Elephanta Caves -videotraileri Mumbaista

Elephanta Caves Mumbaissa

Elephanta Caves on nähtävyys Mumbain edustalla, jonne pääsee vain vesiteitse. Bloggasin kyseisestä nähtävyydestä suoraan Mumbaista vuonna 2006, mutta silloiset nettiyhteydet ja laitteisto eivät sallineet tämän kummoisempaa postausta. Nyt onkin sitten aika korjata tilanne ja julkaista pieni Elephanta Caves -videotraileri, joka kertoo reissusta Elephanta Cavesin saarelle Intiassa vuonna 2006 ja voit katsoa sen seuraavasta –

Matka Elephanta Caves -luoliin

Elephanta Caves on UNESCO:n maailmanperintökohde ja voit lukea lisää kyseisistä luolista sekä siitä, miksi Elephanta Caves on UNESCO:n maailmanperintökohde englanniksi täältä.

Elephantan luolissa nähtävä muinainen kivenveistotaide tekee kunniaa hindujen Shiva-jumalalle, ja menemättä sen tarkemmin luolien syntyhistoriaan, joka ajoittuu ainakin muutaman vuosisadan päähän ennen virallista ajanlaskumme alkua, kerronkin, miten matka kyseisille Elephantan luolille tapahtuu.

Matkustaminen Elephanta Caves -saarelle

Elephanta Caves -nähtävyydelle matkustetaan pienillä, n. 30 hengen veneillä, ja kuljetus lähtee Gateway of India -nimisen riemukaaren luota, joka lienee myös Mumbain tunnetuin turistinähtävyys. Gateway of Indian ympäristö on usein hyvin ruuhkainen.

Merimatka Elephantan saarelle on n. 10 kilometrin mittainen ja kun vene on saapunut Elephantan laituriin, voi sieltä kävellä joko itse tai valita pienen junakuljetuksen itse saarelle, jossa pääsee kulkemaan monia polkuja kauniin vehreän luonnon keskellä. Palmujen lomassa näkee myös apinoita, lintuja ja perhosia. Elephanta Caves lieneekin mumbailaisten henkireikä, mitä vehreyteen tulee.

Pieni varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan matkustajille, jotka ovat taipuvaisia merisairauteen – Kun itse kävin kyseisellä saarella, oli paluumatka Mumbaihin merellä erittäin myrskyinen ja aallot olivat suuret vaikka aurinkokin vielä paistoi ollen juuri laskemaisillaan. Meren aallot roiskuivat kannelle kastellen matkustajia ja muistan miettineeni tovin jos toisenkin, miten ihmeessä suojaisin kamerani jos joudun veden valtaan. Kamerat vuonna 2006 eivät olleet vedenkestäviä. En tiedä, miten tavanomainen tuollainen myrsky auringonlaskun aikaan Mumbaissa on, sillä mennessä Elephantalle matka sujui ongelmitta. Mutta sen tiedän, että pelastusliivejä ei veneessä näkynyt.

Jos haluat myöhemmin nähdä mm. kokopitkän videon tästä reissusta Elephanta Caves -videotrailerin lisäksi, niin se onnistuu tilaamalla INDIVUE:n YouTube- ja somekanavat.

Jos haluat lukea lisää suomalaisia matkakokemuksia Mumbaista, niin löydät niitä täältä.

Matka Intiaan -teokseni kertoo matkakokemuksia koko Intiasta

ja Matka Bollywoodiin kertoo sinulle lisää intialaisista Bollywood-elokuvista suomeksi. Tutustu myös niihin.

Ja kyllä, oheisen videotrailerin alussa näkyvä hotelli on se sama Taj Mahal Palace Hotel, joka oli viime vuonna pääosassa Dev Patelin tähdittämässä elokuvassa Hotel Mumbai.

1 Comment

  1. Itse kiertelen usein Unescon kohteita eli ottaisin tietysti tämän Eleohanta Cavesin ohjelmaan, jos matka Mumbasaan vie. Intiassa en ole vielä käynyt, mutta haluaisin tutustua useampaakin paikkaan siellä – kiehtova maa kaiken kaikkiaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *