Videolla Jaipur Intiasta

Oheinen videotraileri kertoo ensimmäisestä matkastani Intian Jaipuriin, jossa kävin yksi vuosikymmen sitten. Jaipur sijaitsee Rajasthanin osavaltiossa ja ajomatkaa Delhistä Jaipuriin kertyy muutamia tunteja. Oheisella videolla Jaipur Intiasta luodaan pikasilmäys tähän vaaleanpunaisena kaupunkina tunnettuun intialaiseen matkakohteeseen.

Ensimmäinen kerta Jaipurissa

Matka Delhistä Jaipuriin alkoi aikaisin aamulla, kun aurinko vasta teki nousuaan taivaalle ja Delhin kadut olivat autiot. Olimme vuokranneet kuskin autoineen koko reissun ajaksi, mikä on Intiassa normaali tapa matkustaa. Taksia työkseen ajavat hallitsevat pääosin hyvin Intian monimutkaisen liikenteen ja viettävät jopa yönsä omassa autossaan, kun reissussa ollaan. Lue, mitä intialaisen liikenteen monimutkaisuudesta kirjoitin vuonna 2006 ja katso seuraavasta trailerivideo mainitsemastani Jaipurin matkasta –

Matka Jaipuriin

Ajomatka Jaipuriin oli pääosin alavaa tasaista maastoa, jota vihreät puut rytmittivät. Vasta Jaipurin lähestyessä tuli vastaan korkeampia kukkuloita ja vuoria. Jaipurissa vuorten rinteillä ajettaessa matkustajaa saattoivat huimata suht harvakseltaan sijoitetut betoniporsaat, jotka erottivat maantien ilmasta ja suurelta pudotukselta. Voit nähdä kyseiset intialaiset betoniporsaat oheisella trailerilla.

Videolla nähtävä värikäs thalilautanen jäi Jaipurin matkasta mieleen tulisimpana thaliateriana, mitä olen koskaan maistanut, sillä Rajasthanissa ei mausteita pihdattu.

Jaipur on Rajasthanin osavaltion pääkaupunki ja liikenne kaupungissa oli vilkasta niin päiväsaikaan kuin ilta-aikaankin. Oli kuitenkin mukavaa, että suurkaupungin vilinää pääsi pakoon hotelliin, jonka vehreä rauhallinen sisäpiha kasveineen ja kukkineen oli kuin toisesta ulottuvuudesta. Näet siitäkin videolla vilauksen, mutta kerron hotellista myöhemmin lukijoilleni lisää.

Trailerivideolla vilahtavat myös tämän vaaleanpunaisena kaupunkina tunnetun Jaipurin tunnetuimmista nähtävyyksistä Hawa Mahal, City Palace, Jaigarh Fort ja Jal Mahal. Kyseiset nähtävyydet ehtii nähdä yhden vuorokauden aikana ja ne riittävät antamaan kattavan kuvan Jaipurin historiasta.

Osa Jal Mahalin rakennusta ja heijastus veteen iltapimeässä Jaipurissa, Intiassa
Osa Jal Mahalin rakennusta ja heijastus veteen iltapimeässä Jaipurissa, Intiassa

Katso myös digitaalinen musiikilla täydennetty valokuvanäyttelyni Jaipurin kauneimmista nähtävyyksistä – löydät sen oheisesta linkistä.

Jos taas haluat kuulla intialaista live-musiikkia jaipurilaisen Jal Mahal -palatsin liepeiltä, klikkaa edeltävää linkkiä.

Traileri-videolla vilahtava katumuusikko pääsi myös osaksi Demo Exhibition -näyttelyäni, jonka on ollut eetterissä jo kuuden vuoden ajan. Löydät sen myös ohesta.

Tämä video ja postaus olivat uusin päivitys teokseeni Matka Intiaan, jota voit lukea, katsoa ja kuunnella oheisessa linkissä!

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi.

3 Comments

  1. Kiva katsella Jaipurin maisemia. Itse siellä käydessäni 2018 olin sen verran vatsatautinen ettei kuvaaminen kauheasti kiinnostanut. Hyvä kun jotenkin jaksoi nähtävyyksiä kiertää.

  2. Mulla kävi niin, että kuski lähti Jaipurista tyttökaverinsa luokse yöksi ties mihin ja sieltä aamusta takaisin mun luo. Jätkä oli ihan silmät ristissä. Hyvä kun ei nukahtanut rattiin. Sitten vielä autosta puhkesi rengas ja jätkä oli kuin ö aapisen laidalla. Ei hyvää päivää mikä show. Seuraavalla kerralla valitsen kuskin todella huolellisesti. Nyt jo naurattaa – silloin ei.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *