Krokotiilin hampaat lähikuva
|

Krokotiilipuistossa Intiassa

Päivitetty 3/2023

Tämä valokuvanäyttelyni kertoo tunnetusta krokotiilipuistosta ja sen asukeista Itä-Intiassa. Puisto on nimeltään The Madras Crocodile Bank ja se sijaitsee Tamil Nadun osavaltiossa.

Käydessäni tuossa krokotiilipuistossa oli helmikuu ja ilma Intian itärannikolla polttavan kuuma. Krokotiilipuiston lukuisat puut varjoineen tarjosivat kuitenkin suojaa auringolta ja mahdollistivat valokuvaamisen länsimaiselle turistille.

Liekö keskipäivän kuumuudesta johtuvaa se, että krokotiilitkin olivat pääosin leppoisia ja lepäilivät yksin tai kimpassa pulahtaen välillä myrkynvihreänväriseen uimaveteensä. En tiedä, mistä tuo eriskummallinen uimaveden väri johtui.

Puistossa oleva opastaulu kertoi, mistä päin maailmaa mikäkin krokotiililaji oli kotoisin, ja krokotiileja näytti löytyvän Pohjois-Amerikan eteläosista, Etelä-Amerikan pohjoisosista, Afrikasta, Intiasta, Lounais-Aasiasta sekä Australian pohjoisosista. Intiasta kartta kertoi löytyvän kolmenlaisia krotiileja. Nuo lajit olivat mugger Etelä-Intiasta, gharial Pohjois-Intiasta ja suolavesikrokotiili Koillis-Intiasta ja nuo kaikki lajit näyttivät löytyvän myös tästä krokotiilipuistosta. Siis myös pohjoisen gharial-krokotiili nenänpäätorttuineen, kuten kuvista näet. Olin hieman hämmästynyt siitä, että Pohjois-Intiastakin löytyy näitä vesipetoja.

Krokotiilipuistossa oli myös muitakin eläimiä kuin krokotiileja, nimittäin liskoja, käärmeitä, lintuja ja kerrassaan hellyyttäviä kilpikonnia. Näet myös niitä oheisissa kuvissa.

Jos olet kiinnostunut mustavalko- tai värivalokuvasuurennoksista tai -printeistä, niin ota yhteyttä Indivuen ylläpitoon.

Krokotiilien valokuvaamisesta

Krokotiilipuistossa oli varoituskyltit englannin, hindin ja tamilin kielellä ja ne varoittivat katsojia olemaan työntämättä käsiä suojaverkon läpi krokotiilitarhan puolelle. Saadakseen hyviä valokuvia oli kameran linssi kuitenkin painettava täysin kiinni tähän rautalankaverkkoon, jottei se verkko tullut kuviin mukaan. Muutaman jännän momentin saikin valokuvatessa sitten kokea muutoin niin turvallisessa puistossa. Lisäksi matkatoverini aurinkolasit hävisivät puistossa kummallisesti. En tiedä, syövätkö krokotiilit aurinkolaseja…

Krokotiilipuisto tänään

Kävin kyseisessä The Madras Crocodile Bank -krokotiilipuistossa muutamia vuosia sitten, ja kun nyt tiedustelin, olisiko puisto yhä toiminnassa, sain Googlen hakutulossivulta huomata, että lähes kaikkien Tamil Nadun krokotiilipuistojen kohdalla luki suljettu tai tilapäisesti suljettu. Syy sulkemiseen lienee mitä ilmeisimmin covid19.

Onneksi kuitenkin vaivauduin avaamaan krokotiilipuiston kotisivut uskomatta Googlen hakutuloksiin, sillä kotisivut kertoivat, että krokotiilipuisto oli auennut jälleen jo yli kymmenen päivää sitten.

The Madras Crocodile Bank on intialainen krokotiilipuisto, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Chennai-kaupungista. Se on yksi Aasian suurimmista krokotiilipuistoista ja se perustettiin vuonna 1976 krokotiilien ja muiden uhanalaisten matelijalajien suojelua varten.

Puistossa on yli 2500 krokotiilia ja alligaattoria, mukaan lukien harvinaisia lajeja kuten suolakrokotiili ja intianmuggerikrokotiili. Puistossa on myös muita matelijalajeja, kuten kilpikonnia, liskoja ja käärmeitä.

Madras Crocodile Bank on omistettu matelijoiden suojelulle ja kasvatukselle. Puiston työntekijät kasvattavat krokotiileja ja muita matelijoita, joita sitten vapautetaan luontoon niiden elinpaikoille. Puisto tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia, joiden avulla kävijät voivat oppia lisää matelijoiden biologiasta, käyttäytymisestä ja elinympäristöistä.

Madras Crocodile Bank on suosittu matkailukohde Intiassa ja se houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä ympäri maailmaa. Puiston tavoitteena on lisätä tietoisuutta matelijoiden suojelusta ja edistää ihmisten ja näiden uhanalaisten eläinten rauhallista rinnakkaiseloa.

Oletko itse käynyt kyseisessä krokotiilipuistossa tai jossain muussa intialaisessa krokotiilipuistossa? Oletko nähnyt krokotiileja luonnossa? Kerro kokemuksistasi tai kommentoi valokuvia oheiseen kommenttiosioon, joka sulkeutuu 2 viikon kuluttua.

Lue lisää:

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

11 Kommenttia

  1. En ole käynyt Intialaisissa krokotiilipuistoissa, mutta Kuubassa käytiin krokotiilipuistossa: https://www.matkallamissamilloinkin.com/sikojenlahti-paivaretki-boca-de-guamaan/

    Keväällä pitäisi lähteä käymään Intiassa. Täytyy toivoa, että koronatilanne sen sallisi, vaikka juuri tällä hetkellä se näyttääkin todella huonolta. No, ehkä krokotiilipuistojen aukeaminen antaa jotain toivoa, että matka voisi toteutua.

  2. Krokotiilipuistoissa ei ole tullut käytyä, joissain Vietnamissa taisin käydä krokotiilifarmilla. Mahtoikohan niistä tulla siellä lopulta käsilaukkuja… 🙁

  3. Kiitos kommenteistanne. Erässä tämän krokotiilipuiston kyltissä luki, että alle puolet juurikuoriutuneista krokotiilin poikasista selviää aikuiseksi asti. Mikä lieneekään syy siihen…

  4. Kävin krlkotiilipuistossa Pattayalla, niitä oli monia eri rotuja. Seuraavana vuonna luin lehdestä, että tulvan vuoksi kaikki krokotiilit olivat karanneet. Huh!

  5. Ah, ihana Intia! Meillä täällä Ausseissa näkyy krokotiileja silloin tällöin aamulenkillä. Eikä mitä tahansa krokoja vaan just niitä maailman isoimpia. Mutta vielä niiden näkeminen silti aina jänskättää, hurjaa, minkälaisten petojen kanssa sitä täällä elellään.

    1. Kiitos kommentistasi. Itse en koskaan onnistunut näkemään krokotiileja Intian länsirannikolla Goassa, vaikka sielläkin, syvällä sisämaassa, on paikka, jossa krokotiileja esiintyy. Ja hyvä niin. Joskus harvoin olen kylläkin uutisista lukenut, että krokotiili olisi eksynyt Pohjois-Goan turistirannoille.

  6. Wow, melkoinen kohde! Omasta Intian reissustani on jo todella monta vuotta, mutta silloin käytiin jossain vähän ankeammassa ’krokotiilipuistossa’, en edes muista missä päin Intiaa ja miten sinne vahingossa päädyttiin 😀

  7. Krokotiilit ovat mulle henkilökohtaisesti kaikkein pelottavimpia eläimiä, tunkeutuvat ihan uniin asti. Kävin Mombasassa krokotiilipuistossa ja ylitin itseni pitämällä vauvakrokotiilia kädessä. Olivat kyllä hurjan näköisiä otuksia ihan livenäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *