Loma Goassa ja matkailijan ruokavalio

Seuraavan videoni aiheena on loma Goassa, Intiassa, tammikuussa 2019, sekä matkailijan ruokavalio. Video kertoo hyvästä intialaisesta ruoasta, jota matkan varrella löytyi. Jos olet itse aikeissa matkustaa Goaan, laita aterianimet ja -vinkit korvan taakse –

Lentonihan kulki Goaan Intian pääkaupungin New Delhin kautta, joten video kertoo myös herkulliset ruokavinkit Delhin kotimaan lentokentälle sekä Delhin kansainväliselle lentokentälle.

Lyhyellä lomalla Goassa matkailijan ruokavalio koostuu enimmäkseen ravintolaruoista. Beach shack -ravintoloiden lisäksi video kertoo mm. seuraavista Etelä-Goan ravintoloista: Portofino ja Sagar Kinara Colvassa sekä German Bakery Benaulimissa. Etelä-Goaa on muutoin sivuttu monessa artikkelissa ja löydät ne kaikki kätevästi täältä.

Videolla käydään myös Etelä-Goan paikallisissa kaupoissa sekä hedelmätoreilla ja jopa Etelä-Goan pääkaupungin Margaon makeiskaupassa.

Intialaiset makeiset, jotka videolla mainitaan, ovat perinteinen intialainen maitokakku, imarti sekä henkeäsalpaavan herkullinen ja samettinen Gulab Jammu Kolkatasta, joka käytännössä suli suuhusi, kun sitä maistoit. Katso video, jotta näet, miltä todellinen makoisa Gulab Jammu näyttää. Ja hei, jos haluat oppia tekemään itse intialaisen makeisen Besan burfin, niin löydät siihen hyvän julkaisemani video-ohjeen täältä.

Olin iloinen löytäessäni muutamia luomutuotteitakin paikallisista Etelä-Goan ruokakaupoista. Erityiseti pähkinöitä ja jauhoja löytyi luomuna. Lisäksi jopa gluteenitonta jauhoa, joka oli tehty quinoasta. Lisäämällä psylliumia quinoajauhosta pystyi tekemään gluteenittomia roti-leipiä. Tämä on tärkeä tieto sinulle, jos mietit, löytyykö Goasta gluteenittomia tuotteita.

Toinen ilahduttava yllätys oli etelä-intialainen poha, jota myytiin ilman epäterveellisiä säilöntäaineita. Sitä sai Intian sisäisellä lennolla matkalla Goasta Delhiin. Jos siis mietit, mitä Intian lennoilla voisi syödä, on kyseinen poha mainio täyttävä vaihtoehto.

Uutuutena tässä videossa on tekstitykset niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksin. Kun laitat YouTuben asetuksista tekstityksen päälle, antaa katselukokemus sinulle paljon lisätietoa.

Tämä video on myös osa teosta INDIVUE – Matka Goaan, jonka löydät oheisesta linkistä.

Teos Matka Intiaan kertoo enemmän matkailusta muualla Intiassa!

Sinua saattaisivat myös kiinnostaa intialaiset mausteet, joista voit lukea lisää oheisessa artikkelissa!

Voit myös lukea tämän artikkelin englanniksi: Holiday in Goa and the menu for tourist 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *