Bollywood-ravintolakokemus Berliinissä

INTIALAINEN RAVINTOLA AMRIT

Kun kävin Berliinissä, sijaitsi suht lähellä hotelliani Potsdamer Platzilla intialainen ravintola nimeltään Amrit. 
Ravintolalla oli kahdelle kadulle osuva terassi, joka oli ilta-aikaan useimmiten täynnänsä asiakkaita. 
Koskapa olin bongannut intialaisia ravintoloita Euroopastakin jo useamman vuoden ajan, en voinut jättää Berliiniäkään ilman kokemusta saksalais-intialaisesta ateriasta. 
Palak Paneer Berliinissä
Valitsin Amrit-ravintolan Ebertstrassella sen ihmispaljouden perusteella, joka terasseilla iltaisin istui, sillä sanovathan matkaoppaatkin aina, että ravintola, jossa näkyy paljon paikallisia, on todennäköisesti turvallinen. Ei sillä, että Saksassa tarvitsisi vesipöpöjä pelätä.
Ravintola ja cocktail bar Amrit Ebertstrassella
Pian kuitenkin paljastui, ettei ihmispaljous kyseisessä ravintolassa johtunut ruuasta vaan juomasta, sillä Amrit oli myös cocktail-baari. Kyseisessä ravintolassa ruoka tarjoiltiin lisukkeineen näyttävän näköisesti, mutta ainakin kasvisruoka maistui pääosin kiireessä kokatulta ja muka-intialaisittain maustetulta. Ruoka oli toki syötävää, mutta sai kuitenkin maultaan vain kolme tähteä viidestä. 
Ravintola Amrit
Baariominaisuudesta huolimatta lapsetkin olivat tähän ravintolaan tervetulleita ja erittäin positiivinen asia oli, että myös alkoholittomia drinkkejä löytyi. Ne tarjoiltiin yhtä Bollywoodmaisen sädehtivästi kuin muutkin drinkit. Sisustukseltaan ravintola oli myös Bollywoodmaisen näyttävä ja omalla tavallaan tyylikäs. Kesäaikaan ravintolan ikkunat olivat sepposenselällään auki katuterassille. 
Ravintola Amrit ja terassi ilta-aikaan
Ravintola Amrit ja terassi ilta-aikaan
Jos siis Bollywood-ravintolaa Berliinistä etsit, on Amrit sellaiseksi hyvä vaihtoehto, mutta herkullinen intialainen illallinen kannattaa ehkä etsiä muualta.
Tai kannatti ainakin muutama vuosi sitten, sillä intialainen ravintola Maharadscha Berliinissä todisti, että kyllä berliiniläisetkin osaavat intiaksi kokata –

INTIALAINEN RAVINTOLA MAHARADSCHA 

Ravintola Maharadscha sijaitsi kerrostaloalueella lähellä tunnettua ostoskeskusta KaDeWe:a ja osoittautui olevansa kaiken sen kävelymatkan väärti.
Ravintola oli siisti ja tunnelmaltaan ja sisustukseltaan intialainen. Palvelu oli hyvää ja samoin ruoka.
Ohessa pari valokuvaa paikan päältä.
Intialainen ravintola Maharadscha Berliinissä
Maharadschan Malai Kofta
Sisustuksellinen elementti intialaisessa ravintola Maharadschassa
Lue myös muista intialaisista ravintoloista Euroopassa sekä muista eurooppalaisista matkakohteista INDIVUEn teoksessa Matkaopus Eurooppaan.
Lisää ruoista ja ravintoloista voit lukea oheisessa linkissä!
Matkaopus Bollywoodiin perehdyttää sinut puolestaan Bollywood-elokuvien maailmaan ja Matkaopus Intiaan vie sinut todellisiin intialaisiin matkakokemuksiin!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.