|

Etämatkailua Goassa ja Intiassa

Ajattelin kaikkia niitä lukijoitani, jotka tällä hetkellä istuvat parvekkeettomissa kaupunkiyksiöissään ilman harrastusmahdollisuuksia tai ihmisiä, jotka opiskelevat etänä eivätkä pysty tapaamaan ystäviään, tuttaviaan tai sukulaisiaankaan täällä Suomessa, saati sitten ulkomailla, koronapandemian vuoksi.

He kuuntelevat nyt ikäviä uutisia koronasta joka kanavalta, mikä on toisaalta ihan oikein, sillä ihmisten tulee saada tietää, mitä maailmalla tapahtuu ja mikä on tärkeää, mutta koronauutisia on päästävä myös pakoon ja niihin on terveellistä ottaa välillä etäisyyttä. Senpä vuoksi olen nyt päivittänyt ahkerasti YouTube-kanavaani, jotta lukijani pääsevät sitä kautta etämatkalle.

Uusin videoni YouTubessa kertoo kalastajista Intian Goassa. Katso traileri seuraavasta –

Trailerivideo goalaisista kalastajista

Kyseisen trailerin taustamusiikki saa videon vaikuttamaan lähinnä kaupalliselta mainokselta, minkä vuoksi tein videosta myös pelkistetyn pidemmän version ilman päällespiikkauksia, jotta pääset kokemaan autenttista etämatkailua Goassa ja Intiassa.

Video kalastajista Goan rannoilla

Näet ja kuulet videolla, kuinka goalainen kalastajavene purjehtii rannikon tuntumassa auringonlaskun aikaan ja kuinka Arabian meren aallot kuohuvat, välillä rauhallisemmin, välillä voimakkaammin.

Näet kalastajien laskevan verkkonsa mereen ja näet, kuinka monta miestä tarvitaan vetämään verkot Arabian merestä ylös ja purkamaan saalis. Näet ja kuulet myös sätkivät intialaiset saaliskalat verkossa sekä kalastajaveneen ympärillä parveilevat nälkäiset linnut.

Kalastusoperaation jälkeen verkot levitetään rantahiekalle kuivumaan aurinkovuoteiden viereen, jonka jälkeen verkot selvitetään ja kasataan ja mahdollisesti myös paikataan. Yli kaksikymmentä miestä tarvitaan tämän tehtävän suorittamiseen.

Myös muutama turisti, jotka minun laillani kameroineen, huuli pyöreänä, ihmettelevät goalaisten kalastajamiehien puuhia, nähdään videolla. Yksi turisteista tarjoutuu jopa auttamaan ja vetämään verkkoja rannalle. Ja toinen teki kalastajista YouTube-videon. Katso se seuraavasta –

Kalastajia Goan rannalla

Kokeile katsoa ja kuunnella video myös silmät kiinni, niin saat uudenlaisen kokemuksen. Jos pidät autenttisista spiikkaamattomista matkailuvideoista, niin löydät niitä lisää tästä soittolistasta.

Löydät myös 13 vuotta aiemmin kuvatun videon goalaisista kalastajista Etelä-Goan rannalla täältä.

Etämatkailua Intiassa tarjoaa seuraava Youtube soittolistani Intia – niinkuin se oli. Luvassa on autenttisia päällespiikkaamattomia äänimaisemia eri puolilta Intiaa. Lisää on myös tulossa, joten tilaa blogi ja YouTube-kanavani, niin tsemppaat samalla projektiani ja näet myös tulevat videot ilmaiseksi!

Tutustu myös projektiini Kaikki Goan rannat ja hotellit, joka löytyy myös englanniksi. Sitä päivitetään paraikaa uusilla videoilla!

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *