Sattumaa vai kehitystä – Flying Tweets vuonna 2015

Kirjoitin viime vuonna linnuista, joiden näin lentävän ohitseni auringonlaskun aikaan joka ilta Intiassa, sekä siitä, miten vaikeaa, jollei mahdotonta, niitä oli kuvata hämäristä olosuhteista johtuen. Tässä linkki kyseiseen artikkeliin Flying Tweets ja Vuoden Luontokuva 2014, jollet ole sitä vielä lukenut.

Ihmeellistä kyllä, tänä vuonna heti ensimmäisellä kerralla, kun näin kyseisen lintuparven,jota blogissani kutsuin nimellä Flying Tweets, minulla sattui olemaan kamerassa juuri oikeat asetukset edellisen kuvaussession jäljiltä.Niinpä sitten ensimmäisenä iltana, kun jännäsin tulevatko linnut yhä ja kun ne sitten saapuivat,ehdin hädin tuskin muuta kuin vain kohdistaa kamerani niihin niiksi muutamaksi sekunniksi,

joka niiltä kesti minut ohittaa lentäen, ja yllätys olikin sitten aikamoinen, kun jälkeenpäin katsoin, millaisia valokuvia sain: Linnut olivat yllättäen lähes teräviä lentäessään, vaikka valaistus oli heikko. Eihän tämän pitänyt olla edes mahdollista!
Flying Tweets vuonna 2015

Tämän parempaa kuvaa en tosin tänäkään vuonna saanut, sillä käytössäni on yhä sama vanha kamera ja linssi, eivätkä kyseiset linnut koskaan saapuneet tarpeeksi valoisaan aikaan.Sattumaa vai kehitystä – siitä en tiedä, mutta ainakin tämä tapaus kannusti minua ja ehkä nyt myös sinuakin olemaan luovuttamatta, mitä tulee hyvän tekemiseen.

Advertisements

Vastauksesi