Lennot Delhiin

Delhi

Delhi ymmärretään usein Intian pääkaupunkina, mutta se on itseasiassa yksi Intian monista osavaltioista, jonka pääkaupunki on New Delhi. Virallisesti Delhiä kutsutaan käsitteellä the National Capital Territory of Delhi, NCT ja vapaa suomennos tästä kuuluu: Delhin kansallisen pääkaupungin alue.

Delhi sijaitsee Pohjois-Intiassa Yamunajoen varrella ja sitä ympäröivät Haryanan ja Uttar Pradeshin osavaltiot. Näistä osavaltioista Delhiä lähinnä sijaitsevat kaupungit lasketaan usein epävirallisesti myös kuuluvaksi Delhiin, mutta virallisesti nuo kaupungit ovat osa Delhin NCR-aluetta. NCR on lyhennys sanoista National Capital Region – Kansallinen pääkaupunkiseutu.
Delhi NCR pitää sisällään erityisesti seuraavat viereiset kaupungit: Faridabad, Gurgaon, Noida ja Ghaziabad. Muita suht lähellä sijaitsevia Delhi NCR -kaupunkeja ovat mm. Greater Noida, Sonipat, Panipat, Karnal ja Meerut.

Lentäen Delhiin


Suomesta pääsee Intiaan ja Delhiin lentäen. Lentoyhteys Helsingistä Delhiin on Euroopan nopeimpia yhteyksiä Intiaan, jollei nopein, lennon kestäessä keskimäärin 6 tuntia ja 45 minuuttia. Helsingin ja Delhin välistä matkaa liikennöi Finnair. Muita lentoyhteyksiä Helsingistä Delhiin tarjoavat halvimmillaan ja nopeimmillaan mm. Aeroflot ja Turkish Airlines.


Äkkilähtö Delhiin, Intiaan – paljonko maksaa meno-paluu?

Jos sinulle tulisi nyt äkkilähtö Delhiin, vaikkapa reilun viikon päästä helmikuun lopun hiihtolomaviikoksi, jolloin sääkin Delhissä on alkanut mukavasti lämmetä, lentotarjonta näyttäisi seuraavalta:

Nopeimmin Helsingistä Delhiin pääsisit Finnairilla. Lento olisi suora lento ja kestäisi 6h 45min. Lähtö tapahtuisi Helsinki-Vantaan lentokentältä illalla klo 20:20 ja kentällä olisi hyvä olla n. 3 tuntia aiemmin, eli klo 17:20. Lento saapuisi Delhiin Indira Gandhi International Airport:ille aamulla klo 6:35 paikallista Intian aikaa.
Paluulento Finnairilla New Delhistä Helsinkiin kestäisi n. 7,5h. Lähtö Delhistä olisi klo 10:40 aamulla, jolloin kentällä olisi hyvä olla n. klo 7:40. Helsinkiin lento Delhistä saapuisi klo 14:45.

Intiassahan kelloja ei siirretä kesä- ja talviajan välillä niinkuin Suomessa, jolloin aikaero Suomen ja Intian välillä on 3,5h talviaikaan ja 2,5h kesäaikaan. Intiassa aikakäsitys joustaa muilla tavoin.

Edellämainitun äkkilähdön hinnaksi Finnairilla tulisi 695e meno-paluu turistiluokassa.
Finnairin jälkeen seuraavaksi nopein yhteys olisi Aeroflot.
Hakukoneella kone ehdottaa jälleen Finnairin lentoa Delhiin, mutta paluumatkalle valikoituukin lippu Aeroflotilta, jolloin paluulento Delhistä Helsinkiin tapahtuu Moskovan kautta, jossa vaihtoaika 1h 25min ja matkan kokonaiskesto 9h 55 min.
Paluulento New Delhistä Aeroflotilla olisi klo 5:10 aamulla, jolloin kentällä pitäisi olla klo 2:10.
Moskovaan Aeroflot saapuisi klo 9:20 ja lento Moskovasta lähtisi klo 10:45 saapuen Helsinkiin klo 11:35.

Lentoja voi etsiä mm. sivustoilta Seat24, SuperSaver, TravelStart, Ebookers, Budjet, Flightfinder ja Expedia. Indivue ei mene takuuseen sivustojen toimivuudesta tai luotettavuudesta, mutta on aikoinaan varannut lennot onnistuneesti esim. Supersaverin kautta.

Kolmanneksi halvin ja nopein paluulento samoille päiville esim. Lontoon kautta maksaisi turistiluokassa 1179e.
Lähtö New Delhistä olisi tällöin klo 14 ja lentoaika Lontooseen 9h 25min Virgin Atlanticilla.
Vaihtoaikaa Lontoossa olisi 1h 30min ja lähtö Lontoosta Helsinkiin tapahtuisi klo 19:25. Lento saapuisi Helsinkiin klo 00:20 ja lentoajaksi British Airwaysilla Lontoosta Helsinkiin tulee 2h 55min.

Tavallinen kuluttaja ei kyllä mielellään maksa lentolipuistaan 1000e enempää, jolloin on joustettava lentoajoista. – Jos tarkastellaan halvimpia lentoja Suomen ja Intian välillä, äkkilähtönä reilun viikon päästä, jota ennen ehtinee hankkia viisuminkin, niin halvimmalla Helsingistä Delhiin lentää Aeroflot, 642e, mutta välilasku Moskovassa kestää 19h 25 min.

Mielenkiintoisena pointtina mainittakoon, että tämän jutun kirjoittamisen aikana tuo Finnairin äkkilähtö hintaan 695e katosi listoilta ja halvimmaksi Finnairin lennoksi tuli 830e, jolloin meno olisikin Aeroflotilla, välilasku Moskovassa 19h 25 min ja ainoastaan paluulento Delhistä Helsinkiin olisi suora lento Finnairilla. Halvimpana äkkilähtönä on koko tämän ajan säilynyt Aeroflot hintaan 642e.
Niinpä päätin vaihtaa hakukonetta ja kokeilin ParisRio:a, josta löysinkin vielä samaiset suorat menopaluu-lennot Hki-Delhi-Hki reilun viikon päähän hiihtolomaviikoksi hintaan 695e.

Tästä ParisRiosta saattaa löytyä lennot Helsingistä Delhiin ja takaisin jopa alle 400e hintaan, mutta tällöin matkustusajan suhteen täytyy joustaa erittäin paljon.
Indivuella ei ole kokemusta lentojen varaamisesta ParisRion kautta ainakaan vielä, mutta ParisRio näyttää linkittävän mukavan määrän suomenkielisiä matkablogeja ympäri maailman, joihin ainakin kannattaa tutustua! Löydät linkin ParisRioon tämän sivuston reunasta.

Halvemmalla Delhiin pääsee, kun lennot varaa hyvissä ajoin, kuukausia ennen lähtöä. Myös Stockmannin Hulluilta päiviltä voi löytää tarjouslentoja Delhiin, niinkuin Indivue aikoinaan mainosti.

Delhin mainiolta suht uudelta suurelta Indira Gandhin lentokentältä voikin matkaa sitten jatkaa vaikka minne, kuten tämä linkki New Delhin kansainvälisen lentokentän lähteviin lentoihin kertoo. Olethan varovainen, kun avaat tuon linkin, sillä se nostaa takuuvarmasti matkakuumeen!Lento Delhistä Helsinkiin
Lento Delhistä Helsinkiin

1 Comment

  1. Tuore ystävänpäivätarjous Finnairilta tänään rajoitetun ajan – liput Helsingistä Delhiin maaliskuusta eteenpäin 499e kpl, kun varaat yhdessä kaverin kanssa!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.