Hyvä hotellikokemus Berliinissä

Kävin ensimmäisen kerran Berliinissä vuonna 2015.
Valitsin hotellikseni Scandic Potsdamer Platz -hotellin, koska se sijaitsi hyvien kulkuyhteyksien päässä metrosta.

Hotel Scandic Potsdamer Platz
Hotelli Scandic Potsdamer Platz Berliinin keskustassa

Hotellin sisäänkäynnin edustalla seisoi suuri täytetty hirvi tervehtien hotellivieraita ja tuoden skandinaavista tunnelmaa, joka jatkui hotellin värimaailmassa, jota koivun värit ja lehtivihreä hallitsivat.

parivuode hotelli Scandic Berliini

Hotellihuone oli jämptin kokoinen, sopiva lyhyelle vierailulle, ja sen ikkuna ulottui mukavasti lattiasta kattoon tuoden huoneeseen lisäavaruutta. Kun ikkunasta katsoi ulos, näkyi siellä lähes yksinomaan rakennuksia, jotka eivät kuitenkaan sijainneet aivan heti kadun toisella puolella.

Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välisessä seinässä oli koivunlehtien koristama ikkuna, jonka valo läpäisi mutta jonka läpi ei juurikaan muuta voinut nähdä. Samantyylinen himmeä mutta koristelematon lasi oli käytössä myös Kööpenhaminan hotelli Scandicin kylpyhuoneessa.

Kylpyhuoneen ikkunalasia Hotelli Scandic Potsdamer Platzissa Berliinissä

Berliinissä hotellin parhainta antia oli hotellin aamupala.
Scandic Potsdamer Platzin aamupala buffetti oli yksi parhaimmista, joita olen kokenut. Valikoimassa oli paljon gluteenitonta ja orgaanista ruokaa, myös kasvissyöjälle.

Ravintolan siistin ja minimaalisen tyylikkään sisustuksen kruunasi mainio seinäkello, joka oli kuin suora tv-lähetys siitä, miten aika kului ja miten rakennusmiehet yrittivät pysyä viisareineen ajankulun mukana. Viehättävä ajatus yhdistää taide-elämys kera aamiaisen.

Ravintolat Hotelli Scandic Potsdamer Platzissa olivat siistejä ja sisustukseltaan yksinkertaisen elegantteja tutulla skandinaavisella tavalla.

Aamiaisbuffetkahvia Scandic Potsdamer Platzin ravintolassa
Aamukahvia Scandic Potsdamer Platzin ravintolassa

Hotellivierailustani ei jäänyt mitään valitettavaa. Niinpä, jos etsit mukavaa hotellikokemusta Berliinistä, voisi Scandic Potsdamer Platz olla yksi hyvä vaihtoehto.

Voit lukea tämän artikkelin englanniksi, sekä löytää lisää kuvia hotelli Scandic Potsdamer Platzista artikkelissa Nice Hotel experience in Berlin.

Lue myös Matkavinkkejä ja kokemuksia Berliinistä ja löydä Berliinin katuelämää valokuvina täällä!

Berliini ja Hotel Scandic Potsdamer Platz 2019
Berliini ja Hotel Scandic Potsdamer Platz 2019

TOINEN KERTA TODEN SANOO HOTELLI SCANDIC POTSDAMER PLATZILLA

Kesän 2019 alussa minulla oli mahdollisuus yöpyä jälleen Berliinissä ja hotelli Scandic Potsdamer Platzilla. Hotellin sisäänkäynnin luona ei ollut enää suurta hirveä odottamassa, mutta muutoin oli hotelli säilynyt entisenlaisenaan.Tällä kertaa olin bookannut Superior-huoneen, joka ei juurikaan poikennut edellisestä standardihuoneesta, paitsi että se oli hotellin toiseksi ylimmässä kerroksessa ja näkymä ikkunasta ulos oli aiempaan verrattuna muikea.

Hotelli Scandic Berliini Superior huone
Hotelli Scandicin Superior-huone

Huone oli moitteettoman siisti ja hyväkuntoinen ja kylpyhuonekin kuin uutuuttaan kiiltävä. 

Hotelli Scandic Superior kylpyhuone
Hotelli Scandic Superior kylpyhuone

Kylpyvettä laskiessa paljastui kuitenkin odottamaton yllätys, kun allas täyttyi vihertävällä vedellä. Asiaa tutkittiin ja setvittiin pitkä tovi, mutta vaikka Hotel Scandic Potsdamer Platzin sisustus olikin hissin kattoa ja ruokasalia myöten koivun ja limenvihreää, ei selitystä hotellihuoneen kylpyammeen vihertävälle vedelle löytynyt. Hotelli tarjosi kyllä kuntosalin suihkua ja toista vapautuvaa huonetta seuraavana aamuna, mutta koskapa suihkun vesi näytti kuitenkin juomalasissa värittömältä, sai se kelvata pikasuihkuun helteisen päivän jälkeen. Suihkugeeli tosin uupui, mutta järjestyi myöhemmin. Seuraavana päivänä hotellin huoltomies ei löytänyt kylpyammeesta mitään korjattavaa eikä mitään siis korjattu.  

Berliinissä sattui tosiaan olemaan yli 30 asteen hellesäät jo touko-kesäkuun vaihteessa ja hotellihuoneen lämpötila olikin sitten vähintään +26, eikä sitä viileämmäksi saanut muutoin kuin yöllä, kun avasi ikkunan. Huoneessa oli kyllä äänetön viilennys, mutta sen toiminta oli hyvin lempeää ja vaatimatonta verrattuna perinteiseen A/C:hen, joka äänekkäästi puhaltaa koko huoneen kylmäksi.

Hotellin aulassa, ravintoloissa ja terassilla oli kuitenkin inhimillisen viileää myös helteiden aikana.Kävinkin ravintolassa kerran illastamassa ja tuntui hieman hupaisalta, kun menuusta löytyi kasvisvaihtoehtona vain se sama kasvishampurilainen ranskalaisten kanssa, kuin neljä vuotta aiemmin. Vaan mitäpä sitä vaihtamaan, jos purilainen ja ranskalaiset ovat niinkin maistuvia, kuin mitä ne Hotelli Scandic Potsdamer Platzin ravintolassa olivat. Hampurilainen oli mahdollista saada myös gluteenittomana. Se tarkoitti kuitenkin sitä, että pieni hampurilaissämpylä tuotiin sulatettuna muovipakkauksessaan ja vehnällä paneroidun kasvispihvin korvasivat grillatut kasvikset. Leipää lukuunottamatta ateria oli kuitenkin ihan maistuvaa. Katso lisää kuvista.

Hotelli Scandic Berliini ravintola
Scandic Berlin Potsdamer Platz hotellin ravintolaa
Kasvishampurilainen
Gluteeniton kasvishampurilainen

Hotelliravintolan drinkkivalikoima oli kiitettävän suuri myös alkoholittomien drinkkien osalta ja valitsemani juoma Ipanema sai täydet kymmenen pistettä. Se oli kuin Caipiroscan alkoholiton versio koostuen limesta, limemehusta, valkoisesta ruokosokerista ja Ginger Alesta.

Ipanema
Ipanema

Pelkän pullotetun juomaveden ostaminen kaupasta tuli kuitenkin yhdeksän kertaa halvemmaksi kuin sen ostaminen hotellin kioskista.

Näkymä päivällä ulos hotelli Scandic Potsdamer Platzilta
Öisen Berliinin taivaan alla
Näkymä yöllä ulos hotelli Scandic Potsdamer Platzilta

Tämä artikkeli on osa teostani Matka Eurooppaan. Lue Berliinistä lisää täällä.

MAJOITUS BERLIINISTÄ

(Mainos: Seuraava kappale sisältää 1 affiliatelinkin, joka on merkitty * tähdellä. Artikkelia päivitetty 6/2019)

Seuraavasta linkistä *Berliinin hotellit löydät lisätietoa kyseisestä Scandic Potsdamer Platz -hotellista sekä yli 1300 muusta majoituspaikasta Berliinissä. Tutustu siihen erityisesti, kun tarvitset hotellin Berliinistä. Varaamalla majoituksesi oheisen tähdellämerkityn affiliatelinkin kautta, tuet matkabloggaajaa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.