Uusi Tallink MyStar laiva
| | |

Uusi Tallink MyStar ja neitsytmatka Tallinnaan

Arvioitu lukuaika: 11 minuuttia

*pr-matka, kutsujana Tallinksuomi

Tämä viikko alkoi lumimyrskyillä ja mielessäni jännitin, että miten käy, kun uusi Tallink MyStar -laiva lähtee neitsytmatkalle Tallinnaan. Laiva oli valmistettu Rauman telakalla, josta se matkusti ensiksi Tallinnaan ja sieltä takaisin Suomeen, Helsingin Länsisatamaan. Länsisatamassa MyStar vastaanotettiin suihkuseremonioin. Tiistai-iltapäiväksi myrskyisät suosionosoitukset olivat laantuneet jättäen jälkeensä sakean lumisateen. Länsisataman parvekkeellakin sai halutessaan kahlata lumessa, kun sininen hetki koitti; Arkipäivän romantiikkaa.

Lumihankea Länsisataman parvekkeella
Lumihankea Länsisataman parvekkeella

Ennenkuin aloitin matkabloggaamisen vuonna 2005, tarkoitti ulkomaanmatkailu minulle juurikin laivamatkaa Tukholmaan tai Tallinnaan. Niinpä olikin hienoa olla mukana kokemassa ja kuvaamassa tämä uusi tapa kulkea Helsingistä Tallinnaan, ja vielä neitsytmatka siihen suuntaan, kun kaikki kiilsi uutuuttaan. Tallink MyStar tarjosi mukavasti luksusta silmille – Katso vaikka oheinen videoni MyStarin neitsytmatkasta –

Tallink MyStar neitsytmatka Helsingistä Tallinnaan 13.12.2022

Laiva ajoi Tallinnaan nopeasti, kahdessa tunnissa, eikä seissyt Tallinnan satamassa montaakaan tovia ennenkuin se palasi takaisin Helsinkiin. Edestakainen matka oli enemmän kuin tarpeen, jotta ehtisi tutustua uuteen laivaan ja vielä syödäkin jotain. Toki laivan kaksikerroksinen ostosparatiisi Traveller Superstore vaatisi vielä oman kaksituntisen risteilynsä, jotta voisi tehdä löytöjä. Myynnissä siellä oli esimerkiksi aivan ihania joulukoristeita ja käsilaukkuja. Ehdin kyllä löytää oman ripsivärini, kun tiesin mitä etsiä. Ripsivärin hinta oli 4 euroa halvempi kuin maissa tai valmistajansa kotisivuilla.

Näet videolla pikasilmäyksen myös mm. MyStarin loungeosastoihin, jotka erillismaksusta tarjoavat matkustajallensa helpon ja mukavan tavan matkustaa merellä. Comfort- ja Business Loungen, suomalaisittain mukavuus- ja liiketoimintaoleskelutilojen, lisäksi uutuutena MyStarilla oli erillinen Platinum Lounge. Se tarjoaa oman eristetyn tyylikkään tilan, jossa istua ja katsoa vaikkapa omaa tv:tä tarjoilijan tuodessa pyynnöstäsi kaiken tarjollaolevan. Hintalappu sille elämykselle olisi tosin 500e.

Kävin pikaisesti tutustumassa Platinum Loungeen ja sen tarjoama yksityisyys ja rauha olivat todella bloggaajan ja sisällöntuottajan unelma. Merimaisemiltakin pääsi piiloon, toisinkuin muissa lounge-tiloissa, jotka sopivat paremmin matkaseurueille, ja tietysti myös yksinmatkaaville. Kaikissa loungetiloissa, jotka sijaitsivat kannella 8, oli tarjolla syötävää ja juotavaa, mutta Comfort Loungessa lähinnä pieniä hiukopaloja. Drinkitkin mahdollistuivat. Tee oli erittäin hyvää, vaikkakaan ei luomua, toisin kuin usein laivoilla näkee olevan.

Katso myös aiempi videoni M/S Star:in Business Loungen lounastarjonnasta.

MyStarin buffetpöytä tutuksi

MyStar laivassa on seitsemän ravintolaa, kahvilaa ja baaria ynnä muita alueita. Tutustuin laivan Delight Buffet -ravintolaan, joka oli sisustukseltaan perustyylikäs, mutta Chef’s Kitchenin sisustuksen rinnalla se hieman kuitenkin kalpeni – katso oheiset kuvat.

Buffet-valikoimasta löytyi tyypillisiä Siljan buffet-ruokia monesta eri ryhmästä ja ajankohdasta johtuen oli valikoima jouluinen.

Kalastajan torilta löytyi mm. silliä, kaviaaria, katkarapuja, lohta, kuhaa, perunoita, kastikkeita ja ranskankermaa.

Joulutorilta löytyi mm. perinteinen sillisalaatti ja harmaasuolattu joulukinkku, vegaaninen rosolli, lohipiirakka, riistapatee ja suolakurkku.

Vihreältä torilta löytyi mm. soijacurry, kasvis-qvinoasalaatti, hummusta, salaattia, kylmää keittoa, grillattuja kasviksia, siemeniä ja porkkalaa.

Lämpimiä vegaanisia ruokia olivat vegaaninen joulumakkara, paahdettu lanttu, rosmariini-punajuuret sekä yrttipaahdettu peruna.

Maanviljelijän torilta löytyi mm. paahtopaistia, porsaankylkeä, kanansiipiä, kirjolohta, seitiä ja porkkanalaatikkoa.

Delight Buffet ravintolapöytä
Delight Buffet -ravintolapöytiä

Jälkiruokatorilta löytyi puolestaan mm. jäätelöä ja kastiketta, suklaamoussea, piparkakku-puolukkarahkaa, tumma suklaa -raakakakkua, tuorehedelmäsalaattia, sekä käpykakkua, jota ehdin kehua vuosi takaperin postauksessa, joka kertoi Siljan joulubuffetista.

Lisäksi kaikkien aikojen ensimmäisen MyStar Delight Buffetin juustovalikoimasta löytyi sinihomejuustoa ja brie-juustoa, viikuna- ja puolukkahilloa, pähkinöitä, keksejä sekä kuivattuja aprikooseja, taateleita ja viikunoita. Leipäpöydästä löytyivät myös mm. joululimput levitteineen. Gluteeniton leipäkin olisi saattanut järjestyä kysymällä, sillä näin sitä esimerkiksi Comfort Loungen valikoimassa.

Juomina olivat perinteiset kylmät ja kuumat hanajuomat limonaadeineen ja kivennäisvesineen, sekä olueineen ja viineineen. Jälkiruokajuomaksi teetä ja kahvia.

Hintaa tälle Delight Buffetin kolme kertaa päivässä tarjottavalle lounas- ja illallisbuffetille tulee 32e aikuiselle, 18e nuorelle, 14e kouluikäiselle lapselle, 4e sitä nuoremmalle lapselle ja alle 1-vuotiaat syövät ilmaiseksi.

Tallink MyStar buffet jälkiruoka
Jälkiruokia Delight Buffetista

Faktoja MyStar-laivasta

MyStar-laivan rakentaminen oli aloitettu huhtikuussa 2020 Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla ja se kastettiin elokuussa 2021, kumminaan Viron presidentti Kersti Kaljulaid. Laiva luovutettiin 7.12.2022 ja se teki neitsytmatkansa 13.12.2022.

Laivassa on 12 kantta, 46 matkustajahyttiä ja sen matkustajakapasiteetti on 2800. Ravintoloiden, kahviloiden, baarien ja loungien lisäksi MyStarissa on täysin uusi lapsiperheille suunniteltu alue Family Picnic sekä Lottemaa-leikkialue. Lisäksi kannen 7 Traveller Superstoressa voi ottaa selfieitä ynnä muita kuvia muumien kanssa. Koirille on laivassa oma koirakennel.

Uusi MyStar-laiva näyttää upealta ja sen sisätilat on suunnitellut suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Suunnittelija on hakenut inspiraatiota Itämeren alueen ympäristöstä, kulttuurista ja ihmisistä ja suunnittelukonseptin nimi on ”Beauty of the Baltic Sea”. Minua viehätti erityisesti ravintola Chef’s Kitchen:in ulkoasu, jonka näet oheisessa kuvassa.

Uusi Tallink MyStar laiva ja sen Chef's Kitchen ravintolaa
Chef’s Kitchen ravintolapöytiä

MyStar Traveller Superstoren valikoimaa

Koska MyStar:in Traveller Superstore on kuin laineilla kelluva tavaratalo, lainaan hieman MyStarin esitettä referoidakseni sitä sinulle –

Traveller Superstoresta on saatavilla tuotteita johtavilta kauneus-, muoti-, makeis- ja juomabrändeiltä sekä myös pieniltä paikallistuottajilta ja vastuullisuutta edistäviltä brändeiltä. Voit kävellä läpi sen kahdessa kerroksessa sijaitsevien kauppojen, jotka muodostavat Itämeren suurimman ostoskeskuksen.

MyStarilla ovat myös Kiehl’sin, La Merin ja Jo Malonen SHOP-in-SHOP-konseptimyymälät, Calvin Kleinin pop-up-myymälä, ShiShin pop-up-joulusisustusalue kannella 8 sekä ainutlaatuinen Shop-in-Shop-muumimyymälä kannella 7.

Tarjolla on monia erityisesti MyStaria varten suunniteltuja tuotteita. MyStar-tuotteita yksinoikeudella ovat esimerkiksi Fazerin erityinen suklaakonvehtirasia, Orklan, ”Greetings from the Captain” – maitosuklaalevy, MyStar-versio Tobleronelta sekä Tallink MyStar Detox Vitamineral -vitamiinijuoma. Lisäksi erinäisiä alkoholijuomia.

Kauneus, parfyymi- ja kosmetiikkatuotteille on varattu oma 500m2 alue, josta löytyy laaja valikoima kosmetiikkaa ja hajuvesiä miehille maailman suurimmilta brändeiltä, kuten esim. Estée Lauder, Dior, CHANEL, Lancôme, YSL, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss, Sensai, Prada, Shiseido ja Rituals.

Paikallisina Itämeren alueen brändeinä kosmetiikkahyllyiltä löytyy esim. suomalainen Lumene, latvialainen Madara ja virolainen D’Difference.

Uusia brändejä Tallink MyStarilla olivat mm. KYLIE by Kylie Jenner, Moroccanoil, Vichy, La Roche Posay, Jo Malone London, Tilk, Luv, Magradan ja Luonkos.

Uusi Tallink MyStar -laiva Länsisatamassa ennen neitsytmatkaa 13.12.2022
Uusi Tallink MyStar -laiva Länsisatamassa ennen neitsytmatkaa 13.12.2022

Muotia ja asusteita 700 m2:n alueella

MyStarilta löytyy esim. seuraavia muotibrändejä naisille: Tommy Hilfiger, Gant, Esprit, Betty Barclay sekä Vagabondin kengät.

Uusina brändeinä virolaisen Valentinin neuleet naisille, 100 %:n vegaaniset LOCI-kengät sekä PAPU-naistenvaatteet Suomesta.

Lasten ja teini-ikäisten muotibrändejä MyStar-laivalta löytyy esim. Vans, Tommy Hilfiger, Levi’s, Jack&Jones, New Era, Moomin ja Only.

Miesten muotibrändeistä löytyy mm. Gant, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Superdry, Camel Active, Vagabond ja U.S Polo -miestenvaatteet sekä 100 %:n vegaaniset LOCI-kengät.

Asuste- ja tarvikebrändeinä Traveller Superstoresta löytyvät mm. Furla, Coccinelle, Bally, Coach, Samsonite, Victorinox, Marimekko, Swarovski, Gucci, St. Laurent, Michael Kors, Prada, Vouge, Versace, Ray Ban ja Oakley.

Uusina paikallisina brändituotteina löytyy mm. virolaisia kelloja, huiveja ja hattuja, suomalaisia muumi-lukulaseja sekä muumihelmet tytöille ja Globe Hope -tuotteita.

Makeisia, Deli-tuotteita ja pikkupurtavaa, tupakkatuotteita sekä alkoholi- ja alkoholittomia juomia löytyy 800 m2 kattavalta alueelta. Joukossa nähdään mm. uusia konvehtibrändejä, sekä virolaisia suklaita, superfoodeja, limonadeja, luomumaapähkinävoita, luomuviljaherkkuja, pakastekuivattuja marjoja sekä mehuja.

Auton kanssa matkustavat voivat shoppailla helposti ennakkotilaustiskeiltä, jotka löytyvät kannelta 7, ja suuret ostokset toimitetaan suoraan auton luo.

Lahjatavaroita ja lastenvaatteita löytyy 500m2 kattavalta alueelta – ja siellä on paljon uusia paikallisia virolaisia brändejä, jotka ovat valmistaneet mm. huonetuoksuja, käsintehtyjä luonnonsaippuoita, laadukkaita vauvanvaatteita lahjapakkauksissa, heijastimia, käsinvalmistettuja palapelejä ynnä muita lahjoja ja tuliaistuotteita.

Jos siis olet suomalainen yrittäjä ja / tai brändi ja mietit, miten saisit tuotteesi myyntiin Tallinkin laivoille, niin these seats were already taken Itämeren suurimmassa aalloilla kelluvassa tavaratalossa MyStarilla.

Traveller Superstoresta löytyy myös erityinen brändikampanja-alue, jossa on mahdollisuus esim. brändimarkkinointiin ja viininmaisteluun ja brändilähettiläät auttavat asiakkaita löytämään erityisesti heille sopivia tuotteita.

Lisäksi kannen 7 Nordic Cornerissa on esillä pohjoismaista muotia mm. Marimekolta, littalalta, Fiskarsilta, Arabialta, Muurlalta ja Globe Hopelta. Laivalta löytyy myös Pop-up-muotimyymälä.

Lisätietoa MyStarin palveluista löydät laivan verkkosivuilta, johon linkki tämän tekstin alussa.

Lue myös muiden bloggajien kertomuksia samalta reissulta –

Lisää matkavinkkejä Helsinkiin, Tallinnaan ja muualle Eurooppaan tarjoaa teokseni Indivue – Matka Eurooppaan – tutustu myös siihen!

Tallink MyStar ravintolat panoraamakuvassa

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *