Paneer Jalfrezi berliinissä
|

Hyvä intialainen ravintola Berliinissä

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Tämänvuotisen Berliinin reissuni intialaiseksi ravintolakokemukseksi päätyi helpostisaavutettavan sijaintinsa perusteella ravintola Bombay Spice Wilhelmstrassella Berliinin Mittessä. Ravintolan ikkunat olivat auki terassille asti ja koska päivä oli ollut helteinen, valitsin terassipöydän pienen tuulenviiman toivossa.

intialainen ravintola berliinissä
Bombay spice, intialainen ravintola Berliinissä

Terassipöydän valitseminen ei ollut välttämättä viisas ratkaisu, sillä ruoan saavuttua pöytääni valtasi varpuslauma viereisen pöydän ruokajämien toivossa. Ja vaikka hätistelin varpusia pois, tulivat ne itsepintaisesti takaisin ja yksi niistä jopa nokkaisi kämmentäni, kun suojasin omaa lautastani. Meno ravintolan terassilla oli kuin Hitchcockin linnuissa konsanaan.

Mitäkö lautasellani sitten oli?

Tilasin aluksi perinteiset luontaisesti gluteenittomat papadum-leivät ja ne tulivat chutneyjen kera.

Papad-leipiä berliiniläisessä intialaisessa ravintolassa
Papad-leipiä alkupalaksi
Intialaisia maustekastikkeita
Chutneyja papad-leipien kanssa

Chutneyt eivät olleet ihan parhaimmillaan ja kaikkia papadum-leipiä en ehtinyt edes syömään, kun pääruoka jo saapui pöytään.

Kasvisaterioiden osalta menuusta löytyi muutama harvinaisempi nimi, joita en Suomessa muista nähneeni. Ne olivat

  • Bahra Bengan (Munakoiso / paprika (aubergine or capsicum) kotijuusto, herne, tomaatti, sipuli, pähkinä, rusina, kermakastike)
  • Khumbi Paneer (Tuoreet herkkusienet, kotijuusto ja kermakastike)
  • Tinda Masalah (Kasvikset, tuore tomaatti, sipuli ja inkivääri)
  • Bhari Mirch (Maustetut kasvikset, täytetty paprika, rusina, manteli, Mughlai-kastike)
  • Paneer Jhalfrezi (Intialainen kermajuusto, paistettu kukkakaali, inkivääri, valkosipuli ja paprika)
Paneer Jalfrezi berliinissä
Paneer Jalfrezi

Paneer Jalfrezi oli ainut kasvisateria, jossa oli maininta medium spice, kun kaikki muut ateriat olivat normaalisti maustettuja (saksalaiseen makuun). Jalfrezi-aterioitahan näkee useimmiten vain kana-aterioina, joten ilman muuta tätä kasvisversiota juuston kera piti kokeilla, kun mahdollisuus siihen tuli.

Paneer Jalfrezi osoittautui mainioksi valinnaksi basmatiriisin ja valkosipulinaan-leivän kera. Sen tulisuus oli mukavan herättelevää, mutta hallittavissa, ja jopa juustoon oli tarttunut hieman makua. Paneerjuustohan tahtoo usein jäädä ravintoloissa kovin mauttomaksi.

Maukkaan aterian kruunasi ravintolan tarjoama pieni mutta maukas Mangolassi shottilasissa. Se oli ilmeinen hyvitys varpusten aiheuttamasta häiriöstä.

Mangoshotti berliinissä
Mangoshotti berliinissä
Varpuset berliiniläisen ravintolan terassilla
Varpuset berliiniläisen ravintolan terassilla

Bombay Spice -ravintolassa kasvisaterioiden hinnat olivat suomalaisiin ravintoloihin verrattuna edulliset, pyöreät kymmenen euroa sisältäen basmatiriisin, ja ravintola soveltui hyvin myös liikuntarajoitteisille, sillä pyörätuolia käyttäville asiakkaille oli oma wc-tila.

Video Bombay Spice -ravintolasta

Katso ohesta myös musiikkivdeo, jonka tein intialaisesta Bombay Spice -ravintolasta Berliinissä. Näet hyvän ruoan lisäksi myös terassin varpuset.

Bombay Spice, intialainen ravintola Berliinissä

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *