Flying Tweets ja Vuoden Luontokuva 2014

Niin, hymy nousi suupieliini, kun näin tämänvuotisen Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajan.
Jot et ole vielä ehtinyt Vuoden Luontokuvaan tutustua, näet kuvan oheisesta linkistä.

Olin seurannut ylläolevassa kuvassa olevaa lintuparvea kahtena peräkkäisenä vuotena Intiassa. Parvi lensi joka illansuu kohti auringonlaskua ja Arabianmerta ohitse majapaikkani.
En tiedä, mitä lintuja ne olivat, mistä ne tulivat tai minne ne menivät, mutta näkymä oli kaunis.


Ensimmäisenä vuonna yritin kuvata lintuja käsivaralta, mutta auringonlaskun aikaan oli kuitenkin aina sen verran hämärää, ettei kuvista tullut heilahtanutta sekasotkua kummempaa, vaikka kuinka sääti valotusaikaa tai aukkoa. Salamavalosta ei tässä tilanteessa ollut apua, koska linnut lensivät sen verran kauempana, ettei teho riittänyt. Ja sitä paitsi – mikäs luontokuva se sellainen on, jossa käytetään keinotekoista salamavaloa?

Kamerakalustoni ollessa yhtä vaatimaton kuin blogibudjettini, jouduin lukuisten yritysten jälkeen luopumaan toivosta saada tuo kaunis lentävä lintuparvi lennossa ikuistettua, ja luovuttamaan.
Pakkasin kuitenkin seuraavaksi vuodeksi kamerajalan mukaan Intiaan, vaikka se olikin painava ja vei tilaa muilta matkatavaroiltani.

Suureksi ilokseni tuo sama lintuparvi lensi yhä tänäkin vuonna joka illansuu ohitseni, kun aurinko laski, ja niinpä sitten kaikkia auringonlaskun houkuttelemia hyttysiäkin uhmaten istuin useana iltana ulkona odottamassa, jotta saisin ikuistettua tämän lentävän lintuparven. Mutta vaikka kamerajalka hieman helpotti odottelua ja kuvaamista, en silti saanut kyseisiä lintuja tätä paremmin kuvaan. Hämärässä lentoa ei voinut terävästi pysäyttää.

Niinpä sitten, kuten alussa kerroin, nousi hymy huulilleni, kun näin tämänvuotisen Vuoden Luontokuva -kilpailun voittajatyön, joka oli nimetty ”Lokkien taidelento”.
Olin tyytyväinen, etten ollut heittänyt omaa kuvaani roskiin, ja annoin sille nimen Flying Tweets.

Flying Tweets
Flying Tweets

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.