Kofta intialaisessa ravintolassa Helsingissä
|

Paras intialainen ravintola Helsingissä

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Syy, miksi olette saaneet odottaa tätä artikkelia Helsingin parhaimmasta intalaisesta ravintolasta niin kauan on se, että intialaisia ravintoloita on tullut ja mennyt, ja moni hyvä ravintola on sittemmin lopettanut toimintansa. Siitä esimerkkinä mainittakoon vaikka Maharaja, Namaskaar, India House ja The South Indian. Mutta nyt matkailun edelläkävijäblogini on tullut täysi-ikäiseksi (18v.) ja on aika korjata tämä puute, sillä Helsinki tarjoaa jotain erityistä niin paikallisille kuin intialaisille turisteillekin. Tämä rikkaiden intialaisten makujen sekoittuminen Helsingin kulinaarisiin kuvakudoksiin on johtanut vuosien mittaan ihastuttavaan valikoimaan intialaisia ruokailuvaihtoehtoja. Tässä siis lähempi katsaus viiteen intialaiseen ravintolaan, jotka erottuivat edukseen Helsingissä, miettiessäni, mikä mahtaakaan olla paras intialainen ravintola Helsingissä vuonna 2023 –

Ravintola Monal – Perinteisiä makuja

Sijainti: Punavuori, Helsinki (lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta)
Erikoisuus: Ravintola Monal tuo intialaisen keittiön aitoja makuja Helsingin sydämeen. Se on pieni, mutta merkittävä toimipaikka. Ravintola on saavuttanut näkyvyyttä jopa kansainvälisellä kentällä, sillä se on esitelty videossa ja blogiartikkelissa, jossa käsiteltiin Euroopan parhaita intialaisia ravintoloita.
Tunnelma: Viihtyisä, pieni ravintola ja vieraanvarainen ympäristö, täydellinen rentoon lounaaseen. Ei liian krumeluuri.

Paneer Butter Masala ja ravintola Monal, Helsinki
Paneer butter masala ja ravintola Monal

The Indian – Etelä-Intian turvasatama

Sijainti: Merihaka, 20 minuutin kävelymatkan tai 3 raitiovaunupysäkin päässä Helsingin keskustasta. Hyvin lähellä paikkaa, josta vuonna 2011 kerroin löytyvän Helsingin parhaimman munakkaan.
Erikoisuus: Etelä-Intian keittiöön erikoistunut The Indian tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen mausteita ja makuja, jotka erottavat sen muista Helsingin intialaisista ravintoloista. Ystävänpäivänä siellä sai kauniisti tyylitellyn spesiaaliaterian Valentine’s-teemalla.
Tunnelma: Nauti keväisin kauniista auringonlaskuista ikkunan läpi ja nauti Etelä-Intian rikkaista kulinaarisista perinteistä. Ravintolasta löytyy myös tanssilattia ja iso videoscreen intialaisia musiikki- ja tanssivideoita varten.

Intialainen snack-ruoka: Golgappas
Harvinaisuus Suomessa: Intialainen golgappas

Delhi Rasoi, Tripla – Ruokailua tyylillä

Sijainti: Tripla-kauppakeskus Pasilassa (yksi lähijunapysäkki keskustasta). Huom. Pienempi samanniminen ravintola löytyy Itis-ostoskeskuksesta Itä-Helsingistä, mutta siellä en ole käynyt.
Erikoisuus: Hienon ruokailukokemuksen tarjoava Delhi Rasoi Triplassa tarjoaa laajan menun nykyaikaisilla vivahteilla. Tai tarjosi ainakin aiemmin, mutta vuosi sitten se oli pienentynyt. En tiedä, oliko tämä väliaikaista. Ravintolan sisustus on pelkistetty ja siisti, eikä liian krumeluuri.
Tunnelma: Tyylikkäät sisätilat. Parveketerassi tekee siitä mainion paikan kesäruokailulle.

Samrat – Intialaista krumeluuria Helsingin keskustassa

Sijainti: Helsingin keskustassa, Esplanadi-puiston laidalla, mutta piilossa sisäpihalla. Erikoisuus: Tämä täystyrmäyksen 12 vuotta sitten minulta saanut ravintola on vuosien mittaan parantunut, sillä tänä vuonna 2023 tilaamani kasvisateria oli ok ja uskaltaisin varmaan mennä toistekin. Tunnelma: Siisti ja tyylikäs ravintola. Sisustuksessa hyvä Intia-vibe. Ravintolassa ehkä Helsingin parhain intialainen tunnelma, joka vie mukanaan pois harmaasta arjesta.

Tandoori Villa, Kalasatama – Tandooria meren rannalla

Sijainti: 5 metropysäkkiä Helsingin keskustasta itään Kalasatamaan ja muutama sata metriä kävelyä metroasemalta kohti merenrantaa.
Erikoisuus: Intialaista ruokaa pakistanilaisella twistillä. Tandoorissakin valmistetun kasvis- ja juustoruoan laatu on täällä vaihdellut ääripäihin, mutta parhaimmillaan se on ollut täydellistä.
Tunnelma: Merinäköalaterassi tarjoaa lämpimään kesäaikaan upeat puitteet aterioinnille.

Illallinen ravintola Tandoorissa

Nousussa:

Maharaja – Kasvissyöjän ilo (varovastiottaen)

Sijainti: 20 minuutin kävelymatka tai viisi raitiovaunupysäkkiä kaupungin keskustasta Mannerheimintietä pohjoiseen.
Erikoisuus: Ravintola Maharaja on ollut esillä Mannerheimintiellä niin kauan kuin jaksan muistaa. Se ikäänkuin kuuluu maisemaan ja on vaikea kuvitella Töölöötä ilman sitä. On kuitenkin syytä huomata, että kasvisruoan taso ravintolassa on vaihdellut vuosien varrella molempiin ääripäihin, huipulta pohjalukemiin. Tunnelma: Perinteinen intialainen sisustus. Lisäksi mainio akvaarioseinä luomassa tunnelmaa. Kalat eivät tosin ole oikeita.
Suositus: Tarkista viimeisimmät arvostelut arvioidaksesi tämänhetkinen kulinaarinen kokemus. Omalla kohdallani kasvisateria vuonna 2023 oli ok, kun siihen lisäsi suolaa ja pippuria. Bubbling under.

Illallinen ravintola Maharajassa

Helsingin intialainen ravintolamaailma tarjoaa siis monipuolisen paletin intialaisen ruoan ja intialaisen keittiön makuelämyksiä kaipaaville. Perinteisistä ruoista nykyaikaisiin tulkintoihin, nämä viisi ravintolaa tarjoavat erilaisia elämyksiä. Vetosipa sinuun sitten Ravintola Monalin autenttinen maku tai Delhi Rasoin tyylikäs tunnelma, Helsingistä löytyy varmasti jotain, joka tyydyttää intialaisen kulinaarisen himosi. Vaikka huomattava ja ymmärrettävä on, että autenttisiin intialaisiin makuihin ei suomalaisilla ruoka-ainesosilla ehkä koskaan päästä.

Lue lisää intialaisista ruoista ja matkailusta Intiassa 18v. ikäisestä visuaalisesta matkaoppaastani INDIVUE – Matka Intiaan!

Hyödyllisiä linkkejä:

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

  1. Ehkä jo tiedätkin, mutta mainitsen silti, että intialainen ruoka on pääsääntöisesti maustetumpaa ja parempaa kuin nepalilainen ruoka. Mutta jos tykkää tulisemmasta ruoasta, niin siitä kannattaa kuitenkin myös mainita tarjoilijalle, jotteivät tuo vahingossa liian mietoa ja mautonta annosta.

  2. Ah, alkoi niin tekemään mieli intialaista ruokaa tämän luettua. Ehkä tänään pitää käydä testaamassa jokin näistä sinun suosittelemista paikoista. Pitää muutenkin pistää tämä listaus talteen, sillä pidän tosi paljon intialaisesta ruoasta.

  3. Kiitos kommenteistanne. Listaus on tosiaan tehty juurikin kasvis- ja paneerruokien perusteella, joten liha, kala- ja kanaruokien hyvyydestä en mene sanomaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *