutlet 
= perunasta ja muista vihanneksista valmistettu pihvi
Veg pakoda
= maustettuun kikhernejauhotaikinaan dipattuja ja uppopaistettuja vihanneksia; tunnetaan myös nimellä kasvis pakora
Veg pakoda
Veg pakoda

Tutustu myös aiemmin suomentamaani listaan intialaisista mausteista  oheisessa linkissä!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *