Roomalais-katoliset häät Goassa

Viime kuussa minulla oli ilo juhlistaa häitä. Ne olivat ensimmäiset roomalaiskatoliset häät, joissa olen ollut.
Suomalaisille tuttujen polttareiden sijaan täällä morsiusparille järjestettiin kookosmaidossa kylvetys, Goan roomalaiskatoliseen tapaan, pari päivää ennen häitä. Kummallekin kummankin omassa kotona kera morsiusneitojen tai sulhaspoikien. Kylvettäjinä olivat oma perhe, suku, ystävät ja naapurit. Kookosmaito oli peräisin oman pihan palmuista ja niiden kookospähkinöiden poiminta (lue: puuhun kiipeäminen ja pähkinöiden pudotus) onkin sitten ihan oma lajinsa – sen tekevät vain ammattilaiset.
Hääjuhlat olivat satumaiset. Mutta omasta mielestäni vihkimisseremonia evankelisluterilaisessa kirkossa on kyllä vaikuttavampi, kuin mitä se oli täällä roomalaiskatolisessa. Suuret kirkkourut kun puuttuivat tyystin.

Ja ehkä tiedättekin, ettei evankelisluterilaisen kirkon jäsen ole periaatteessa oikeutettu ehtoollisleipään katolisessa kirkossa. Eikö olekin hassua.