|

Sacré-Cœur – nähtävyys Pariisissa | Videomatka

Kun vierailin Pariisissa ensimmäisen kerran, katselin Sacré-Cœurin kirkkoa vain ulkopuolelta vieraillessani Montmartren huipulla, Pariisin korkeimmalla pisteellä, 18. kaupunginosassa. Sieltä oli upeat näkymät Pariisin kaupunkiin. Kun sitten tänä kesänä vierailin jälleen Pariisissa kävin myös sisällä Sacré-Cœurissa. Sen sijaan, että olisin luonnostellut lyijykynällä luonnoskirjaan tulevaa maalausta varten tai jopa konkreettisesti maalannut paikan päällä Montmartren rinteillä, valokuvasin ja videokuvasin matkan ja näkymät – Nyt voit katsoa valmiin videoni juhannusaatosta Pariisissa Sacré-Cœurissa, ja näet kirkon niin sisältä päin kuin ulkoa –

Videossa on suomenkielinen tekstitys.

Videon kesto 4:36

Videomatka Sacre-Cœuriin Pariisiin

Sacré-Coeurin historiasta


Sacré-Cœurin rakentaminen aloitettiin vuonna 1875 Ranskan kärsittyä tappion Ranskan ja Preussin sodassa, symbolina kansakunnan katumuksesta ja sitoutumisesta henkiseen uudistumiseen. Kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1919.


Arkkitehtuuri

Arkkitehti Paul Abadien romaanis-bysanttilaiseen tyyliin suunnittelema kirkko on rakennettu valkoisesta travertiinikivestä, joka tihkuu kalsiittia pitääkseen sen valkoisena. Kirkon kupolit ovat näkyvä ja tunnusomainen piirre, ja ne sisältävät neljä kellotornia, joista suurimmassa on Savoyarde, yksi maailman suurimmista kelloista, ja Ranskan suurin.

Alttari Sacre-Cœurissa
Alttari Sacre-Cœurissa



Sisustus

Kirkon sisustus tunnetaan suurista ja kauniista mosaiikeistaan, mukaan lukien Ranskan suurin mosaiikki apsisissa, joka kuvaa Kristusta ojennetulla käsivarrella ja pyhää sydäntä. Muita kirkon taideteoksia ovat veistokset, maalaukset ja lasimaalaukset, jotka näkyvät hyvin liitteenä olevassa videossa.


Jumalanpalvelukset ja tapahtumat

Sacré-Cœur on toiminut aktiivisena jumalanpalveluspaikkana päivittäisten messujen ja ikuisen siunatun sakramentin palvonnan kanssa vuodesta 1885 lähtien. Kirkossa järjestetään myös konsertteja ja kulttuuritapahtumia.


Panoraamanäkymät
Vierailijat voivat kiivetä kupolin huipulle ja ihailla panoraamanäkymää Pariisiin. 300 askeleen nousu kirkon kupoliin palkitaan upealla perspektiivillä moniin Pariisin kaupungin maamerkkeihin.

Panoraamanäkymät Sacre-Cœurin portailta yli Pariisin
Panoraamanäkymät Sacre-Cœurin portailta yli Pariisin


Montmartren alue
Sacré-Cœuria ympäröivä Montmartren kaupunginosa tunnetaan taiteellisesta historiastaan, boheemista ilmapiiristään sekä nähtävyyksistä, kuten Place du Tertre ja Moulin Rouge. Se on vilkas alue, joka on täynnä katutaiteilijoita, kahviloita, gallerioita ja putiikkeja.


Aukioloajat ja sisäänpääsy
Sacré-Cœur on avoinna yleisölle päivittäin, ja basilikaan on ilmainen sisäänpääsy. Erikoisnäyttelyistä tai kupoliin kiipeämisestä saatetaan periä maksu.


Käytännön vinkkejä

  • Koska Sacré-Cœur on toimiva uskonnollinen toimipaikka, kunnioittavaa pukeutumista ja käyttäytymistä edellytetään. Käydessäni kirkossa sisällä, monet naiset olivat siellä huiveitta pelkkä spagettiolkaintoppi ja hame yllään, eikä siitä kukaan kenellekään mitään sanonut.
  • Päivä voi olla kiireisintä aikaa kirkossa, joten vierailu aikaisin aamulla tai myöhemmin päivällä saattaa olla hauskempaa.
  • Nousu kukkulan huipulle kirkkoon voi olla jyrkkä, joten kannattaa käyttää mukavia jalkineita. Myös köysiradalla on mahdollisuus mennä ylös.
Juhannusaaton ilta-aurinkoa Sacre-Cœurin seinillä
Juhannusaaton ilta-aurinkoa Sacre-Cœurin seinillä

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *