Laiva Ahvenanmaalle ja takaisin

Silja Galaxy ikkunallinen hytti

*PR-matka, blogiyhteistyössä Visit Åland ja Tallink Silja

Useiden kuukausien jälkeen rohkenin viime viikolla jälleen matkustaa, vaikka hyvä ystäväni ulkomailla oli äskettäin kuollut covid19:ään ja vaikkei minulla itselläni vielä ollutkaan rokotusta tuota tautia vastaan.

Matkani sijoittui koto-Suomeen, merille, ja määränpäänä oli Ahvenanmaa, jossa olin edellisen kerran käynyt ihan pikkutyttönä.

Tein merimatkasta Silja Galaxylla oheisen videon, jossa näet mm. Turun satamaa sekä yhden hellyttävistä hyljepatsaista siellä. Satama oli muutoin kovin autio, sillä matkustajia ei ollut montaa eivätkä ravintolat vielä auenneet. Näet myös siistin vähänkansoitetun laivan sekä sen käytäviä, buffet-ravintolan ja hyttini.

Oma hytti tarjosi stressittömän tavan matkustaa, vaikkei turvavälien pitämisessä laivalla ollutkaan mitään ongelmaa. Sää oli merimatkalla hieman sateinen ja usvainen, mutta tuuli oli tyyni ja laivamatka sujui mainiosti. Vaikka suurin osa laivan ravintoloistakin oli kiinni, buffet-ravintola tarjosi kuitenkin parastaan.

Kesän laivamatkoja Siljalla

Siljan laivoista Silja Serenade palaa liikenteeseen pitkän poissaolon jälkeen 4.6.2021. Laiva aloittaa liikennöinnin HelsinkiTallinna-reitillä ja tekee yhden yön risteilyjä ilman maissakäyntiä vain Suomesta lähteville matkustajille 4.-22.6.2021. Mikäli sisärajavalvonta jatkuu, on matkustajille passintarkastus Suomeen saapuessa. Silja Serenade -laivan kaikki ravintolat ja palvelut ovat avoinna. Laiva lähtee Helsingistä klo 18 ja seisoo Tallinnassa klo 22-10:45 ilman maissakäyntiä. Laiva lähtee Tallinnasta klo 10:45 ja saapuu Helsinkiin klo 14:15.

Tallinnan yhden yön risteilyjen jälkeen Silja Serenade jatkaa operointia Helsinki-Tallinna-Maarianhamina-reitillä 24.6.-31.7., jolloin Suomesta lähtevät matkustajat voivat tehdä Päivä Maarianhaminassa -risteilyn, joka lähtee Helsingin Olympiaterminaalista. Aikaa Maarianhaminassa on olla 8 tuntia, klo 10-18. Laivan myymälöissä on edulliset Tax Free -hinnat ja matkustajien on mahdollista tehdä myös reitti- ja hotellimatkoja.

Helsinki-Tallinna-Maarianhamina-risteily lähtee Helsingistä klo 16, käy Tallinnassa klo 19-20 ja saapuu Maarianhaminaan aamulla klo 10. Laiva lähtee Maarianhaminasta illalla klo 18, käy Tallinnassa seuraavana aamuna klo 8-9:30 ja saapuu Helsinkiin klo 12:30. Silja Serenade liikennöi Suomen lipun alla.

Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo toiveena olevan se, että Silja Serenade palaisi omalle Helsinki-Tukholma-reitilleen elokuun alusta alkaen.

Silja Europa aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä 23.6. alkaen normaalin aikataulun mukaan ja tekee 22h tunnin risteilyjä vain Suomesta lähteville matkustajille. Risteily lähtee Länsiterminaalista eikä sisällä maissakäyntiä toistaiseksi. Myös pikalaivat Megastar ja Star liikennöivät koko kesän normaalin aikataulunsa mukaisesti Länsiterminaalista lähtien.

