Nopea laivamatka Helsingistä Tallinnaan

Helsinki uusi Länsiterminaali

Viron pääkaupunki Tallinna on vain 2 tunnin laivamatkan päässä Helsingistä. Tietojeni mukaan tuo nopein yhteys Helsingistä Tallinnaan mahdollistuu Tallink Silja M/S Star -laivalla.

Tässä video äskettäisestä matkastani, jonka tein Tallinnaan juurikin edellämainitulla Star-aluksella. Heinäkuinen sää oli aurinkoinen niin Helsingissä kuin Tallinnassakin, minkä vuoksi oheinen video tarjoaa sinulle paljon auringonpaistetta. Lisäksi pääset näkemään useita hienoja yksityiskohtia niin Helsingin kuin Tallinnankin satamista ja itse Star-laivasta. Katso seuraavasta –

Jos olet miettinyt, miltä Helsingin uusi länsiterminaali näyttää, niin videoni kertoo, miten upea ja tyylikäs se on. Näet myös Länsiterminaalin sisältä löytyvän Panoramabaarin, joka nostattaa mainiosti matkakuumetta.

Jos taas olet miettinyt tämänhetkisiä koronavarotoimenpiteitä, niin ne olivat satamassa ja laivalla olemassa ja niitä näkyy myös tässä videolla. Ihmisiä matkusti vähemmän ja suurin osa noudatti turvavälejä. Tosin kahvilaravintolassa ihmiset istuivat pöydissään vieri vieressä ja matkan aikana ainakin omalla kohdallani 2/3 vieruspöydistä aivastettiin. Koko laivamatkan aikana näin vain yhden matkustajan käyttävän maskia ja se en ollut minä.

Lähes tyyni sininen meri, valkoiset hattarapilvet taivaalla sekä myös orgaaninen raparperisooda ja vihreä fermentoitu kombuchajuoma löytyvät tältä videolta, jota kuvattiin myös Star-laivan kannella tuulta, nokipiippua ja tupakansavua uhmaten. Olin niin ilahtunut siitä, että luomutuotekin oli löytänyt tiensä laivan valikoimaan.

Edellisestä Tallinnan matkastani oli ehtinyt kulua jo useampi vuosi ja Tallinnan satamakin oli muuttunut edukseen – katso videolta! Sen, mitä muuta Tallinnasta tänä kesänä 2020 löytyi selviää tulevista postauksistani. Tilaamalla blogini, Facebookin, Instagramin, Twitterin tai Youtube-kanavani pysyt matkassa mukana ja tuet tekijää.

Tiesitkö, että INDIVUE on vanhin suomalainen kaksikielinen blogi, joka on erikoistunut matkailuun ja taiteeseen. Löydät lisää mukavia kokemuksia elämääsi tilaamalla ja tykkäämällä kanavistani.

Lisätietoja matkustamisesta Euroopassa tarjoaa teokseni INDIVUE – Matka Eurooppaan

Voit myös lukea mm. tästä laivamatkasta Tallinnaan englanniksi!

Päivitys 12/2022: Nyt voi tutustua myös Starin sisaralukseen MyStar:iin!

2 Comments

  1. Itse käytän pelkästään Tallinkin pikalauttoja ja auto mukana. Viime viikolla menin molemmat matkat MegaStarilla joka on kyllä Itämeren upein reittiliikenteessä oleva laiva. Onneksi Starin tilalle rakennetaan uutta lauttaa, niin sen jälkeen ei ole merkitystä viihtyvyydessä, kumpaa lauttaa käyttää.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *