Hyvä intialainen ravintola Berliinissä

Tämänvuotisen Berliinin reissuni intialaiseksi ravintolakokemukseksi päätyi helpostisaavutettavan sijaintinsa perusteella ravintola Bombay Spice Wilhelmstrassella Berliinin Mittessä.

Ravintolan ikkunat olivat auki terassille asti ja koska päivä oli ollut helteinen, valitsin terassipöydän pienen tuulenviiman toivossa. Se ei ollut välttämättä viisas ratkaisu, sillä ruoan saavuttua pöytääni valtasi lauma varpusia viereisen pöydän ruokajämien toivossa. Vaikka varpusia hätisteli pois, tulivat ne itsepintaisesti takaisin ja yksi niistä nokkaisi jopa kämmentäni kun suojasin omaa lautastani. Meno oli kuin Hitchcockin linnuissa konsanaan.

Mitäkö lautasellani sitten oli?

Tilasin aluksi perinteiset luontaisesti gluteenittomat papad-leivät ja ne tulivat chutneyjen kera.

Alkupalana papad
Chutneyja papad-leipien kanssa

Chutneyt eivät olleet ihan parhaimmillaan ja kaikkia papad-leipiä en ehtinyt edes syömään, kun pääruoka jo saapui pöytään.

Kasvisaterioiden osalta menuusta löytyi muutama harvinaisempi nimi, joita en Suomessa muista nähneeni. Ne olivat

  • Bahra Bengan (Munakoiso / paprika (aubergine or capsicum) kotijuusto, herne, tomaatti, sipuli, pähkinä, rusina, kermakastike)
  • Khumbi Paneer (Tuoreet herkkusienet, kotijuusto ja kermakastike)
  • Tinda Masalah (Kasvikset, tuore tomaatti, sipuli ja inkivääri)
  • Bhari Mirch (Maustetut kasvikset, täytetty paprika, rusina, manteli, Mughlai-kastike)
  • Paneer Jhalfrezi (Intialainen kermajuusto, paistettu kukkakaali, inkivääri, valkosipuli ja paprika)
Paneer Jalfrezi

Paneer Jalfrezi oli ainut kasvisateria, jossa oli maininta medium spice, kun kaikki muut ateriat olivat normaalisti maustettuja (saksalaiseen makuun). Jalfrezi-aterioitahan näkee useimmiten vain kana-aterioina, joten ilman muuta tätä kasvisversiota juuston kera piti kokeilla, kun mahdollisuus siihen tuli.

Paneer Jalfrezi osoittautui mainioksi valinnaksi basmatiriisin ja valkosipulinaan-leivän kera. Sen tulisuus oli mukavan herättelevää, mutta hallittavissa, ja jopa juustoon oli tarttunut hieman makua. Paneerjuustohan tahtoo usein jäädä ravintoloissa kovin mauttomaksi.

Maukkaan aterian kruunasi ravintolan tarjoama pieni mutta maukas Mangolassi shottilasissa. Ilmeisenä hyvityksenä varpusten aiheuttamasta häiriöstä.

Mangolassi
Varpuset ravintolan terassilla
Bombay Spice -ravintolan interiööriä ja terassia
Kasvisaterioiden hinnat olivat pyöreät kymmenen euroa sisältäen basmatiriisin. 
Ravintola soveltui hyvin myös liikuntarajoitteisille, sillä pyörätuolia käyttäville asiakkaille oli oma wc-tila.

Sinua saattaisivat myös kiinnostaa Berliinin muut intialaiset ravintolat

sekä intialaiset mausteet.

Lisää ravintolakokemuksia ympäri maailman voit lukea täällä.


INDIVUE

Advertisements

Vastauksesi