|

Hyvä intialainen ravintola Kauppakeskus Triplassa

Helsinkiin juurirakennettuun uuteen Kauppakeskus Triplaan on avattu hyvä intialainen ravintola Delhi Rasoi.

Ravintola sijaitsee hieman syrjässä kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa, mutta löytyy helposti kauppakeskuksen opastetaulun avulla.

Intialaisen ravintolan Deli Rasoin sisäänkäynti Kauppakeskus Triplassa Helsingissä
Ravintola Delhi Rasoi Kauppakeskus Triplassa

Pienehkön sisäänkäynnin jälkeen avautuu suuri ruokasali, jonka ikkunoista avautuvat vielä suuremmat näkymät aina Hartwall Areenalle ja tähtitaivaalle asti.

Käväisin Delhi Rasoi -ravintolassa eräänä sunnuntai-iltana, jolloin itse Kauppakeskus Triplassakaan ei ollut paljoa asiakkaita. Tunnelma oli mukavan rauhallinen.

Deli Rasoi Kadhai Paneer
Delhi Rasoi Kadhai Paneer

Delhi Rasoin ruokia

Ravintolan menusta löytyi alkuruoiksi esim. pakoria ja samosia, tandooriuunista sai esim. chicken tikkaa ja paneer tikkaa, kalaruoista löytyi mm. fish madras ja fish tikka ja kasvisruoista löytyi mm. aloo gobhi, dal makhani, palak paneer ja malai kofta, ja useimpien ruokien perästä löytyivät myös maininnat G ja L, eli laktoositon ja gluteeniton. Kaikki annokset sisälsivät riisin ja naanleivän ja hinta olikin sen mukainen.

Lisäksi oli saatavilla myös kolmen annoksen kasvis thali tai liha thali ja ne tulivat naanleivän, riisin, raitan, salaatin ja jälkiruoan kera.

Autenttinen Deli Rasoi Kadhai Paneer naan-leivän ja riisin kera
Autenttinen Delhi Rasoi Kadhai Paneer naan-leivän ja riisin kera

Valitsin omaksi annoksekseni Delhi Rasoi Kadhai Paneerin, joka piti sisällään tuoreita kotijuustopaloja paprikalla, sipulilla, kuminansiemenillä ja korianterilla maustetussa tomaattikastikkeessa.

Annos tuotiin kohtuuajassa pöytään ja silminnähtävät suuret chilipalat toivat heti veden kielelle. Kadhai Paneerin chilit eivät olleet mitään koristeita, vaan annos oli mukavan tulinen – juuri sellainen, millaisen olen esim. Intian Delhissä joskus syönyt. Ei kuitenkaan niin tulinen, että annos piti jättää lautaselle, niin kuin Jaipurissa.

Naanleipä oli myös herkullinen ja samoin riisi. Mangolassissa maistui jogurtti ehkä hieman liikaa, mutta kokonaisuutena Delhi Rasoi Kadhai Paneer oli erittäin onnistunut ateria.

Seuralaiseni valitsema Shahi Paneer yllätti vaalealla värillään ja miedolla maullaan, mutta näinhän se aina on ollut, että Shahi Paneer on se turvallinen vaihtoehto.

Deli Rasoi ja Shahi Paneer
Deli Rasoi ja Shahi Paneer

Ravintola Delhi Rasoi oli hillityn tyylikkäästi sisutettu ja Intiasta muistutti lähinnä vain menu sekä hindinkielinen tervetuloa-kirjoitus ravintolan seinällä. Kyseessä oli hyvä intialainen ravintola, mutta jos jotain parannettavaa haluaisi löytää, niin valon määrää voisi ehkä hieman lisätä, jollei tarkoitus ole olla iltaisin pelkästään tunnelmavalaistu ravintola.

Kysymykseen, menisinkö toistekin syömään ravintola Delhi Rasoihin Kauppakeskus Triplaan, on vastaukseni kyllä, ja mieluiten vielä lämpimänä kesäisenä iltana, jolloin ravintola toivottavasti saa terassipöytiä ulkosalle, joista käsin voisi ihailla niin tähtitaivasta kuin Pasilan junaratoja.

Lue lisää ravintolakokemuksista täällä ja Intiasta muutoin sinulle kertoo teokseni Matka Intiaan.

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi <- read in English.

Lue lisää:

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *