Viiden tähden hotelli Goassa: Park Hyatt resort and spa

Päivitys vuonna 2019: Park Hyatt Goa resort and spa on muuttanut nimeään ja tunnetaan tätä nykyä ITC Grand Goa -nimisenä hotellina.

Kokemus Goasta ei olisi täydellinen ilman yöpymistä viiden tähden hotellissa, mutta mikä olisi se paras viiden tähden hotelli Goassa? Kokeilin muutama vuosi takaperin Park Hyatt -hotellia Etelä-Goassa, jonka useat tahot olivat rankanneet viiden tähden arvoiseksi, ja olin hotellin tarjoamaan elämykseen enemmän kuin tyytyväinen –Miten rentouttavaa olikaan, kun ei mistään tarvinut valittaa kaiken toimiessa paremmin kuin hyvin!

Aurinkovuoteita Park Hyatt -hotellin edustalla Goassa
Aurinkovuoteita Park Hyatt -hotellin edustalla Goassa

Varasin huoneeni hotelli Park Hyattista netin kautta etukäteen. Goassa oli Dabolimin lentokentältä lentokenttäbussikuljetus Park Hyatt -hotellille, ja hotelli sijaitsi palmupuiden keskellä meren rannalla Arossim Beachilla. Ajomatkaa lentokentältä hotellille kertyi noin puolen tunnin verran.

Park Hyatt -hotellin etäisyys merestä
Meri näkyi hyvin hotellin puutarhasta

Vaikea sanoa, oliko Park Hyatt -hotellin parhainta antia mainio ruoka vaiko upea uima-allas, sillä puitteet auringonotolle olivat niin upeat. Uima-allas siellä sopi paremmin seurusteluun ja auringonottoon, kuin kunto-uintiin, ja lapsille löytyi oma erillinen matala-allas. 

Hotelli Park Hyattin pihamaalla kulki kauniita vesikanaaleja eri rakennusten välissä. Hyttysistä ei kuitenkaan ollut huolta, sillä niiden lisääntyminen seisovassa vedessä estettiin säännöllisillä torjuntasumutteilla auringonlaskun aikaan, mikä on aivan yleinen käytäntö Goassa asuinalueilla, joissa on uima-altaita.

Park Hyatt -hotellin pihamaan vesipuutarhaa
Hotellin pihamaan vesipuutarhaa

 
Puutarha oli kaunis ja hyvin hoidettu. Siellä oli paljon palmupuita ja lintuja, sekä laajoja viheralueita.

Park Hyatt -hotellin uima-allasta
Park Hyatt -hotellin uima-allasta

Hotellin sijaitessa meren rannalla Etelä-Goan Arossim Beachilla, hotellivieras sai valita, halusiko katsella auringonlaskun omalta parvekkeeltaan, jos sellaisen huoneen oli saanut, vaiko sitten uima-altaalta, tai hotellin ranta-ravintolan terassilta. Terassilta saattoi helposti lähteä rantahietikolle kävelemään ja kastelemaan varpaansa lämpimässä merivedessä.

Park Hyatt -hotellin puutarhureita työssään
Park Hyatt -hotellin puutarhureita työssään
Park Hyatt Goa Resort and Spa
Park Hyatt Goa Resort and Spa

Huoneet Park Hyatt -hotellissa olivat riittävän suuria ja hyväkuntoisia ja ne oli sisustettu tummilla puisilla huonekaluilla. Sänky oli miellyttävä nukkumiseen ja suuri kirjoituspöytä houkutteli työskentelemään. Tv:stä sai katsoa mm. Bollywood-leffoja. Kenties ihaninta huoneessa oli sen kylpyhuone ja sadettajasuihku sekä valtavan suuri kylpyamme siellä. Amme oli kuin pieni uima-allas.

Kaiken tämän päälle vielä makoisa illallinen tilattuna omaan huoneeseen niin johan oli kumma, jossei ihminen alkanut elpymään. Ja jos oli oikein hankala tapaus, niin hotellilta löytyi vielä ayurvedinen spa, josta sai tilattua niin ayurvedisen kehotyyppianalyysin kuin ayurvedisiä hierontoja ja hoitojakin. Hinta ayurvedisille hoidoille oli kyllä suolainen, ainakin tavalliselle matti meikäläiselle. 

Arossim Beach ja simpukankuoret Park Hyatt -hotellin edustalla
Arossim Beach ja simpukankuoret Park Hyatt -hotellin edustalla

Arossim Beach, jolla Park Hyatt Resort and spa -hotelli sijaitsee, on kaunis ja rauhallinen ranta Etelä-Goan rantaviivan pohjoispäässä. Sen harvat beach shackit laittavat maukasta ruokaa hieman halvemmalla kuin itse Park Hyatt -hotellin monet tasokkaat keittiöt. Beach shackit lienevät tottuneet asiakkaiden korkeaan vaatimustasoon. Oheisesta linkistä löydät Etelä-Goan muita rantoja, joille Arossim Beachilta voi poiketa kävellen.

Auringonlasku Arossimin rannalla
Auringonlasku Arossimin rannalla

Vaikka matka Intian Goaan viiden tähden Park Hyatt -hotelliin tuntuu äkkiseltään huikealta ja kenties liian utopistiseltakin ajatukselta, mitä budjettiin tulee, niin kyllä sellaiseen reissuun kannattaa kuitenkin säästää ja sellainen kokea ainakin kerran elämässään – Neljä yötä viiden tähden täysihoidolla nimittäin uudistaa ihmisen ja karistaa murheet takuuvarmasti. 

Voit lukea lisää Park Hyattin tarjoamista palveluista englanniksi heidän kotisivuiltaan oheisesta linkistä!

Katso seuraavasta lyhytvideo näkymistä ja kuulumista Park Hyattin parvekkeelta –

Opi lisää Goasta teokseni INDIVUE – Matka Goaan avulla!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *