Matka Goaan, Intiaan, talvella 2005-2006 – synopsis

Matka Goaan koko talveksi alkoi vuonna 2005 lentäen Suomesta Helsingistä Saksan kautta Intian Mumbaihin lentoyhtiö Air India:n koneella, sillä suoria lentoyhteyksiä ei Suomen ja Intian välillä tällöin vielä ollut. Lento saapui Mumbaihin aikaisin aamulla, eikä airport pick-up, eli etukäteen varattu taksikuljetus, yllättäen toiminutkaan etukäteen varattuun budjettihotelliin. Miten nuori nainen selvisi taksikuskin järjestämästä oharista Intiassa, selviää artikkelista Terveisiä Mumbaista.

Paikka jatkolennolle Mumbaista Goaan paikallisella lentoyhtiöllä oli varattu etukäteen niin, että jäi aikaa tutustua myös Mumbaihin kera kameran. Eräässä mumbailaisessa puistossa nuoret intialaiset miehet hurmasivat vaalean eurooppalaisen naisen Bollywood-tyyliin, ja tästä hauskasta episodista kertoo blogiraportti kera valokuvien suoraan Mumbain lentokentän nettikahvilasta vuonna 2005.
Samaisella Chatrapati Shivajin lentokentällä tuli valokuvaamisen kanssa ongelmia. Mitä tapahtui ja miksi, sekä ensitunnelmat Goasta Candolimin rannalta, löytyvät oheisesta linkistä.
Seuraavasta linkistä löydät puolestaan vastauksen siihen kysymykseen, miksi lehmänlantaan astuminen tuottaa onnea, ja miten sinun tulee toimia, jos sellainen vahinko tapahtuu. 
Goan pääkaupungissa Panjimissa järjestetään vuosittain kansainvälinen elokuvafestivaali IFFI, ja kyseisen International Film Festival of India -festivaalin avajaisista kertoo oheinen blogiartikkeli, joka käsittelee myös mm. matkaa tunnetulle Arambolin puulle Pohjois-Goassa, sekä mitä tästä reissusta seurasi.
Muutama havainto siitä, miten Suomi ja suomalaisuus näkyivät Goassa talvella 2005 – 2006, kirjattiin myös ylös.
Se, kuinka kylmiä talvi ja joulukuu Goassa tosiasiassa ovat, selviää Indivuen artikkelista, jossa kerrotaan, kuinka lunta oli satanut Intian Goaan.
Joulun ja uudenvuoden vietosta Goassa kertoo puolestaan artikkeli otsakkeella Tunnelma katossa ja kattona vain taivas.
Intialaista maitoa, lehmää ja puhveliakin on hehkutettu. Milloin, miksi ja ketä varten, siitä voit lukea artikkelissa, joka mainostaa ihmeparantumista.
Taiteilija löysi työhuoneen ja itki ilosta – mutta minkä ihmeen vuoksi – sen kertoo tämä artikkeli taivaanrannanmaalarin paratiisista.
Ayurvedaa ja ayurvedistä krapulalääkettä on myös testattu, ja kyseisen testin tuloksista voit lukea artikkelissa No more hangovers – Ei enää krapuloita rattaisiin
Roomalais-katolisia häitä käsiteltiin roomalais-katolisista polttareista kertovassa artikkelissa otsikolla Roomalais-katoliset häät Goassa.
Malarianestolääkkeiden tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteenkin löytyi helmikuussa 2006 kokemusperäinen vastaus artikkelista Ilmoja pitelee. Voit lukea artikkelin oheisesta linkistä, vaikkakaan tuolla tiedolla ei ole tänä päivänä juurikaan merkitystä. Suosittelen seuraamaan ajankohtaista tietoa esimerkiksi WHO:n sivuilta, jos aiot matkustaa Pohjois-Goaan tai Panjimiin
Täysikuubileetkin on käsitelty Indivuessa, blogiartikkelissa Full Moon Party – Täysikuubileet, ja 
Miramar Beachia ja Goan Viva Carnival -karnevaaleja on myös sivuttu ohimennen, sen verran kuin silloiset nettiyhteydet ja -nopeudet antoivat myöden.
Vuonna 2006 nimittäin yhden valokuvan lähettämiseen nettiin saattoi Intiassa mennä vähintään puoli tuntia, ja tästä johtuu blogin kuvien ja tekstien silloinen vähäinen määrä. Maksulliset nettikahvilat olivat useimmiten ilmastoidut tarjoten mukavaa vaihtelua trooppiselle kuumuudelle, minkä vuoksi niissä kyllä saattoi istuakin pidempään vihoittelevien nettinopeuksien kera.
Tärkeät pienet raportit intialaisesta autokoulusta ja Holin vietosta Goassa onnistui blogata maaliskuussa 2006.
Minkälaiset olivatkaan sitten tunnelmat keväällä Intiassa ennen paluuta takaisin Suomeen, sen kertoo oheinen blogipäivitys Mumbain nettikahvilasta, ja se, paljonko väriä matkustajaan oli puolessa vuodessa tarttunut ynnä mikä mukava yllätys Suomessa maailmanmatkaajaa odotti, selviävät myös oheisista linkeistä.
Goan matkan jälkiviisaudet voi ja kannattaa lopuksi lukea blogiartikkelista nimeltä Toivo parasta ja varaudu pahimpaan.

Tutustu myös Goan Matkaopukseen, jonka tekemiseen tätäkin reissua on käytetty!

Advertisements

Vastaa