Agneepath (Path of Fire) – Bollywood, 2012; Elokuva-arvio

Vuoden 2012 versio aiemmasta 90-luvun Agneepath-elokuvasta on visuaalisesti rankka Bollywoodmasalafilmi, sisältäen liikaa väkivaltaa. Pääosien esittäjistä Sanjay Dutt sopii erinomaisesti iljettävän huumepaholaisen rooliin ja Hrithik Roshan tekee jälleen erinomaisen vahvan roolisuorituksen, vaikkakin toivottavaa on, että Roshanin roolit pysyisivät jatkossa tätä siistimpinä. Voidaan aiheellisesti kysyä, kuka tarvitsee näin paljon rankkaa verellä läträilyä ja miksi?

Kyseisen Agneepath-elokuvan kovuutta eivät edes parit Bollywood-tanssikohtaukset pehmennä. Eivät, vaikka niissä tanssisi itse Katrina Kaif. Ja yleensä niin hurmaava Katrina ei näytä hallitsevan tanssimistaan luontevasti tässäkään Bollywood-elokuvassa, mutta onneksi miespuoliset taustatanssijat hoitavat homman kotiin.

Agneepath saa vain kolme ja puoli tähteä tähteä, koska siinä on liikaa verenvuodatusta – oli se sitten symbolista tai ei – sillä elokuva muistuttaa kuitenkin kauniilla tavalla siitä, miten voimaannuttavia sisarsuhteetkin voisivat olla. ***½

Teos Matkaopus Bollywoodiin kertoo sinulle lisää intialaisista elokuvista! Myös englanniksi.

Katso ohesta myös elokuvan traileri, jonka tarjoaa Dharma Productions.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.