Viking XPRS:in lounasbuffetti hiveli silmiä

Viking XPRS -laivan ruokailuvälineet

*Blogiyhteistyö: Matkan tarjosivat Viking Line, Tallink | Silja Line, Eckerö Line, Visit Tallinn ja Visit Estonia

Oheinen video kertoo tämänviikkoisesta matkastani Viroon Tallinnaan. Tuo matka oli ensimmäinen pr-matkani ulkomaille, joten päätin juhlistaa tätä merkittävää merkkipaalua tekemällä laivamatkasta Helsingistä Tallinnaan oheisen rokkaavan videon –

Matka Viking XPRS -laivalla alkoi Helsingin Katajanokan terminaalista, jonne pääsee tätä nykyä helposti raitiovaunulla numero 5 rautatieaseman viereiseltä pysäkiltä Helsingin keskustasta.

Viking XPRS -laiva hurauttaa Helsingistä Tallinnaan kahdessa ja puolessa tunnissa ja vaikka tuon pituisen matkan voi taittaa jo pelkällä kansipaikalla tai buffet-ravintolassa istuen, niin oma hytti tuo lisämukavuutta matkaan varsinkin, jos matkatavaroita on paljon. Tai jos aristelee koronaa.

Matkustajaturvallisuutta koronavinkkelistä ajatellen ei Viking XPRS -laivalla ollut tungosta muutoin kuin hetkellisesti laivaan sisään käytäessä ja laivasta poistuttaessa. Käsidesipurkkeja näkyi kaikkialla ja matkustajia muistutettiin turvaväleistä lattiatarroin ja kuulutuksin. Lisäksi moni matkustaja käytti maskia, useimmat istuivat sopivalla etäisyydellä toisistaan, ja jokainen buffetin asiakas sai omat pienet ottimet, joilla valita ruokansa. Matkustaja tunsi olonsa turvalliseksi, eikä karanteenia tarvittu suuntaan eikä toiseen. Virohan on yksi niistä harvoista Euroopan maista, joista tällä hetkellä voi ilman karanteenia Suomeen matkustaa. Matkustettavien maitten lukumäärä nousee kyllä hieman ensi viikon lauantaina, kun hallituksen asettamat uudet säännöt astuvat voimaan.

Omena-puolukka-homejuustosalaatti saksanpähkinöillä Viking XPRS -laivalla

Buffet-lounaan esillepano Viking XPRS:llä hiveli silmiä ja kauniit pihlajanmarjat koristeina tarjotinten keskellä muistuttivat alkavasta syksystä. Jos annos sisälsi gluteenia tai laktoosia, oli se kiitettävän selkeästi merkitty. Kasvissyöjille buffetista löytyi mm. rapea kikhernesalaatti, omena-puolukka-homejuustosalaatti saksanpähkinöillä sekä perunasalaattia piparjuuren, kurkun, pikkelöidyn sipulin ja friteeratun sipulin kera. Friteerattu sipuli sekä pääannoksen paneroidut parsakaalit veivät kielen mennessään. Ja merimaisemat ikkunapöydässä mielen.

Maihinnousu Tallinnaan

VIKING XPRS:in aikataulut syksyllä 2020

Tällä hetkellä M/S Viking XPRS liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä normaalilla aikataulullaan ja lähtö Helsingistä tapahtuu päivittäin klo 10:30. Lisäksi toinen lähtö on ma-la 20:30 ja sunnuntaisin klo 19:00. Laiva Tallinnasta Helsinkiin lähtee päivittäin klo 7 aamulla ja lisäksi ma-la klo 17 iltapäivällä. Sunnuntaisin on lisäksi vielä kaksi muuta lähtöä, klo 15:30 ja 22:15 ja kaikki nämä aikataulut ovat voimassa tämän vuoden loppuun asti. Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöi myös M/S Gabriella, jolla järjestetään Sadonkorjuujuhla-risteily Helsingistä Maarianhaminaan 18.-20.9.2020 sekä pikkujoulu- ja jouluristeilyt Ahvenanmaalle.

Lue ja katso myös: Viking Line -risteily Tukholmaan vuonna 2007,

Viking Line M/S Gabriella ja joulubuffet 2021

ja M/S Star -laiva kesällä Tallinnaan

sekä Hyviä kahviloita Tallinnassa

2 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.