Kategoriat
Helsinki ruoka video

Eteläintialainen ravintola The South Indian avautui Helsingissä

Kävin tutustumassa The South Indian -ravintolaan ja tein oheisen videon, joka kertoo ravintolan siististä sisustuksesta ja hyvästä ruoasta

Haaveilin vuonna 2013 blogissani siitä, kuinka mukavaa olisi saada eteläintialaista ruokaa Suomeen ja Helsinkiin. Vuonna 2020 tämä haave toteutui, kun eteläintialainen ravintola The South Indian avautui Helsingin Kluuvissa elokuussa.

Kävin tutustumassa The South Indian -ravintolaan ja tein oheisen videon, joka kertoo ravintolan siististä ja tyylikkäästä sisustuksesta sekä sen hyvältä maistuneesta etelä-intialaisesta ruoasta, kuten dosasta.

Katso video seuraavasta –

Eteläintialainen ravintolakokemus Suomessa

Kun alkupalaksi tilatut papadum-leivät saapuivat pöytään, tiesin heti, että nyt on tosi kyseessä. Leivät eivät nimittäin olleet mitään kovia kärähtäneitä käppyröitä, vaan pehmeitä ja maukkaita ohutleipiä, jollaisia en muista syöneeni vuosikausiin. Mutta olihan niillä hintakin sen mukainen. Pappadumit saivat oman chutneynsa, makoisan dippikastikkeen.

Menuussa oli hyvin merkitty kasvisruoat ja gluteenittomat ruoat erikseen, ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi kiitettävästi. Valikoima ei ollut kuitenkaan suuren suuri johtuen siitä, että ravintola oli ollut auki vasta pari päivää, mutta täydennystä siihen oli kuulemma luvassa piakkoin. Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan, tulemmeko saamaan paneer dosaa, potato wadaa, uttapamia ja eteläintialaista thalia myöhemmin. Noista intialaisista snackruoista kertoo enemmän aiempi artikkelini vuodelta 2016.

Tilasin itselleni pelkän dosan, sillä muita vaihtoehtoja olivat vain kana- tai lammas dosa. Dosa oli juuri oikealla tavalla ohut ja rapea, ja sen sisältä löytyi sopivasti maustettu perunamasalaseos. Dosa tarjoiltiin kahden eri chutneyn kera ja annoksen kruunasi isommasta kupista erikseen tarjoiltu sambar, eteläintialainen kasviskastike, joka maistui juuri siltä, kuin Chennaissa aikoinaan. Valtavankokoinen dosa-annos makoisan mangolassin kera oli niin täyttävä, ettei jälkiruoaksi tilattua gulab jammua meinannut enää jaksaa nauttia.

Ravintolan palvelu oli erittäin hyvää ja ystävällistä.

Dosa ravintolassa The South Indian, Helsinki
Plain Dosa / Masala Dosa

Missä The South Indian -ravintola sijaitsee?

Kyseisellä ravintolalla on todella mainio sijainti Kluuvin Kauppakeskuksessa, kun Helsingin Yliopisto ja sen metropysäkki ovat aivan vieressä.

Kluuvin Kauppakeskushan on kävellenkin helppo löytää, sillä se sijaitsee keihäänheiton päässä Senaatintorilta, vastapäätä entistä Kaisaniemen metroasemaa, joka siis tätä nykyä tunnetaan nimellä Helsingin Yliopisto.

Ravintola The South Indian olikin sitten hieman vaikeampi paikallistettava, mutta se sijaitsi Kluuvin Kauppakeskuksen uudessa ravintolakeskittymässä 2. kerroksessa, ja sisäänkäynti sinne kulki Pizzarium-nimisen ravintolan läpi. Kadullakulkija kyllä tunnistaa ravintolan helposti, sillä se on se, jonka ikkunapöydissä aikuiset ihmiset syövät sormin.

Niin, eteläintialainen ruokahan on tehty sormin syötäväksi, mutta kyllä haarukkaa ja veistäkin saa käyttää. Ruokavälineet saattaisivat olla jopa hyvä käytäntö näin koronan ja käsidesien aikaan.

Chicken Masala ravintola The South Indian, Helsinki
Chicken Masala

Terveisiä Tanskasta

Vuonna 2016 kirjoitin Tanskassa sijaitsevasta South Indian Chettinad -ravintolasta, jonka seuraajasta, toisesta Kööpenhaminaan perustetusta The South Indian -ravintolasta kirjoitin pari vuotta myöhemmin, vuonna 2018. Voit lukea hyvät arvosteluni kyseisistä ravintoloista oheisissa linkeissä, ja kyllä, Helsinkiin perustettu ravintola kuuluu samaan ketjuun ja on yhtä korkeatasoinen. Voin siis ehdottomasti suositella sitä.

Voit lukea tämän artikkelini myös englanniksi!

Lue lisää: Matka Intiaan

Kirjoittanut INDIVUE

Travel and art; blogging and photography, online since 2005

4 vastausta aiheeseen “Eteläintialainen ravintola The South Indian avautui Helsingissä”

Söin Tiruvannamalaissa kunnon ruokaa, mikä helli kaikkia aistejani, mutta muistan nimeltä vain mauttoman idlyn. Ai niin ja masala-teen, jonka fani minusta tuli heti ensimmäisestä siemauksesta. Jos siellä myydään kunnon masala-teetä, ravintola on saanut asiakkaan minusta.

En ole koskaan käynyt Intiassa, mutta haaveissa on. Ja intialaisiin ruokiin tutustun aina mielelläni. Tämä paikka menee kyllä ehdottomasti testiin, jahka joskus taas Helsinkiin pääsen. Kiitos vinkistä

Kiitos kommenteistanne!

En ole vielä ehtinyt tutustumaan kyseisen ravintolan mahdollisiin teelaatuihin, mutta kahvia siellä ainakin myytiin. Ja etelä-intialaista kahviahan ehdinkin jo hehkuttaa lukijoilleni vuonna 2013 postauksessa otsikolla Hyviä uutisia Intiasta

Vaan tiesitkös, että hyvän teen tai masalateen voit helposti valmistaa kotonakin –
Olen ohjeistanut siihen vuosien mittaan neljä eri reseptiä:

Muntee – Mychai vuodelta 2011

Chai latte kahdelle vuodelta 2013

Ayurvedinen chai vuodelta 2013

Inkivääri-hunaja-sitruunatee vuodelta 2013

INDIVUEssa on melkein 15 vuoden ajan kirjoitettu hyvistä intialaisista ravintoloista niin Helsingissä kuin Euroopassakin – Kannattaa tutustua!

Vastaa

Munteetä olen tehnytkin. Tampesterissa on teekauppa Lenin-laatan ja Stockmannin lähellä ja kyselin masala teetä. Ei ollut vaikea arvata, mutta niitä on useita erilaisia. Omat kokemukseni ovat tietysti Tamil Nadusta, missä sikläläiset keittävät teetä valtavissa samovaareissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.