Chattrapati Shivajin lentokentältä Mumbaista

Auringonlasku Mumbain lentokentällä
Terkkuja lentokentältä Mumbaista. Colaba oli niin kiva paikka, että harmittaa lähteä sieltä jo nyt pois, mutta kun menin ostamaan tuon lentolipun Goaan etukäteen. Sen lennon olisi pitänyt lähteä tunnin kuluttua, mutta lähtöä on siirretty vielä tunnilla eteenpäin teknisen vian vuoksi. Yllätys yllätys – halpa lentoyhtiö Spicejet. Löytyi kuitenkin yksi tietokone varustettuna internetillä, joten täällä voi mainiosti kuluttaa aikaa. 
 
 
 
Taksi Mumbaissa
Taksi, Mumbai, Intia, 2005

Olin eilen Mumbai-kiertoajelulla taxilla ja kävin mm. Mahatma Gandhin kodissa, joka toimii museona. Kerronpa yhden hauskan tapauksen, joka sattui siinä puistossa Kamala Nehru Parkia vastapäätä. Siellä oli niin eksoottisia perhosia. Yritin kuvata niitä, mutta vikkelinä ne aina ehtivät karkuun. Sitten siihen tuli joukko intialaisia nuorukaisia ja he sanoivat, että ota heistä kuva. Vastasin ystävällisesti, että kuvaan perhosia ja jatkoin matkaani. Meni jonkun aikaa, ja nuorukaiset tulivat luokseni pidellen kädessään elävää perhosta, jonka olivat pyydystäneet. Olin otettu. Kun sitten olin ottamassa kuvaa perhosesta, he sanoivat että heidänkin pitää tulla kuvaan mukaan. Että sellainen taka-ajatus. Hauska episodi.

 
 
 Kävin myös yhdessä taidenäyttelyssä Jehangir Art Gallery:ssä. Gallerian ulkopuolella katugalleriassa piti näyttelyään vanha herrasmies nimeltään Gani. Hänellä oli hienoja meriakvarelleja. Juttelimme siinä pitkään, pimeän tuloon asti. Olisin voinut kirjoittaa hänestä jutun, jos minulla olisi ollut enemmän aikaa. Eksyin kotimatkalla kävellessäni pimeässä kaksi kertaa. Gateway of Indian luota toinen intialainen herrasmies, joka oli sattumalta tehnyt pitkän uran Mumbai-oppaana, johdatti minut kävellen hotellilleni ja kertoi matkan varrelta monta mielenkiintoista yksityiskohtaa.
Vaan nyt pitää mennä, kun Goa kutsuu..
Jehangir Art Gallery, Mumbai, Intia
Jehangir Art Gallery, Mumbai, Intia, 2005
Elävänä pyydystetty perhonen
Elävänä pyydystetty perhonen
Chowpatty Beach, Mumbai, Intia, 2005