Suomenlinna kesäaikaan -video

Punainen tiilirakennus Suomenlinnan saarella

Niinkuin kirjoitin trailerissa vuonna 2016, tarjoaa Suomenlinnan saari Helsingin edustalla vihertävän merellisen henkireiän kaupunkiarjen keskelle. Tämä UNESCO:n maailmanperintökohteenakin tunnettu matkailunähtävyys on myös oiva piknik-ympäristö meren äärellä yksin tai yhdessä muiden kanssa, eikä matka sinne maksa HSL:n lippua enempää!

Oheinen video on kooste vuosien 2007 ja 2016 välillä tehdyistä ja kuvatuista Suomenlinnareissuista.

Koska kesä on parhainta aikaa viettää Suomenlinnassa ja koska tämä video keskittyy juuri kesäiseen Suomenlinnaan, en nyt kerro tässä postauksessa siitä, kuinka pimeänä syksyisenä iltana Suomenlinnan viimeinen lautta saarelta kaupunkiin saattaa olla tupaten täysi ja miten kauhealta silloin tuntuu, kun kohdalle sattuu syysmyrsky. En myöskään kerro, miten jäätävä viima saarella käy talvisaikaan, jolloin esimerkiksi Taidekoulu MAA:n opiskelijat kävelevät päivittäin liukkaita mukulakivikatuja pitkin Suomenlinnan laiturilta kouluunsa saaren toiseen päähän ja myöhemmin taas takaisin laiturille ja miten inhottavaa talvella onkaan missata lautta, joka kulkee keskimäärin kerran tunnissa.

Niinkuin video paljastaa, Suomenlinna lienee kauneimmillaan ja kuvauksellisimmillaan illalla ja auringonlaskun aikaan.

Oheinen video on osa teosta INDIVUE – Matka Eurooppaan, johon voit tutustua oheisessa linkissä!

Suomenlinna Sveaborg

Jos sinulla on jokin Suomenlinnasta kertova hyvä postaus, niin linkitä vapaasti allaolevaan kommenttiosioon!

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi: Suomenlinna island summertime

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *