Bandra-Worli Sea Link silta Mumbaissa
| |

Mumbain parhaimmat nähtävyydet top 10

Mumbain kaupunki on yksi Intian suosituimmista turistikohteista ja se tarjoaa rikkaan sekoituksen historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuriperintöä, ostosmahdollisuuksia, ruokaelämyksiä ja modernia viihdettä. Kaupungissa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat kaikenlaisille matkailijoille aina budjettiluokan hostelleista ylellisiin viiden tähden hotelleihin. Tämä postaukseni kertoo valokuvieni kera, mitkä ovat Mumbain parhaimmat nähtävyydet.

Mumbai tunnetaan erityisesti sen elävästä taiteellisesta ja kulttuurisesta ilmapiiristä. Se on Bollywoodin eli Intian hindinkielisen elokuvateollisuuden koti ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia nähdä esimerkiksi elokuvatuotantoa läheltä. Kaupungissa on myös useita taidemuseoita, gallerioita ja kulttuurikeskuksia, kuten Jehangir Art Gallery, National Centre for the Performing Arts ja Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya.

Mumbain ruokakulttuuri on yksi sen suurimmista vetonauloista. Kaupungin katuruoka, joka sisältää suosikkeja kuten pav bhaji, vada pav ja bhel puri, on ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Täydentävänä vastakohtana katuruoalle kaupungissa on myös useita korkeatasoisia ruokapaikkoja, joissa tarjotaan sekä kansainvälisiä että intialaisia gourmet-ruokia.

Mumbain ostosmahdollisuudet vaihtelevat perinteisistä markkinoista, kuten Colaba Causeway ja Chor Bazaar, suuriin ostoskeskuksiin ja suunnittelijaliikkeisiin.

Mumbai on myös portti monille muille kiinnostaville kohteille Länsi-Intiassa. Esimerkiksi Elephanta-luolat, jotka on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi, ovat vain lyhyen lauttamatkan päässä Mumbain rannikosta. Lisäksi kaunis ja historiallinen Pune on helposti saavutettavissa junalla tai autolla.

On hyvä huomata, että Mumbai on erittäin vilkas ja tiheään asuttu kaupunki, jossa liikenne voi olla intensiivistä ja melutaso korkea. Se voi olla hieman hämmentävää ensikertalaisille, mutta se on myös osa kaupungin ainutlaatuista charmia.

Mumbain parhaimmat nähtävyydet

Mumbain sanotaan olevan kaupunki, joka ei koskaan nuku, mutta kyllä siellä kokemukseni mukaan kello 3 aikaan yöllä melko hiljaista on. En siellä mielelläni taksilla siihen aikaan liikkuisi. Muutoin, Mumbai tunnetaan paikkana, jossa historia, kulttuuri ja moderni elämäntapa kohtaavat luoden värikkään ja elävän ympäristön. Kaupunki houkuttelee matkailijoita ympäri maailman tarjoten heille ainutlaatuisia ja iloisia kokemuksia.

Gateway of India Mumbai Intia
Gateway of India Mumbaissa
  1. Gateway of India: Gateway of India on monumentti, joka valmistui vuonna 1924, ja se on yksi Mumbain ikonisimmista maamerkeistä. Monumentti sijaitsee Apollo Bunderissa, joka tunnetaan myös nimellä Wellington Pier, ja on suosittu turistinähtävyys. Gateway of India rakennettiin UK:n kuningas Yrjö V:n vierailun kunniaksi ja se symboloi ”porttia Intiaan”. Portin läheltä kulkee myös lautta Elephanta Cavesille.
Marine Drive Mumbaissa
Marine Drive Mumbaissa. Näkymä turvalasin läpi.

2. Marine Drive: Marine Drive on 3,6 kilometrin pituinen rantatie, joka kaartuu aivan Arabianmeren rannalla. Se on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, jolloin se saa lempinimen ”Queen’s Necklace” sen valaistuksen ansiosta, joka muistuttaa helminauhaa. Voit nähdä paljon paikallisia ihmisiä istumassa Marine Driven varrella eritoten auringonlaskun aikaan.

Chhatrapati Shivaji Terminus Mumbai Intia
Chhatrapati Shivaji Terminus iltapimeässä vuonna 2006

3. Chhatrapati Shivaji Terminus (CST): Mumbain vilkkain rautatieasema tunnetaan nimellä Chhatrapati Shivaji Terminus ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Aseman upea goottilaistyylinen arkkitehtuuri on nähtävyys itsessään ja aseman ohitse virtaava liikenne on uskomaton ja koettava omin silmin.

Elephanta Caves Mumbaissa
Elephanta Caves

4. Elephanta-luolat: Elephanta Caves -luolat sijaitsevat Elephanta Islandilla Mumbai Harbourissa ja ne ovat Unescon maailmanperintökohde. Luolissa on useita veistoksia, joista monet kuvaavat hindujumala Shivan elämää.

5. Colaba Causeway: Yksi Mumbain suosituimmista ostosalueista on Mumbain eteläkärjessä sijaitseva Colaba Causeway, josta löydät kaikkea koruista vintage-taiteeseen ja antiikkiesineisiin.

Juhu Beach Mumbai Intia
Juhu Beach Mumbaissa

6. Juhu Beach: Yksi Mumbain suosituimmista rannoista on Juhu Beach, jolla pyörii myös paljon katukauppiaita, jotka myyvät erilaisia paikallisia herkkuja.

7. Bollywood: Mumbai on myös Intian hindinkielisen elokuvateollisuuden, Bollywoodin, koti. Monet sen studioista tarjoavat kierroksia, joilla pääsee näkemään elokuvien tuotantoprosessia ja joskus jopa Bollywoodin kuuluisuuksia. Voit lukea Bollywoodista lisää teoksestani INDIVUE – Matka Bollywoodiin.

8. Bandra-Worli Sea Link: Vaikuttava silta, joka yhdistää Bandran ja Worlin alueet Mumbaissa. Bandra-Worli Sea Link -silta tarjoaa upean näkymän Arabianmerelle, ja se on erityisen näyttävä ilta- ja yöaikaan valaistuna.

Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Mumbaissa
Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Mumbaissa

9. Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya: Museo, joka tunnetaan myös aiemmalla nimellään Prince of Wales Museum, on yksi Intian merkittävimmistä museoista. Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya -museo avattiin vuonna 1922 ja sen nimi muutettiin vuonna 1998. Tämä suuri museo esittelee Mumbain ja Intian taiteen ja historian, mutta myös museorakennuksen arkkitehtuuri on jo itsessään nähtävyys. Sen suunnitteli brittiläinen arkkitehti George Wittet ja se on rakennettu indosaracenic-tyyliseksi, mikä yhdistelee elementtejä goottilaisesta, hindulaisesta ja islamilaisesta arkkitehtuurista.

10. Dhobi Ghat: Maailman suurin ulkoilmapesula, dhobi ghat, on paikka jossa sadat ihmiset pesevät ja kuivaavat vaatteita päivittäin. Se on ainutlaatuinen katsaus kaupungin elämään.

Dhobi Ghat
Dhobi Ghat, ulkoilmapesula Mumbaissa
Haji Ali Dargah Mumbai Intia
Haji Ali Dargah

Muita tunnettuja nähtävyyksiä Mumbaissa

Mumbai on täynnä erilaisia nähtävyyksiä, jotka edustavat kaupungin rikasta kulttuuria ja historiaa. Tässä vielä lisää joitakin Mumbain tunnetuista nähtävyyksistä:

  1. Haji Ali Dargah: Yksi Mumbain tärkeimmistä islamilaisista maamerkeistä on Haji Ali Dargah ja se on suosittu pyhiinvaelluspaikka ja mausoleumi, joka sijaitsee pienellä saarella lähellä Worlin rannikkoa.
  2. Sanjay Gandhi National Park: Yksi harvoista kansallispuistoista, jotka sijaitsevat suurkaupungin sisällä, on Sanjay Gandhi National Park. Se tarjoaa viheralueita, villieläimiä ja jopa kivikautisia luolamaalauksia.
  3. Siddhivinayak Temple: Tämä on yksi Mumbain tunnetuimmista hindutemppeleistä, omistettu Lord Ganesha:lle. Tempeli houkuttelee tuhansia palvojia joka päivä.
  4. Jehangir Art Gallery: Yksi Mumbain merkittävimmistä taidegallerioista on Jehangir Art Gallery, joka esittelee nykytaiteilijoiden teoksia.
  5. Flora Fountain (Hutatma Chowk): Flora fountain on historiallinen suihkulähde, joka sijaitsee kaupungin eteläosassa ja joka on nyt yksi Mumbain tärkeimmistä maamerkeistä.
  6. Nehru Planetarium: Tämä on suosittu kohde sekä lapsille että aikuisille, joka tarjoaa näyttäviä tähtinäytöksiä ja paljon tietoa avaruustieteestä.
  7. Mani Bhavan: Gandhin Mumbaissa sijaitseva koti, joka on nyt muutettu museoksi on nimeltään Mani Bhavan. Se esittelee Gandhin elämää ja työtä Intian itsenäisyyden saavuttamiseksi.
  8. Chor Bazaar: Yksi Mumbain kuuluisimmista markkinoista on Chor Bazaar, josta löytyy laaja valikoima tuotteita, kuten antiikkihuonekaluja, vintage-elektroniikkaa, ja alkuperäisiä taideteoksia.
  9. Fashion Street: Mumbain yksi suosituimmista ostospaikoista on Fashion Street. Se on kadunvarren markkina-alue, jossa on yli 150 myyntikojua, jotka tarjoavat edullisia vaatteita, kenkiä, laukkuja ja muita asusteita.
  10. ISKCON Temple: Suuri Krishna-tietoisuuden yhteisön temppeli, ISKCON temple, joka sijaitsee Juhun alueella. Temppeli tarjoaa rauhallisen ympäristön ja sen ravintolassa tarjoillaan herkullista kasvisruokaa.
  11. Mumbai High Court: Tämä on historiallinen rakennus, joka on rakennettu goottilaistyylisesti ja se on yksi Intian korkeimmista oikeuslaitoksista.
  12. Bandra Bandstand: Bandran alueella sijaitseva suosittu Bandra Bandstand on kävelyalue, josta avautuu upea näköala Arabianmerelle. Alueelta löytyy myös kuuluisien Bollywood-tähtien koteja, kuten Shah Rukh Khanin ja Salman Khanin talot.

Bandra Bandstand Mumbai Intia
Bandra Bandstand Mumbaissa
Mumbai High Court
Mumbai High Court

Lue lisää matkailusta Intiassa visuaalisesta matkaoppaastani INDIVUE – Matka Intiaan ja tilaa somekanavani!

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *