Blogivuosi 2006 aakkosissa

Mumbain kaupungin valot

Joka vanhoja muistelee, se viisastuu ja joka viisautta jakaa, se opettaa.

Päätin hemmotella lukijoitani vanhoilla videoillani Intiasta, sillä nyt poikkeusolojen ja karanteeninkin aikaan voisin hyvin kuvitella, että ihmisillä on aikaa ja tarvetta uuteen ja sivistävään sisältöön. En nyt blogia täysin uusiksi rupea kirjoittamaan, mutta parantelen sitä hieman.

Vuonna 2006 oli nimittäin sula mahdottomuus postata videoita mistä tahansa päin maailmaa, saati sitten Intiasta. Siinä prosessissa kun olisi mennyt ikä ja terveys. Mutta nyt, 14 vuotta myöhemmin, ovat olosuhteet inhimillistyneet ja nettinopeudet kasvaneet, joten on tullut tubetuksen aika.

Useampi kuvallinen postaus vuodelta 2006 on nyt saanut kaverikseen videon, ja voit katsoa ne oheisissa linkeissä. Uusien videoiden postaaminen jatkuu myös yhä, joten jos haluat nähdä videot ensimmäisten joukossa, niin tilaa YouTube-kanavani. Se on ilmaista, toisin kuin Netflixien sun muiden suoratoistopalveluiden tilaaminen, ja lisäksi YouTube-tilaus on myös mainio tapa tukea itsenäistä bloggaavaa taiteilijaa. YouTube-sivullani on jo kunnioitettavat 25000 rekisteröityä katsomiskertaa, lyhytvideoitani katsotaan kuukaudessa yli 15 tunnin ajan, joten enää tarvitaan vain ne tuhat tilaajaa.

Mutta takaisin vuoteen 2006, jolloin bloggasin pääosin Intiasta

Alla Mumbai – oli nimeltään postaus lokakuulta 2006, jossa neliönmuotoisessa kuvassa näkyi Mumbai lentokoneesta käsin. Mumbain pilvenpiirtäjät ja slummit näyttivät yläilmoista katsottuna lohduttomilta sateisena päivänä, eikä kuvan tunnelma vastannut ollenkaan niitä upeita hetkiä, joita olin saanut kokea aurinkoisessa Mumbaissa. Toki oli haikeaa jättää Mumbai taakseen, mutta edessä odotti sentään Goa, joka lohdutti hyvin.

Lähes kaikki postaukseni vuonna 2006 olivat muuten neliönmuotoisia valokuvia, minkä vuoksi en jaksanut kauheasti innostua neljä vuotta myöhemmin, kun Instagram aloitti oman galleriatouhunsa neliön muotoisilla kuvilla. Tätä nykyä olen kuitenkin hieman skarpannut ja löydätkin Instagram galleriani täältä. Lähes kaikki kyseisen Instagram-galleriani kuvat ovat muuten saatavissa printteinä valokuvatauluiksi, joten jos jokin sielläolevista kuvista viehättää sinua, niin ota yhteyttä yv:llä.

Bhel puri oli tavanomainen katuruoka Mumbaissa, joka koostui riisimuroista, vihanneksista ja tamarindikastikkeesta. Postasin siitä kuvan syyskuussa 2006, mutta kuusi vuotta myöhemmin samaa nimeä kantoi myös eräs digitaideteokseni, josta yksityiskohdan löydät täältä.

Chowpatty Beach on Mumbain tunnetuimpia rantoja ja postasin siitä syyskuussa 2006. Tänä vuonna on postausta täydennetty videolla, joka kertoo Chowpatty Beachista enemmän kuin satatuhatta sanaa.

Diwali, Mapusa, Goa oli nimeltään postaus lokakuulta 2006, joka kuvasi hindujen tärkeydeltään joulua vastaavan juhlan, Diwalin, viettoa Pohjois-Goassa Mapusan kaupungissa, Mapusan suurella torilla. Vaikka tuo linkistä löytyvä valokuvamontaasi näyttää aika vaatimattomalta, oli se kuitenkin aikamoinen saavutus jakaa neljätoista vuotta sitten. Video aiheesta on tulossa myöhemmin, ja tulet löytämään sen YouTube-kanavaltani.

Elephanta Caves on Mumbain parhaimpia nähtävyyksiä ja ensimmäinen blogipostaus siitä syntyi syyskuussa 2006. Löydät sen oheisesta linkistä ja tätä nykyä voit myös katsoa videon Elephanta Cavesista vuodelta 2006.

Fama Menino Jesus on katolisten juhla Goan Colva-nimisessä kylässä ja vuonna 2006 seurasin tapahtumaa suurella mielenkiinnolla. Video siitä on YouTube-seuraajilleni luvassa myöhemmin, kenties jo tämän kevään aikana.

Goassa chillailua käsitteli useampikin postaus vuodelta 2006 ja tätä nykyä myös videoita löytyy niin blogista kuin YouTube-kanavaltani. Chillailulle on Goan konkanin kielessä oma sanansakin ja se on susegado. Susegadon inspiroima video löytyy oheisesta postauksesta marraskuulta 2006.

Hippi auringonlasku – Voiko auringonlasku olla hippi? No kyllä, jos hippien julisteita on uskominen. Todellisen hipin auringonlaskun onnistuu kuitenkin näkemään suhteellisen harvoin jopa hippien mekkana aikaisemmin mainetta niittäneellä Goalla, mutta silloin, kun se tapahtuu, kannattaa kuva auringonlaskusta napata, vaikka mukana olisikin vain Nokian kännykkä vuosimallia 2005.

Internet-kahvilani – Vuonna 2006 ei ollut älypuhelimia, joten matkabloggaaja joutui pistäytymään nettikahvilaan ja siirtämään kuvat muistitikulta lainakoneelle postatakseen ne nettiin. Oheisen linkin kuvasta näet, millainen oli veteraanimatkabloggaajan nettikahvila Mumbaissa vuonna 2006.

Jälkimonsuunisade – Lokakuun puolessa välissä saattoi jälkimonsuunisade yllättää turistit ja paikalliset Goan rannalla. Katso oheisen linkin kuvasta, tunnistatko, ketkä ovat paikallisia ja ketkä turisteja. Kuvalinkistä löydät myös videoni monsuunisateesta Goassa.

Kala thali – Goassa kalastus on yleinen elinkeino ja kalaa löytyy monen aterian muodossa. Perinteisestä intialaisesta thalista löytyy myös kalaversio, joka ei ole kummoinen katsoa, mutta voi, niin herkullinen.

Lehmä lepää tiellä – Yksi lokakuun 2006 hullunkurisimpia näkyjä Intiassa oli lehmä lepäämässä tiellä keskellä Margaon kaupunkia. Lehmä ei ollut ohikulkevasta liikenteestä moksiskaan, kuten linkistä löytyvä videokin osoittaa.

Margao ja paikallisten ravintola Margaossa Etelä-Goassa vuonna 2006 saattoi olla vaatimaton, ehkä hieman epäilyttäväkin ulkonäöltään, mutta jos asiakkaita niissä riitti, oli se merkki hyvästä ruoasta.

Navratri Dandia – Hindut juhlistivat Navratria tanssimalla Mumbain kaduilla syyskuussa 2006.

Opetus – Linkin kuva kertoo, kuinka Intiassa liikennekylttien lomaankin kätkeytyi tarpeellinen valistuksen sana.

Poliisi partioi Goan rannalla – ylläpitäen juhlakansan järjestystä joulun ja uuden vuoden tienoilla.

Q – Kysymyssana miksi lausutaan hindiksi kju. Oheisesta linkistä löytyvä kuva kertoo, miksi kahvi kannatti Intiassa juoda ilman sokeria syksyllä 2006.

Rantatennistä autiolla rannalla – ei liene ole mukavempaa liikuntalajia.

Sadevesi tulvii Panjimissa – Jos lokakuussa sade saa pääkaupungin kadut tulvimaan kuvan osoittamalla tavalla, niin millaista lieneekään varsinaisen monsuunin aikaan kesällä?

Takaisin Suomessa – Oheisen linkin kuva kertoo, kuinka paljon suomalainen ruskettuu vietettyään talven Goassa.

Universum – Miss Universum vuosimallia 2006 – Muistaako kukaan, miltä näytti Miss Universum vuonna 2006? Katso oheisen linkin kuvasta. Video luvassa myöhemmin.

Varikset pussaavat – Intiassa varikset eivät ainoastaan raaku kaikkialla, vaan ne myös pussaavat toisiaan julkisella paikalla. Toisin kuin ihmiset. Tämän ja monta muuta faktaa Intiasta paljastaa teos INDIVUE – Matka Intiaan.

X-rated – Koska sanat loppuvat suomenkielestä kesken, täytyy niitä lainata englannista – Mikä asia oli x-rated eli sensuroitu blogissani vuonna 2006? Monikin, sillä netti oli sen verran hidas ja vaikeasti saavutettavissa ja sähköt usein poikki, jottei Intiassakaan silloin kuvallisia digiromaaneja tehty. Opasteen matkalle Goaan ja Intiaan kuitenkin kirjoitin ja löydät sen oheisesta linkistä.

Yksinäinen vene on nimeltään taidekevennys tähän lopuksi ja se tulee Goan rannikon edustalta Arabian mereltä vuodelta 2006.

Tällainen oli siis blogivuosi 2006 aakkostettuna. Kirjoitin toki paljon enemmän postauksia silloinkin, ja voit lukea ne kaikki täällä. Lisää videopäivityksiä postauksiin on vielä luvassa ja näet ne varmasti tilaamalla YouTube-kanavani!

Lue myös INDIVUEn blogivuosi 2019 aakkostettuna!

Postauksen kuva on lähtöisin Intiasta, tarkemminottaen Mumbaista, ja kuvassa ovat Mumbain pilvenpiirtäjät iltahämärässä. Lue Mumbaista lisää täällä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *