| |

Mat-Åland ja Maarianhaminan ravintoloita musiikkivideolla

*PR-matka, blogiyhteistyössä Visit Åland ja Tallink Silja

Ahvenanmaa on juuri äskettäin, 9.6., täyttänyt 99 vuotta ja se tarjoaa oivan hetken muistella toukokuista matkaani tutustumaan Maarianhaminan ravintoloihin.

Uusin videoni Youtubessa kertoo juurikin hyvistä maarianhaminalaisista ravintoloista ja voit katsoa sen seuraavasta –

Kyseinen video sekä sen kuvaama ravintolakierros Maarianhaminassa alkaa Nautical-nimisestä ravintolasta, joka lienee Maarianhaminan tunnetuin ravintola. Ravintolan vieressä sijaitsee Ahvenanmaan merenkulkumuseo ja ravintolan ikkunoista aukeaa aava näkymä merelle, jossa seisoo myös tunnettu maarianhaminalainen nähtävyys museolaiva Pommern. Sain maistaa Nautical-ravintolassa aivan ihanaa alkoholitonta karviaismarjasiideriä sekä lisäksi ruoka-annoksen nimeltään pike perch with grey fish sauce. Siinä oli ahventa aivan uskomattoman herkullisen kastikkeen kera.

Merelliset näkymät ikkunasta, ravintola Nautical

Suht lähellä kyseistä luonnonvalkoista Nautical-ravintolarakennusta, mutta vielä lähempänä merta, sijaitsee videon seuraava ravintola ÅSS Paviljongen. Tuo punaiseksi maalattu puinen rakennus tarjoaa kodikasta hirsihuvilaromantiikkaa kynttilänvalossa kera merellisten näkymien. Ravintolan juomavalikoimasta löytyi ehkä paras koskaan maistamani tumma olut ja tuo kyseinen Stallhagen Baltic Porter -olut oli kuulemma valittu vuonna 2016 vuoden parhaaksi tummaksi olueksi. ÅSS Paviljongen -ravintolasta järjestyi pyydettäessä myös maistuva gluteeniton jälkiruoka, mistä ravintolalle aina plussaa.

ÅSS Paviljongen ja vuoden 2016 parhain tumma olut keskimmäisessä lasissa

ÅSS Paviljongenia seuraava ravintola videolla on Kvarter 5, joka sijaitsee Pommern-hotellin yhteydessä. Sain maistaa siellä ihanan raikasta Amalias-sitruunalimonadia, mutta koska ruoka-annoksessani oli lihaa, jouduin jättämään sen syömättä, vaikka jo majoneesi oli viedä kieleni mennessään, annoksen ulkonäön jo hurmattua minut. Tarkistin vastaisuuden varalle, että Kvarter 5:n menuusta löytyy kyllä yksi herkkusienistä valmistettu kasvisvaihtoehto härän, ankan ja turskan lisäksi.

Ihastuttava avoin keittiö ravintolassa Kvarter5

Pommern-hotellilta matka jatkui Park Ålandia -hotelliin, jonka ravintolassa sain tuta erittäin erikoisen makuelämyksen. En nimittäin ole mikään alkoholin suurkuluttaja, ja yksi viimeisimmistä juomista, jonka itselleni ravintolassa valitsisin, olisi jokin pliisu pale olut. Mutta kun Park Ålandia -ravintolassa minulle tarjottiin gluteeniton Mikkeller pale ale yhdessä varhaisperunasta ja kalasta valmistetun ruoka-annoksen kera, täydensivät nuo maut toisiansa niin hyvin, että minulla riittää siinä vieläkin päivittelemistä.

Ravintolakattausta, Park Ålandia

Park Ålandiaa videolla seuraa maarianhaminalainen ravintola nimeltään Boquerian, jolla oli valtava terassi. Boquerian-ravintola tarjoaa suuren valikoiman tapasannoksia ja kasvissyöjällekin järjestyi kaunis ja maistuva juustotapas.

Tapas-annoksia, ravintola Boquerian

Boqueriania seuraava ravintola on Brasseriet Ångbåtsbryggan ja tämä ravintola sijaitsee meren rannalla verraten lähellä hotelli Arkipelagia, joka nähdään tämän videon lopuksi. Brasseriet Ångbåtsbrygganin ruoka-annos sisälsi rapua, simpukkaa, patonkia ja majoneesia ja annoksen sai nauttia suuressa tilavassa ravintolassa, jossa oli avoimet terassinäkymät merelle päin. Ravintolassa järjestetään kuulemma rock-festareita ja paikka vaikuttikin erinomaiselta siihen tarkoitukseen esiintymislavoineen kaikkineen.

Ravintola Brasseriet Ångbåtsbryggan

Ennen viimeistä ravintolaa pistäydytään videolla vielä ravintola Indigon yläkerran baarissa, jossa baarimikko valmistaa drinkin, jonka hunaja on paikallisesta ahvenanmaalaisesta mehiläistarhasta ja karviaismarja baarimikon omasta puutarhasta – Kyllä, luit aivan oikein – baarimikon omasta puutarhasta! Ahvenanmaalaisilla on kuulemma jopa oma dieettinsäkin, akskån, jonka aikana syödään vain ahvenanmaalaisia tuotteita.

Karviaismarjoja drinkkeihin, ravintola Indigo

Viimeisenä videon kruunaa ravintola nimeltään Compagniet, ja tuo ravintola sijaitsee hotelli Arkipelagin yhteydessä, josta kirjoitin jo aiemmin. Itämaisittain sisustettu ravintola tarjoaa ruokailun lisäksi paljon ajanvietettä, kuten biljardia ja petankkia tai pelkästään sohvalla rentoutumista hyvän drinkin kera. Heiltä järjestyivät myös alkoholittomat drinkit, kuten virkistävä tyrnimarjoin koristeltu lasillinen, joka myös nähdään videon lopuksi. Ravintola Compagniet tarjosi illan toisen suuren yllätyksen, kun illallislautasella oli kalan ja perunan lisäksi parsaa, josta en ole koskaan pitänyt, mutta joka maistuikin yllättäen niin hyvin laitetulta, että voisin syödä sitä toistamiseenkin.

Illallinen, ravintola Compagniet

Katsomalla artikkelin videon, näet, millaisia ruoka-annoksia ravintolat tarjoilivat.

Huom. Tämän artikkelin tarkoitus ei ole rohkaista sinua käyttämään alkoholia, joten ethän kommentoi alkoholijuomia.

Lue myös, millä matkustin Ahvenanmaalle, sekä muita ruoka-aiheisia tarinoitani tosielämästä.

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi.

Maarianhaminan ravintoloita
Maarianhaminan ravintoloita – näe lisää oheisella videolla!

Lisää tietoa ahvenanmaalaisesta ruoasta ja kestävyysajattelusta:

Lisätietoa videolla nähdyistä ravintoloista:

Nautical

Åss Paviljongen

Kvarter5

Park restaurant

Boquerian

Brasseriet Ångbåtsbryggan

Indigo

Compagniet

Lisää matkavinkkejäni Eurooppaan löydät teoksestani INDIVUE – Matka Eurooppaan, myös englanniksi: Trip to Europe.

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. Siis nam! Maarianhamina on kyllä täynnä hyviä ravintoloita. Me lähdemme käymään Ahvenanmaalla ensi viikolla, mutta menemme Smakbyhyn. Sitäkin odotan jo innolla! Täytyisi melkein tehdä toinenkin reissu, että ehtisi testata Maarianhaminankin ravintolat 🙂

  2. Kevätretkellä valitsimme Outdoor-vaihtoehdon, emmekä testanneet ihan näin montaa ravintolaa. Boquerianissa kävimme viime kesänä – ja pidimme! Satamien ravintolat ovat tuttuja purjehdusvuosilta, mutta toki nekin aina vähän vaihtuvat ja muuttuvat, ei tosin ÅSS Paviljongen – klassikko jo vuosien takaa

  3. Kiitos kommenteistanne! Mikko kun kysyi, niin näillä helteillä valitsisin varmaan juuri ÅSS Paviljongenin terassin meren rannalla, sillä juomavalikoima oli mainio ja erikoistoiveetkin järjestyivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *