Blogivuosi 2019 aakkoskirjaimin

Vuosi 2019 oli monin tavoin vaativa vuosi blogissani, sillä siirsin sivustoni aiempaa ainakin 400 kertaa kalliimmalle palveluntarjoajalle. Olin pohtinut kyseistä ratkaisua jo kauan ja jopa siirtänytkin blogini jo kerran aiemmin toiselle alustalle, muistaakseni vuonna 2010, ja palannut sitten kuitenkin takaisin, kun ei siitä siirrosta ollut mitään mainittavaa iloa tekijälle tai lukijalle. Tällainen oli siis tilanne viime vuosikymmenen vaihteessa.

Nyt tällä uudella vuosikymmenellä 2020 vaikuttaa uusi blogialustani paljon kehittyneemmältä ja sisällöntuotantoon on tullut aivan uusi viba. Päädyin pitämään sivuston ulkoasun mahdollisimman yksinkertaisena ainakin toistaiseksi sekä keskittyä enemmän sisällöntuotantoon, sillä ehdin totisesti kyllästyä muiden rakentamiin monimutkaisiin ja toimimattomiin ratkaisuihin, jotka veivät ilon koko touhusta. Koko viime vuosikin meni lähinnä koodien kanssa taistellessa – se kun ei ole mikään pikku homma siirtää 14 vuotta kaksikielistä bloggausta ja tuhansia linkkejä alustalta toiselle ja säilyttää linkit vielä toimivina. Rikkinäisiä linkkejä löytyy blogista varmasti vieläkin, mutta ne korjaantuvat ajan kanssa. Tässä kuitenkin uusillekin lukijoille pikakatsaus siihen, mistä INDIVUEn sivustolla ehdittiin puhua viime vuonna 2019, ja kyseisissä postauksissa linkit toimivat varmasti.

Blogivuosi 2019 aakkosin

A uyrvedinen keittokirjaVuonna 2012 mainitsin lukijoilleni hyvän ayurvedisen keittokirjan, joka oli suomennettu ruotsin kielestä, mutta jäin vielä silloinkin kaipaamaan keittokirjaa, joka keskittyisi länsimaisiin ruoka-aineksiin. Kuusi vuotta myöhemmin sellainen löytyi Helsingin kirjamessuilta, ja voit lukea arvioni kyseisestä ayurvedisestä keittokirjasta täällä.

B etalbatim BeachBetalbatim Beach on Etelä-Goassa sijaitseva uimaranta ja vuonna 2019 kuvasin ja kirjoitin kyseisestä rannasta esittelevän postauksen osaksi teosta Matka Goaan.

C osmolite – Löysin mainion käsimatkatavaralaukun, joka videolla näytti kestävän myös auton yliajon naarmuuntumatta, ja kirjoitinkin myös omasta positiivisesta kokemuksestani postauksen kyseisestä matkalaukusta. Näin jälkeenpäin joudun kuitenkin lisäämään sivuhuomautuksen, että myöhemmin ei kyseinen Samsoniten matkalaukkuni enää valitettavasti kestänyt myrskytuulta naarmuuntumatta lentokoneen käsimatkatavarahyllyssä.

D eli Rasoi – Vuonna 2019 Helsinkiin valmistui uusi kauppakeskus ja sinne avautui uusi intialainen ravintola, josta kirjoitin kuvien kera.

E xecutive Lunch – Vuonna 2019 Tukholmaan aukesi mainio uusi intialainen ravintola Saravanaa Bhavan, jota olin jo ehtinyt toivoa Helsinkiinkin vuonna 2013. Kävin testaamassa kyseisen ravintolan ja sen maku oli aidosti eteläintialainen. Heidän menuustaan löytynyt Executive Lunch vei jalat alta ja voit lukea siitä lisää täällä.

F innairin lento Helsingistä Berliiniin – Aloitin tubettamisen vuonna 2007, mutta koska kaikki systeemit olivat silloin vielä lapsen kengissä, jätin sen kesken. Reilu vuosikymmen myöhemmin palasin YouTubeen takaisin ja vuonna 2019 tein mm. videon Finnairin lennosta Helsingistä Berliiniin matkafiiliksiä nostattamaan. Voit katsoa kyseisen videon oheisessa linkissä ja tilata samalla myös YouTube-kanavani!

G dansk – Vuonna 2019 kävin ensimmäistä kertaa Puolassa ja Gdanskissa. Matkan seurauksena ovat jo syntyneet postaukset Lyhytvideo Gdanskista, Hyvä hotellikokemus Gdanskissa sekä intialainen ravintola Gdanskissa. Löydät ne oheisista linkeistä luettavaksi.

Hotelliarviot – Vuonna 2019 kirjoitin useammankin hotelliarvion tai -esittelyn valokuvineen ja löydät kaikki hotelliarviot helposti täältä.

Intialainen elokuva Sodankylässä – Samanaikaisesti kun erinomaiset Bollywood-ensi-iltaelokuvat alkavat harvenemaan alkaa Sodankylän elokuvafestivaali vihdoinkin näyttämään intialaisia elokuvia. Viime vuonna festivaaleilla nähtiin muinainen Satyajit Rayn elokuva. Bollywood-elokuvien saapumisesta Suomeen sekä menneiden vuosien hyvistä Bollywood-elokuvista voit lukea teoksestani Matka Bollywoodiin.

Joogan sydän – Kirja Joogan sydän pääsi mukaani matkalle Intiaan vuonna 2019 ja teos tarjosi hyvää ja asiantuntevaa matkalukemista. Voit lukea kirja-arvion täältä.

Kingston Wall – Huippubändi vuosikymmenien takaa keikkaili viime vuonna juhlarundin Suomessa uudella kokoonpanollaan ja pari kuvaa Kingston Wallin Helsingin Kulttuuritalon keikalta pääsivät myös tähän blogiin.

Laivaristeily – Kun taiteellisesti suuntautunut matkabloggaaja menee risteilylle, ei lopputulos ole välttämättä maalaus, mutta vähintään hyvillä valokuvilla varustettu blogipostaus. Parhaimmassa tapauksessa musiikkivideo, johon on saatavilla tekstitykset viidellä eri kielellä, kuten nähtiin viime vuonna risteilyssä Tukholmaan.

Mahatma Gandhi – Kukapa olisi arvannut vuonna 2014, kun kirjoitin valokuvapostauksen nimeltä Gandhia Suomessa ja Intiassa, että viisi vuotta myöhemmin Suomi saisi oman Gandhi-patsaan. Näin kuitenkin kävi ja patsas pystytettiin Helsinkiin vuonna 2019. INDIVUE oli paikalla ja voit lukea siitä lisää täällä.

Notre Dame – Vuoden 2019 ehkä traagisin matkailuun liittyvä uutinen oli Pariisissa sijaitsevan Notre Damen katedraalin tulipalo. Menetys koskettaa enemmän ja sen tajuaa paremmin, kun on itse käynyt siellä ja kuullut katedraalin upean akustiikan. Jotain pariisilaisen Notre Damen katedraalin kauneudesta ja äänimaisemista tallentui onneksi videolle ja valokuviin vuosikymmen takaperin ja voit palata niiden pariin täällä.

Oodi – Vuonna 2019 nettisivustojen taustatyöt pitivät kiireisenä, jonka vuoksi postaukset jäivät välillä pelkän valokuvan pituisiksi. Onneksi kyseiset kuvat olivat sentään pitkiä panoraamakuvia. Yksi panoraamakuvista kertoi Oodista, Helsingin uudesta keskustakirjastosta, ja voit katsoa mainitun panoraamakuvan Oodista täältä.

Praha – Toinen uusi ulkomaanmatkakohde vuonna 2019 oli Praha Tsekeissä ja matkan seurauksena pääset nyt lukemaan Prahasta suomeksi täällä ja englanniksi täällä. Postaukset pitävät sisällään hotelli-, ravintola- ja ruokavinkkejä Prahaan sekä autenttisia videoita Prahasta.

Quuma – Mietin, mikä olisi ollut kuumin matkakohteeni vuonna 2019 ja kyllä se oli se vanha kunnon Goa, jonne pääsin pistäytymään pitkästä aikaa. Päivälämpötilat siellä kohosivat tammikuussa yli kolmenkymmenen celsiusasteen. Lue lisää postauksia Goasta täällä. Teokseni INDIVUE – Matka Goaan esittelee matkakohteen sinulle tarkemmin – tutustu myös siihen!

Rakkaudesta aseisiin – Matkakuume amerikoihin sai kovan kolauksen luettuani uutuuskirjan Rakkaudesta aseisiin. Vaikka kyseessä oli fiktiivinen kirja, jäi se todentuntuisena mieleen. Voit lukea kirja-arvioni täältä.

Sunset Beach – Eivät ota uimarannat Goassa loppuakseen, vaikka olen niitä jo 14 vuotta kartoittanut. Uusin tuttavuus oli Sunset Beach Etelä-Goassa vuonna 2019, josta kirjoitin. Löydät kaikki Goan rannat ja hotellit täältä.

Taj Mahal – Usein puhutaan budjettimatkailusta, mutta mitä tekeekään budjettitaiteilija? No ei ainakaan järjestä suuria valokuvanäyttelyitä gallerioissa. Jos Taj Mahalin sattuu pääsemään näkemään lähietäisyydeltä, voi lopputulos näyttää tältä.

Uudistus – Vuosi 2019 oli INDIVUEn sivustolle suuren uudistuksen aikaa, niinkuin kirjoitin jo tämän artikkelin aluksi. Uudistus tarvittiin, koska Googlen hakukone oli sen verran epäreilu aiempaa sivustoani kohtaan. Ja vaikka Googlen algoritmit yhä tarttuvatkin huonoimpaan mahdolliseen sananparteen joka sivuiltani löytyy, ja näyttävät sen hakutuloksissaan, ollaan parempaan päin kuitenkin menossa. Näin haluan uskoa. Paljon uutta ja mukavaa on siis lukijoilleni tulossa, joten tilaahan blogi ja somekanavat, niin pysyt kätevästi mukana!

Vuosikymmenen paras kahvila – Lue täältä, minkä kahvilan INDIVUE valitsi vuosikymmenen parhaimmaksi kahvilaksi Etelä-Goassa. Kriteereinä olivat mm. saavutettavuus, maku, hygieniataso (ohikulkevat lehmät, koirat ja liikenne poislukien), asiakaspalvelu ja viihtyvyys.

WARBollywood tuli ja kuvasi elokuvaansa Suomen Lapissa ja ensi-iltaelokuva nähtiin Suomessakin syksyllä 2019, niin kuin INDIVUE mainosti. Kyseisen elokuvan nimi oli WAR ja sen pääosassa nähtiin Hrithik Roshan, joka suoraan sanottuna pelasti elokuvan. Löydät lisää elokuva-arvioitani täältä.

X-rated – Koska sanat loppuvat suomenkielestä kesken, täytyy niitä lainata englannista – Mikä asia oli x-rated eli sensuroitu blogissani vuonna 2019? No politiikka tietysti, ja kenties median useimmintoistama sana vuonna 2019 eli brexit. Mutta sinun ei tarvinut nähdä kyseistä sanaa blogissani kertaakaan vuonna 2019. Britit oli myös helppo poistaa teokseni Matka Eurooppaan EU-osiosta, kun sen aika tuli. Englanti säilyy silti blogini toisena kielenä karkulaisista huolimatta, sillä puhutaanhan Intiassakin paljon englantia.

YouTube -kanavallani nähtiin viime vuonna jopa muutama kokkausvideo. Kanava ei ole kuitenkaan muuttumassa ruoanlaiton oppikirjaksi vaan pääpaino on edelleen matkoilla ja matkakohteilla. Löydät paljon etämatkailuun sopivia autenttisia äänimaisemia täältä.

Zalor Beach – Yksi vuoden 2019 panoraamakuvapostauksista kertoi Zalor Beach -nimisestä uimarannasta Intian Goassa. Muista Goan uimarannoista olen kertonut tässä postauksessa.

Tällainen oli siis vuosi 2019 aakkostettuna. Kirjoitin toki paljon enemmän postauksia viime vuonna, mutta näiden postausten linkkien toimivuus on nyt tarkistettu ja ne tarjoavat sinulle ehyen lukukokemuksen. Siispä tutustu niihin!

Postauksen kuva on lähtöisin Berliinistä, tarkemminottaen Berliinin muurista. Lue Berliinistä lisää täällä.

2 Comments

  1. Olipas kiva listaus ja hyvä idea tämä aakkoistaminen! 🙂 Yleensä tulee tehtyä sekä luettua vain numeroituja listauksia, tämä olikin hyvä idea. Ehkä lainaan ideaa joskus tulevaisuudessa omaankin blogiin, jos sen sallit. Tietenkin alkuperäiseen, eli tähän tekstiin, linkittäen. 🙂 Käväisin myös tutustumassa tubekanavaasi ja se vaikuttaa kivalta! Olen muuten samaa mieltä siitä, mitä kirjoitit sunnuntaistriimissä villieläinlihasta ja sellaisen toiminnan tukemisesta. En siis tue vastaavaa minäkään, kuten en myöskään valaanpyyntiä millään verukkeella, mutta se olkoon toinen asia se. Positiivinen postaus ja ihana idea tämä aakkoistaminen! Ja ps. Blogi näyttää hyvältä. 🙂

    1. Kiitos positiivisesta palautteestasi. Sain aakkosidean jostain kommentoimastani suomenkielisestä blogista aikoinaan, mutten valitettavasti muista enää kys. blogia ja postausta. Varoitin kyllä bloggaajaa, että lainaan kyseistä ideaa myöhemmin ja minun puolestani voit tehdä sen myös. 🙂

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *