Mukavia kahviloita Tallinnassa

Kakunpala tallinnalaisessa kahvilassa

Tallinna, tuo helposti saavutettava matkakohde, on ollut aikalailla paitsiossa tällä sivustolla, mutta onneksi koronarajoitusten myötä asiaan saatiin parannus. INDIVUE kävi nimittäin, monen vuoden tauon jälkeen, tutustumassa tänä kesänä Tallinnan tarjontaan, sillä Tallinna oli yksi harvoista ulkomaanmatkakohteista, jonne matkustaminen oli Suomesta mahdollista kesällä 2020. Se, miten matka tapahtui, kerrottiin aiemmassa videopostauksessa heinäkuussa.

Tänään on puolestaan vuorossa viehättävä videopostaus aiheesta Tallinnan mukavat kahvilat vuonna 2020. Parhain ja maistuvin kakkupala on säästetty videon viimeiseksi, joten kannattaa hyvinkin katsoa video aivan loppuun asti, jotta saat tietää, mistä se makuhermoja hivelevä kinuskikakku löytyi ja miltä se näytti. Kakku oli oikeasti niin hyvää, että voisin aivan vakavissani harkita uutta matkaa Tallinnaan ihan vain teetä ja kakkua syömään kyseiseen kahvilaan sen mainiolta maistuvan kakkupalan vuoksi.

Katso musiikkivideo seuraavasta ja antaudu tuoreisiin Tallinnan tunnelmiin –

Tallinnalaisia kahviloita

Videon ensimmäinen kahvila on tuttu monelle risteilymatkustajallekin, sillä se sijaitsee aivan Tallinnan satamassa, ja siellä ehtii käydä aamukahvit juomassa, vaikka maissaoloaika olisi vain muutama tunti.

Kyseisellä kahvilalla on mukava kukilla koristettu terassi ja sisäpuolelta kahvila/ravintola on pääosin valkoisella värillä siististi sisustettu. Virkistävänä yksityiskohtana ovat vaihtuvat amatööri/ammattitaiteilijoiden näyttelyt kahvilan seinillä. Mainittava on myöskin se mainio yksityiskohta, että kahvilan valikoimasta löytyi luomutuote, luomulimonadi.

Päivänkakkaroita tallinnalaisessa SMAK-kahvilassa
Päivänkakkaroita tallinnalaisessa SMAK-kahvilassa

Toinen videon kahviloista on Tallinnan vanhin kahvila, joka on perustettu vuonna 1864. Kahvilan ikkuna on koristeltu erilaisilla kahvi- ja teekupeilla sekä kukilla ja maskoteilla, ja suuri höyryveturi kukkia kyydissään matkustaa raiteillaan kahvilan ikkunassa. Kahvilan sisäpuolen sisustus on suht vaatimaton, mutta katto loistaa komeasti kullansävyisin ornamentein.

Tallinnan vanhin kahvila hemmotteli myös laktoosittomuutta ja gluteenittomuutta suosivia asiakkaita, sillä sieltä löytyi kakku, joka oli virolaisittain gluteeni- ja laktoosivaba. Kahvilasta löytyi myös mainio kofeiiniton hedelmä- tai marjatee.

Kolmas videon kahviloista löytyy uudehkon Forografiska-museon maakerroksesta. Tilavasti ja avarasti sisustetun kahvilan valimoimassa oli valinnanvaraa niin suolaisten kuin makeiden makupalojen kuin juomien osalta. Myös gluteeniton kakkuvaihtoehto löytyi. Appelsiinismoothie siellä oli tuoreudellaan valloittava ja bataattiranskalaiset majoneesin kera maistuivat melkeinpä paremmalta kuin erään tunnetun helsinkiläisen taidemuseon kahvilassa, ja se on paljon se.

Herkille katsojille tiedoksi, että se voittajakakku videon lopussa ei ollut gluteeniton, sillä kyseinen kahvila oli ainut videolla mainituista kahviloista, jolla ei ollut gluteenittomia tuotteita valikoimissaan. Ja sitähän ei tietenkään voi meriitiksi sanoa.

Sinua saattaisivat myös kiinnostaa postaukset Vuosikymmenen paras kahvila Etelä-Goassa sekä Makumuistot Prahasta.

Voit myös lukea tämän postauksen tallinnalaisista kahviloista englanniksi/in English.

Lue ja katso lisää autenttisia matkakokemuksia Euroopasta teoksessa INDIVUE – Matka Eurooppaan

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *