Subji, ravintola Mantra by Mr. India, Oslo
|

Hyviä intialaisia ravintoloita Oslossa

Oslon ravintolatarjonta ei äkkisältään katsoen juurikaan eronnut helsinkiläisestä, muutoin kuin ehkä hinnaltaan korkeampana, ja myös intialaisia ravintoloita löytyi. Kävin tutustumassa pariin oslolaiseen intialaiseen ravintolaan ja olin kokemuksiini tyytyväinen.

Ravintola Der Peppern Gror

Ensimmäinen ravintola, jossa kävin, sijaitsi hieman piilotettuna erään suuren ruskean rakennuksen takapihalle katutasolle.

Ravintolan nimi oli Der Peppern Gror ja sen nimi oli kirjoitettu intialaisin devanagari-kirjaimin ravintolan sisäänkäynnin tuntumaan.

Intialainen ravintola Der Peppern Gror, Oslo
Intialainen ravintola Der Peppern Gror

Valitsin ravintolassa katutasolla olevan ikkunapöydän, koska siitä pystyi samalla näkemään myös ravintolan keittiön, jossa kokit valmistivat tilauksia.

Intialainen ravintolakeittiö Der Peppern Gror Oslo
Intialainen ravintolakeittiö, Der Peppern Gror, Oslo

Ravintola Der Peppern Grorin menusta löysin myös jotain aivan uutta, mitä en ollut ennen kokeillut. Tuo kasvissyöjälle sopiva ruokalaji oli Paneerpizza. Valitettavasti tuosta pizzasta uupui makua ja mausteita, mutta syy siihen lienee se, että se kuului lasten menuuseen. Muutoin heidän intialaiset kana- ja kasvisateriansa olivat ihan ok, joskaan ei mitään, minkä vuoksi hehkuttaisi.

Harmillista oli se, että vaikka olin varannut pöytäni etukäteen, jouduin silti odottamaan ruokaani yli 45 minuuttia.

Intialaisen ravintolan sisustusta Der Peppern Gror, Oslo

Ravintolan sisustus oli väreiltään vaatimaton, länsimainen – mikä oli hieman epätavallista, sillä useinhan intialaisissa ravintoloissa tapaa länsimaisittain epätavanomaisia väritehosteita. Avoin keittiö oli kenties parasta koko kyseisen ravintolan sisustuksessa. Mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia drinkki tiskin ääressä ja seurata samalla, kuinka kokki loihtii aterian. Valitettavasti en päässyt tuota drinkkiä tiskillä testaamaan, sillä seurueessani oli lapsia, joille oli järjestetty oma mukava leikkinurkkaus kellarikerrokseen.

Värejä löytyi kuitenkin yllättäen alkupalana tarjotuista pappadum-leivistä, jotka yleensä ovat värittömiä.

pappadum Oslossa
Pappadumit olivat värikkäitä Der Peppern Gror -ravintolassa

Ehkä joskus jonain päivänä piipahdan tuohon ravintolaan uudestaan, sillä se näyttää yhä toimivan, vaikka käynnistäni on jo neljä vuotta. Tuolloin ravintola sai minulta 3 ½ tähteä, niin kuin Tripadvisoriin kirjoitin.

Paneerpizza ravintola Der Peppern Gror Oslo
Paneerpizza ravintola Der Peppern Gror, Oslo
Paneerateria Der Peppern Gror, Oslo

Ravintola Mantra by Mr. India

Mr. India, joka tätä nykyä tunnetaan nimellä Mantra by Mr. India, oli toinen ravintola, jossa kävin. Ja siellä tulen varmasti käymään toistekin, jos ja kun Oslossa liikun, sillä sen verran hyvää ruoka oli.

Intialainen ravintola Mr. India Oslo
Ravintola Mr. India tunnetaan tätä nykyä nimellä Mantra by Mr. India
Intialaisen ravintolan sisustusta Mr. India, Oslo

Mangolassi tarjottiin samanlaisesta viehättävästä kuparimukista kuin prahalaisessakin intialaisessa ravintolassa. Ateriakastikkeet, kuten esim. paneer tikka masala, tarjottiin tuikkulyhdyn päältä, mikä on viehättävä tapa pitää ateria lämpimänä. Sama metodi oli käytössä myös Puolassa, niin kuin kirjoitin viime syksynä. Vielä kun keksittäisiin tapa pitää naan-leivät lämpimänä pidempään, sillä niiden maku kärsii paljon, heti kun ne jäähtyvät. Tämä on syy, miksi naan pitää aina syödä ennen riisiä.

Lassijuoma intialainen ravintola Mr. India Oslo
Mangolassi ja aterian lämmitin
Alkupala pappadum intialaisessa ravintola Mr. Indiassa Oslossa
Perinteinen pappadum-leipä
Intialainen ravintola-ateria Mr. India Oslo
Fish tikka

Ravintolalla oli hyvä palvelu ja hyvä tunnelma, miellyttävä Intia-henkinen sisustus sekä suuri viinikellari.

Norjalainen kala kukoisti heidän laittamanaan, mutta naan-leivästä jäi kuitenkin jotain puuttumaan.

Ravintola sai silti minulta kaikkinensa neljä tähteä viidestä.

Intialaisen ravintolan sisustusta Mr. India, Oslo
Ravintolan sisustusta
Intialainen ravintola seinakoriste Mr. India Oslo

Tutustu myös teoksiini Matka Eurooppaan ja Matka Intiaan, joissa paljon lisää ravintola- ynnä muita matkakokemuksia.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Intialainen ruoka on aivan ihanaa, vaikka en sitä joka päivä söisi. Tampereella olen käynyt useasti Nanda Devissä. Tämä postaus tulee varmasti tarpeeseen, kun uskaltaa taas lähteä Norjaan ja Osloon tutustumaan.

  2. Kiitos kommentistasi – On totta, ettei intialainen ravintolaruoka sovi päivittäiseen käyttöön, mutta tiesitkös, että intialainen kotiruoka on vielä parempaa!

  3. Kiitos kommentistasi! Norjaan tosiaan pääsee nyt ainakin töiden puolesta matkustamaan.

    Matkabloggaaminen on, kuten tiedät, aikaa vievä ja useimmiten tappiota tuottava laji, joten ilman sponsoreita ja lukijoiden tukea jää intialaistenkin ravintoloiden kiertely Suomessa lähinnä haaveeksi marginaaliryhmän mainosenkelille.

    Helsinkiläiset suosikkini löydät kuitenkin kätevästi teoksestani INDIVUE – Matka Eurooppaan ja ainakin yksi helsinkiläinen suosikkini löytyy myös Tripadvisor-sivultani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *