Tunnelma katossa ja kattona vain taivas

Ilotulitus Bagan rannalla Goassa, Intiassa

Joulu ja vuodenvaihde onnellisesti takana, uusi vuosi edessä.

Täällä Goassa, missä hindut, muslimit ja kristityt elävät sovussa toistensa naapureina, kristityt, katoliset, viettävät joulua 25.12. Siis vain yhden päivän. Ja joulun vietto alkoi kerrassaan upein ilotulituksin rannalla puoliltaöin aaton vaihtuessa joulupäiväksi. Ranta oli täynnä juhlivia turisteja, jotka Bagan rannalla olivat suurimmalti osin intialaisia.
Joulun ja uuden vuoden välipäiviksi paikallinen poliisi oli työllistettynä runsaslukuisesti ohjaamaan liikennettä, sillä tiet ja kadut olivat niin kansoitetut, eritoten ilta- ja yöaikaan.
Moni epäonninen joutui varmaan vaihtamaan vuoden tien päällä pysähtyneessä autojonossa.
Nelipyöräinen kulkuneuvo näytti todella avuttomalta siinä liikennekaaoksessa, kun kaksipyöräisellä pääsi puikkelehtimaan suhteellisen nopeasti läpi kaikkien tukosten, kun oli taitava kuski.
Olin siis hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta Bagan rannalla, joka kuhisi ihmisiä ja tunnelma oli katossa ja kattona vain taivas. Täällä miehet todella rohkenevat tanssia ja nauttia siitä. Kun vuosi vaihtui, ilotulitukset olivat vertaansa vailla, vielä näyttävämpiä kuin jouluaattona. Koskaan missään en ole kokenut vastaavaa. Minne vain päänsä käänsi, upeat raketit räiskyivät, puolen tunnin ajan, ja rahaa ei niissä säästelty. Musiikki pauhasi, meri pauhasi ja ihmisjoukko kohahteli ihastuksissaan.
Näin siis vuosi vaihtui onnellisesti Goassa ja muualla Intiassa. Missään ei räjähtänyt ilotulitusta kovempaa pommia. Pelko siitä kun on saattanut karsia turisteja tältä lomakaudelta. Ja ehkä pieni pelko siitä piileskeli myös minun kuin joidenkin muidenkin läsnäolijoiden mielessä. Sillä kun eräs nuori mies, joka oli kadottanut ystävänsä, pyysi minua vahtimaan painavaa mustaa laukkuaan kymmenisen minuuttia, eli sen ajan kun etsisi ystäviään, ja minä ystävällisesti suostuin siihen, moittivat paikalliset minua siitä. Minun piti jättää se mahdollinen pommilaukku siihen ja lähteä pois. Oli se minusta hieman liioiteltua, mutta kai se niin on, että better be safe than sorry, parempi katsoa varman päälle kuin katua.
Bamboo Forestissa Anjunassa on ollut tapana järjestää 3 päivän bileet ja lähdimme katsomaan, mitä siellä tapahtuu. Matkalla sinne loppui bensa. Onneksi sitä aina jossain myydään, litran pulloissa. Hintana yksi euro. (Hinta noussut keväästä 5 – 10 rupiaa.)
Bamboo Forest oli autio. Kovinpa taitavat ravet ynnä muut vastaavat bileet olla paussissa täällä viranomaisten toimesta. Ulkoilmakulttuuri taitaa olla vaihtumassa clubikulttuuriin, uusia clubeja kun on ilmaantunut.
Noh, koska olimme Anjunassa, keksimme mennä Club Paradisoon, mutta sisällä sanoivat hinnaksi 1500rs. Olisihan tuota hintaa voinut maksaa vielä uuden vuoden aattona alkuillasta, kun safkat ja juomat kuuluivat hintaan (siis huom. n. 25 euroo koko aattoillan safkat ja drinkit), muttei enää kello kaksi yöllä. Menimme sitten Matrixin (veden ympäröimä klubi Anjunassa) kautta takaisin Bagaan, päädyimme erääseen kansoitettuun kadunvarsiravintolaan ja vietimme siellä mukavasti alkuvuoden aamukuuteen, auringonnousuun asti.
.. Ja vasta 4. tammikuuta aamulehti Navhind Times tiedottaa, että on kehitetty Party Smart, a pill for party goers, joka estää krapulat, jotka alkoholista juontuvat. Heh. Raportoin teille tästä ihmeestä enemmän, jos saan kyseisen yrttivalmisteen käsiini.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.