Turku-Ahvenanmaa-Tukholma-reitin Baltic Princess ja oheisella videolla nähtävä Galaxy liikennöivät normaalin aikataulunsa mukaisesti koko kesän ja laivojen ravintolat ja palvelut avautuvat 4.6.2021.

Turusta on mahdollista tehdä yhden yön risteily, 11h-saaristoristeily tai Ahvenanmaan hotelliloma. Myös reittimatkat Tukholmaan ovat matkustusrajoitusten puitteissa mahdollisia.

Kesäkauden Romantikalla operoitavien Helsinki-Riika-risteilyiden aloitusajankohta tarkentuu matkustusrajoitusten ja Latvian koronatilanteen mukaan. Silja Symphony puolestaan liikennöi kesän ajan Ruotsin sisäisillä reiteillä tarjoten erikoisristeilyjä Ruotsista lähteville matkustajille. Heinäkuun aikana Silja Symphony tekee yhteensä 11 risteilyä Tukholmasta Visbyhyn ja kaksi risteilyä reitillä Tukholma-Ystad-Visby.

Buffet-ravintolan kalalounas

Terveysturvallisuus Siljan laivoilla

Tallink Siljan laivoille otetaan kesäkaudella 75 prosenttia matkustajia laivojen maksimikapasiteetista. Laivojen ravintoloissa on käytössä porrastetut kattaukset ja matkustajien terveysturvallisuudesta huolehditaan edelleen tarkasti.

Kuvia matkasta Silja Galaxylla Turusta Maarianhaminaan
Kuvia matkasta Silja Galaxylla Turusta Maarianhaminaan

Tilaa blogini, liity mukaan lukijaksi ja seuraa somessa, niin saat kuulla, mitä mukavaa matkustajalle Maarianhaminasta ja Ahvenanmaalta löytyy!

Voit lukea tämän postauksen myös englanniksi.

8 Comments

  1. Samainen toukokuinen viikonloppu oli ulkoiluun hiukan viileä, mutta Ahvenanmaalla on aina mukava vierailla – tapaammekin käydä siellä ellei nyt joka vuosi, niin lähes joka vuosi. Tässä matkailutilanteessa päädymme sinne tänäkin kesänä ainakin kahdesti 🙂 – laivoilla, joilla tosiaan ainakin keväällä vielä oli kivan väljää, noin matkailijan kannalta, ei välttämättä varustamon kannalta.

    1. Kiitos kommentistasi. Ei ole tullut Ahvenanmaalla vierailtua, kun sitä varten olisi pitänyt yöllä neljän aikaan Ruotsin laivasta poistua – sitä on vain mieluummin herännyt Tukholmasta. Mutta tänä kesänä tilanne onkin toinen, kun Helsingistä lähtee päiväristeilyjä Ahvenanmaalle. Ja niinkuin tuli koettua, Turustakin lähtevillä laivoilla oli mukava matkustaa.

  2. Nyt onkin Ahvenanmaa suunnitelmissa heti tuossa 4.6. jälkeen, joten tämä juttu tuli kuin tilauksesta. Itse ajattelin viettää maissa useamman päivän ja tutustua saareen vaikka pyörän selässä. En uskalla ennen kahta rokotusta lähteä ulkomaille, mutta Ahvenanmaa on onneksi hieman kuin ulkomailla olisi.
    Otan osaa ystäväsi poismenon johdosta 🙁

  3. Kiitos jutustasi! Ahvenanmaa on ollut toisteiseksi vielä valkoinen läiskä kartalla, mutta ehkäpä rohkaistumme tulevana kesänä sinne. Me harrastamme kodinvaihdon lisäksi sähköpyöräilyä ja luulen, että Ahvenanmaalla olisi hyvinkin pyörille käyttöä.
    Juha

  4. Kiitos kommentistasi. Sähköpyöräily kuulostaa mukavalta. Maarianhaminassa oli polkupyörävuokraamo odottamassa tien toisella puolella heti, kun astui ulos satamarakennuksesta. En tosin tiedä, vuokrattaisiinko siellä sähköpyöriä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *