Rantaelämää Mumbaissa; Chowpatty Beach ennen älypuhelimia

Niinkuin kirjoitin vuonna 2006, on Chowpatty Beach yksi Intian Mumbain tunnetuimmista rannoista. Kyseessä ei ole kuitenkaan uimaranta, sillä rannan vedenlaatu on uimakelvotonta.

Kävin kuvaamassa Chowpatty Beachia vuonna 2006 ja nyt vihdoinkin on tullut aika julkaista trailerivideo siitä, miltä rantaelämä Intian Mumbaissa näyttää –

Rantaelämää Mumbain Chowpatty Beachilla

Video on kuvattu tavanomaisena arkipäivänä pian monsuunikauden jälkeen. En tiedä, selittäisikö monsuunikauden äskettäisyys sen, miksi rantahietikolla lojui niin paljon irtotavaraa. Itsekin löysin rannalta silloin Ganeshan Ganesh Chaturthin jälkiäisenä, mutta vaikka Chowpatty Beachilla järjestettävä Ganesh-festivaali tarjoaakin paljon värikkyyttä ja ihmeteltävää, löytyi sitä yllinkyllin myös ensikertalaiselle ihan normaalina arkipäivänäkin.

Videolla nähdään tavanomaisia mumbailaisia kaveruksia ja sooloilijoita, intialaisia pariskuntia ja perheitä lapsineen, huvipuistolaitteita, jäätelökioskeja, ilmapallokauppiaita, työmatkalaisia, kalastusveneitä, auringonlaskun ihmettelijöitä sekä muita ajannitistäjiä niin päivä- kuin ilta-aikaankin. Ilta-aikaan kirkkaat mainosvalot saivat Chowpatty Beachin rantaveden loistamaan värikkään sadunomaisesti.

Se, mikä tekee tästä videosta erityisen on se, että se on kuvattu aikana ennen älypuhelimia ja kertoo täten, millaista elämä ja vapaa-aika Mumbaissa ennen olivat. Et näe yhtäkään ihmistä valokuvaamassa itseään tai lapsiaan, tai lukemassa uutisia tai katsomassa YouTubea kännykkäruudulta.

Olen iloinen, että ehdin nähdä tämän kaiken. Ja nyt on sinun vuorosi!

Lue myös teos Matka Intiaan. Ja jos olet jo lukenut sen, niin katso myös uudet videopäivitykset.

Ja jos olet poikkeusolojen vuoksi karanteenissa tai muutoin vain tarvitset tekemistä, katsomista ja lukemista, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan teokseeni Matka Bollywoodiin – sen parissa vierähtää helposti kuukausi jos toinenkin!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *