Seinä: Hotelli Scandic, Oslo
|

Hyvä hotellikokemus Oslossa

Kun kävin Oslossa, oli mukavan lämmin keskikesä. Valitsin hotellikseni Scandic St. Olavs Plass -hotellin, joka sijaitsi keskeisellä mutta hiljaisella paikalla Oslon keskustassa. Hotelli oli valkoinen kuusikerroksinen rakennus, jonka katon rajassa loistivat punaiset Scandic-kirjaimet iltapimeän tullen. Hotellin edustalla sijaitsi teräksisistä kangasta muistuttavista paloista rakennettu valaistu taideteos, joka iltapimeällä toi mieleeni jäätyneen suihkulähteen keskellä kesää.

Huoneeni sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa ja mainitsemani teräksinen suihkulähde pilkotti ikkunasta valoverhojen takaa. Onneksi hotelli sijaitsi rauhallisen aukion laidalla, jolloin ohikulkeva liikenne ei häirinnyt.

Hotelli Scandic St. Olavs Plass Oslo Norja
Hotelli Scandic St. Olavs Plass
Hotelli Scandic St. Olavs Plass näkymä huoneesta oslolaiselle kadulle
Veistos hotellin ulkopuolella

Pienehkö huoneeni oli tiiviisti sisustettu ja yhtä sen seinistä koristivat vähäpukeiset kabareetanssijat. Ei siis mikään perinteinen lapsiperheen huoneen sisustus. Muina sisustuksellisina elementteinä huoneesta mieleen jäivät huoneen seinälle kehystetyt kukkien ja kasvien kuvat. Kehyksiä oli erivärisiä ja -kokoisia ja ne oli ripustettu yhdeksi ryppääksi. Vuode ja sänkyvaatteet olivat pehmeät ja mukavat nukkua.

Sänky hotelli Scandic St. Olavs Plass
Pehmeä parivuode
Hotelli Scandic St. Olavs Plass sisustustaulut
Scandic St. Olavs Plass ja hotellihuoneen sisustuselementtejä

Hotellihuoneen kylpyhuone oli sisustettu Berliinistä tutulla tavalla valkoisin kaakelilaatoin. Samalla tavalla myös shampoo, suihkugeeli ja saippua löytyivät suurista FACE Stockholmin täyttöpakkauksista kylpyhuoneen seinältä. Tämä on Scandicin tapa vähentää pakkausjätettä ja turhaa kuluttamista.

Hotelli Scandic St. Olavs Plass kylpyhuone
Scandic kylpyhuone Oslossa

Hotellin käytävät oli vuorattu violetinsävyisellä kokolattiamatolla, joka takasi sen, etteivät yölliset askeleet ja perässä vedettävä matkalaukku herättäneet naapurihuoneessa nukkuvaa hotellivierasta. Käytävien seinät olivat miellyttävän oliivinvihreät ja muita vihreän sävyjä löytyi hotellin ravintolasta, jossa buffetaamiainen tarjottiin.

Hotelli Scandic St. Olavs Plass buffetaamiainen
Hotelli Scandic St. Olavs Plass ja buffetaamiainen
Aamiaispöytä ja näkymä kadulle

Tuo Scandic St. Olavs Plass:in buffetaamiainen hemmotteli asiakastaan scandicmaisella runsaudellaan, ja jopa gluteeniton kasvissyöjä sai kystä kyllä. Aamiaisravintola sijaitsi katutasolla ja mikäs sen ihanampaa onkaan kuin istua kiireettömänä ikkunapöydässä aamupalaa nauttien ja ohikulkevaa liikennettä ihmetellen. Kyseiset buffetaamupalat ikkunapöydän ääressä olivatkin yksi Oslon reissuni parhaimpia hetkiä.

Hotelli sijaitsi käveltävän matkan päässä lentokenttäbussin pysäkistä ja todellakin sen verran keskustassa, että Oslon nähtävyydetkin löytyivät kävelymatkan päästä eikä taksia tarvittu.

Hotelli Scandic St. Olavs Plass ikkunaverho
Hotellihuoneen ikkuna ja valoverhot

Vastaus kysymykseen yöpyisinkö toiste tässä Scandicin neljän tähden hotellissa on kyllä, mutta silloin mieluummin ylimmän kerroksen huoneessa, josta lienee kaupunkinäkymät Osloon.

PÄIVITYS: Katso seuraavasta musiikkivideoni Scandic St. Olavs Plass -hotellista –

Lyhytvideon Oslon parhaimmista nähtävyyksistä löydät täältä.

Tällä hetkellä (5/2020) kyseinen Scandicin hotelli Oslossa on suljettu koronaepidemian vuoksi, mutta auennee samassa aikataulussa kuin muutkin Norjan ja Euroopan matkailukohteet. Tarkasta hotellin aukiolo seuraavasta –

Hotellivaraus Oslosta

(Mainos: kappale sisältää 2 affiliatelinkkiä, jotka on merkitty * tähdellä)

Seuraavasta linkistä *hotelli Oslon keskustassa löydät lisätietoa kyseisestä Scandic St. Olavs Plass -hotellista. Satoja muita majoituspaikkavaihtoehtoja Oslosta löytyy puolestaan *täältä, jos ja kun etsit hotellia tai muuta majoitusta. Huom. Varaamalla hotellin oheisen tähdellämerkityn affiliatelinkin kautta, tuet bloggaajaa, muttet kuitenkaan maksa huoneestasi yhtään ylimääräistä.

Teos INDIVUE – Matka Eurooppaan, sisältää inspiroivia ja opastaviakin matkakokemuksia eri puolilta Eurooppaa. Lisää postauksia on tulossa ja tilaamalla blogin luet niistä ensimmäisten joukossa!

Lue myös lisää aitoja hotellikokemuksia ympäri maailman näiltä sivuilta!

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Kiitos kattavasta kerronnasta. Olemme itseasiassa suunnittelemassa reissua juuri Osloon ja olenkin katsellut eri hotellitarjouksia nyt läpi. Kiva lukea mielipiteitä muilta, nämä auttavat aina parhaiten! Katsotaan mihin päädymme tällä kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *