Matkaopas Goaan

Matkaopas Goaan

Huomasin tuossa kirjastossa käydessäni, että ensimmäinen kunnon suomenkielinen matkaopas Goaan on tänä vuonna 2011 ilmestynyt. Kauan sitä on saanut odottaakin – Senhän joutui melkein itse kirjoittamaan.

Tarkistin pikapikaa, ettei oppaassa ole samoja virheitä, kuin mitä olen löytänyt mm. Lonely Planetin matkaoppaasta, joka esim. mainosti ainakin vuoden 2003 Goa-oppaassaan ja vuoden 2005 Intia-oppaassaan Goan Margaossa sijaitsevaa La Flor -hotellia hiljaiseksi. Kyseinen hotellihan sijaitsi aivan junaradan vieressä ja koko huone oli kuin maanjäristyksen kourissa viidentoista minuutin välein, kun juna pyyhälsi ohi. Siinä huoneessa ei todellakaan ollut hiljaista eikä siinä liiemmin nukuttu. 

Tässä uudessa suomenkielisessä oppaassa ei kyseistä hotellia onneksi mainittu. Silti, kirjaimellisesti, tämäkin matkaopas mainosti Goan Bogmalo Beach Resort:tia rumana, 
aivan kuten Lonely Planet teki aikoinaan, vaikkei se minun mielestäni ole vieläkään tarpeellista. Ehdottomasti suosittelen kyseistä hotellia kokeilemaan, jos vain rahat riittävät, sillä se on mukavan eristyksissä ja rauhallisella paikalla Bogmalo Beachilla.

Mainitsemani suomenkielinen matkaopas oli selkeästi tarkoitettu eritoten suomalaisille Goan pakettimatkailijoille, ja olikin riittävä siihen tarkoitukseen, mutta omatoimimatkailijoille suosittelen yhä esimerkiksi kattavampaa Lonely Planetin Goa-opasta, joka on saatavilla englanniksi.

Eräänlaisena inspiroivana matkaoppaana Goaan voinee pitää myös tätä suomeksi kirjoittamaani blogiartikkeliketjua, jonka voit oheisesta lukea.

Päivitys 2/2019:

Matkaopas Goaan


MATKAOPAS GOAAN VUONNA 2019

Nyt voit lukea INDIVUEn blogiartikkelit Goasta, jo 14 vuoden ajalta, uudessa osoitteessa: Matkaopus Goaan

Löydät yli 200 artikkelia Goasta, Goan uimarannoista, nähtävyyksistä ja menovinkeistä sekä paljon matkakokemuksia. Löydät myös autenttisia valokuvia ja videoita Goasta Indivuen kuvaamina. Teos sisältää mm. seuraavat artikkelit: 

Artikkeli Goan kaikista uimarannoista esittelee rannat lyhyesti järjestyksessä pohjoisesta etelään ja löydät sen linkeistä lisätietoa.

Goan pääkaupungin Panjimin parhaimmat nähtävyydet

Artikkeli Goan pääkaupungin Panjimin parhaimmista nähtävyyksistä paljastaa nähtävyyksien lisäksi myös parhaimmat ravintolat ja hotellit.

Goan uimarantojen parantunut turvallisuus

Artikkeli Goan uimarantojen parantuneesta turvallisuudesta kertoo, miksi monet Goan rannoista ovat tätä nykyä turisteille turvallisempia.

Junamatka Goasta Delhiin kestää 2,5 päivää

Junamatka Goasta Delhiin kesti 2,5 päivää vuonna 2006. Saman verran lienee kuluu aikaa yhä vuonna 2019. 

Taksin hinta Goassa

Artikkeli taksin hinnoista Goassa kertoo tuoreet taksin hinnat lentokentältä muualle Goaan.Hinnat ovat kalliimmat kuin Delhissä.

Kaikki Goan rannat

Artikkelin kaikista Goan rannoista on kuvannut ja koostanut INDIVUE ja sen tarkoitus on helpottaa matkustamistasi Goalle ja Goalla. Löydät esittelyt Goan rannoista suomeksi sekä lisäksi linkit englanninkielisiin matkaoppaisiin kullekin Goan rannalle ja kaikki Goan hotellit.

Matka Goaan, Intiaan, talvella 2005-2006; Synopsis

Artikkeli kertoo matkakokemuksia Goasta, ts. millainen on ensi kerta Goassa reppumatkailijalle. Se sisältää myös paljon matkavinkkejä kanssakulkijoille.

Matkakokemuksia Goasta

Artikkeli Matkakokemuksia Goasta sisältää myös pienen varoituksen sanan matkaajalle.

Matkavinkki Goaan, Intiaan

”…Siinä missä blogikirjoitukseni näyttävät vain ylistävän Goaaja Intiaa,on silti hyvä pitää jalat maassa, kun lentokone on laskeutunut…”

Matkakokemuksia Goasta vuodelta 2019

Blogipostauksessa tuoreita matkakokemuksia Etelä-Goasta vuodelta 2019

Suorat lennot Helsingistä Goaan vuonna 2017

Suorat lennot Helsingistä Goaan loppuvat vuonna 2019

Artikkelissa Helsingin ja Goan välisten suorien lentojen karu kohtalo

Valokuvia Goasta vuosilta 2005-2015

Löydät linkistä indivuen bloggaamia valokuvia Goasta kymmenen vuoden ajalta kerättynä yhdeksi Pinterest-galleriaksi.

Goassa kuvattuja Bollywood-elokuvia

Artikkeli Hyvistä Goassa kuvatuista Bollywood-elokuvista kertoo esimerkiksi siitä, miltä Goan rannat näyttivät 2000-luvun puolivälissä sekä kymmenen vuotta sen jälkeen, tai mitkä ovat hyviä Goassa kuvattuja elokuvia.

Videoteoksia Goasta

Matkaopus Goaan kääntyy myös englanniksi ja voit lukea sen sivulla Travel Opus to Goa!

Tutustu myös muihin INDIVUEn teoksiin: 

englanniksi Travel Opus to India,

englanniksi Travel Opus to Bollywood!

Ja muista aina tarkistaa uusimmat matkustustiedotteet esim. suurlähetystön sivuilta!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.