Palak paneer intialaisessa Amrit ravintolassa Berliinissä
|

Bollywood-ravintolakokemus Berliinissä

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

INTIALAINEN RAVINTOLA AMRIT

Käydessäni Berliinissä, sijaitsi suht lähellä hotelliani Potsdamer Platzilla intialainen ravintola nimeltään Amrit. Ravintolalla oli terassi, joka osui kahdelle eri kadulle, ja se oli ilta-aikaan useimmiten täynnänsä asiakkaita. Koskapa olin bongannut intialaisia ravintoloita Euroopastakin jo useamman vuoden ajan, en voinut jättää Berliiniäkään ilman kokemusta saksalais-intialaisesta ateriasta. 

Palak paneer intialaisessa Amrit ravintolassa Berliinissä
Palak Paneer Berliinissä

Valitsin Amrit-nimisen ravintolan Ebertstrassella sen ihmispaljouden perusteella, joka terasseilla iltaisin istui, sillä sanovathan matkaoppaatkin aina, että ravintola, jossa näkyy paljon paikallisia, on todennäköisesti turvallinen. Ei sillä, että Saksassa tarvitsisi vesipöpöjä pelätä.

Pian kuitenkin paljastui, ettei ihmispaljous kyseisessä ravintolassa johtunut ruuasta vaan juomasta, sillä Amrit oli myös cocktail-baari. Kyseisessä ravintolassa ruoka tarjoiltiin lisukkeineen näyttävän näköisesti, mutta ainakin kasvisruoka maistui pääosin kiireessä kokatulta ja muka-intialaisittain maustetulta. Ruoka oli toki syötävää, mutta sai kuitenkin maultaan vain kolme tähteä viidestä. 

Ravintola ja cocktail bar Amrit Ebertstrassella Berliinissä
Ravintola ja cocktail bar Amrit Ebertstrassella
Amrit-ravintolan sisustusta
Amrit-ravintolan sisustusta

Baariominaisuudesta huolimatta lapsetkin olivat tähän ravintolaan tervetulleita ja erittäin positiivinen asia oli, että myös alkoholittomia drinkkejä löytyi. Ne tarjoiltiin yhtä Bollywoodmaisen sädehtivästi kuin muutkin drinkit. Sisustukseltaan ravintola oli myös Bollywoodmaisen näyttävä ja omalla tavallaan tyylikäs. Kesäaikaan ravintolan ikkunat olivat sepposenselällään auki katuterassille. 

Intialainen ravintola terassi Berliini
Ravintola Amritin terassia

Jos siis etsit Bollywood-ravintolaa Berliinistä, on Amrit sellaiseksi hyvä vaihtoehto, mutta herkullinen intialainen illallinen kannattaa ehkä etsiä muualta.

Tai kannatti ainakin muutama vuosi sitten, sillä intialainen ravintola Maharadscha Berliinissä todisti, että kyllä berliiniläisetkin osaavat intiaksi kokata –

INTIALAINEN RAVINTOLA MAHARADSCHA 

Ravintola Maharadscha sijaitsi kerrostaloalueella lähellä tunnettua ostoskeskus KaDeWe:a ja osoittautui olevansa kaiken sen kävelymatkan väärti.

Ravintola oli siisti ja tunnelmaltaan ja sisustukseltaan intialainen. Palvelu ravintolassa oli hyvää ja samoin ruoka.

Ohessa pari valokuvaa paikan päältä.

Maharadscha - intialainen ravintola Berliinissä
Maharadscha – intialainen ravintola Berliinissä
Maharadschan malai kofta -annos Berliinissä
Maharadschan malai kofta -annos
Intialaista sisustustaidetta ravintola Maharadschassa Berliinissä
Sisustuksellinen elementti ravintola Maharadschassa

Lue myös muista intialaisista ravintoloista Euroopassa sekä muista eurooppalaisista matkakohteista teoksessani Matka Eurooppaan.

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *