Hyvä hotellikokemus Gdanskissa

Näkymä öiseen aikaan ulos hotelli Scandic Gdanskista

Käväisin syyslomaviikolla Gdanskissa, Puolassa, ja valitsin hotellikseni Hotel Scandic Gdanskin. Se sijaitsi hyvien kulkuyhteyksien varrella, n. 40 minuutin bussimatkan päässä Lech Walesan lentokentältä.

Hotelli Scandic Gdansk aula

Koska kaikki Gdanskin tärkeimmät nähtävyydet olivat kävelyetäisyydellä ja rautatieasema tien toisella puolella, ei hotellin sijainnissa ollut valittamista.

Herkkäunisinta saattaa vilkas mutta vaimeahko tieliikenne häiritä, jos huoneen ikkunat ovat päätielle päin, kuten junior suite -huoneessani olivat, mutta onneksi korvatulpat on keksitty. Näkymät huoneistosta kadulle ja vastapäisiin piparkakkutalomaisiin rakennuksiin olivat sen väärti.

Levitettävä sohva

Junior suite -huoneistossa oli makuuhuone ja olohuone, joiden välisen oven sai suljettua. Makuuhuoneessa oli parivuoteen lisäksi yöpöydät, mutta suuri matkalaukku olisi tuskin sinne enää mahtunut pienen tv:n ja tallelokeron lisäksi – sen verran naftisti oli huone mitoitettu.

Olohuoneessa oli suuri tv, levitettävä sohva, sohvatuoli, kirjoituspöytä ja kirjoituspöydän tuoli, jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin. Lattia oli vuorattu punertavan sävyisellä kokolattiamatolla ja huoneiston sisustus ja värimaailma toivat jostain syystä mieleeni 1970 – 1980 -luvun. En tarkoita, että huonekalut olisivat olleet kunnoltaan vanhoja, ainoastaan olemukseltaan, mutta tämähän ei asumista haitannut.

Hotelli Scandic Gdansk ja kylpyhuone

Hotellin kylpyhuone oli kuitenkin ihan ehtaa tätä päivää ja ulkoasultaan samanlainen, johon tutustuin jo Berliinissä ja josta kirjoitinkin jo aiemmin: Valkoiset laatat, kylpyamme ja FACE Stockholm -pesuaineet suurissa seinäänkiinnitetyissä purkeissa.

Uni maistui hotellissa hyvin, sillä ilmastointi ei huutanut yöaikaan.

Kerroksia Gdanskin Scandic-hotellilla oli vain kolme ja ravintola sekä aamupalabuffetpöytä sijaitsivat maakerroksessa lähes katutasolla. Aamukahvin kera näki mukavasti paikallista katuelämää.

Hotelli Scandicin ravintolaa

Buffetaamiaisen sai nauttia miellyttävästi sisustetussa ravintolassa, jossa oli monta ikkunapöytää katunäkymin. Näkyipä olevan jopa terassi kesäaamuja varten. Aamiaiseksi Scandicin seisovasta pöydästä löytyi mm. leipiä, juustoja, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, tuoremehua, kahvia ja teetä, munaruokia, papuja, juustoja eri muodoissa, makkaroita ja salaattia kurkun ja tomaatin kera. Laktoosittomalle löytyi soijajogurttia ja gluteenittomalle paahtoleipää. Hieman suurempaa valikoimaa olisin odottanut gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, mutta tarjolla olleet röstiperunat korvasivat kyllä puuttuvat leivät.

Kolme yötä kyseisessä hotellissa sujuivat ongelmitta ja ainoa miinus oli late check-out, josta olin maksanut erikseen, mutta joka kuitenkin päättyi kaksi tuntia aiemmin, kuin oli sovittu. Ilman tätä väärinkäsitystä olisi mainitsemani hyvä hotellikokemus Gdanskissa ollut lähes täydellinen sekaruokavaliota noudattavalle.

Näkymä verhon takaa ulos rautatieasemalle
Parivuode
Maassa maan tavalla eli polish your shoes
Buffetaamiaisen marjoja ja pähkinöitä
Gdanskin rautatieasema hotellia vastapäätä
Hotelli Scandic Gdansk

LÖYDÄ OMA HOTELLISI GDANSKISTA

(Mainos: kappale sisältää 1 affiliatelinkin, joka on merkitty * tähdellä)

Seuraavasta linkistä *Gdanskin hotellit löydät lisätietoa kyseisestä Scandic -hotellista sekä muista majoituspaikoista, kun sinun tarvitsee löytää hotelli tai joku muu majoitus Gdanskista. Huom. Kun varaat hotellin oheisen tähdellämerkityn affiliatelinkin kautta, tuet matkabloggaajaa.

Sinua voisi myös kiinnostaa intialainen ravintola Gdanskissa ja musiikkivideo Gdanskista

Tutustu myös teokseeni Matka Eurooppaan, joka sisältää matkakokemuksiani Euroopasta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *