Helsingin paras nepalilainen ravintola?

Päivitetty 11/2021

Viikon videoksi valikoitui kuvaamani ravintolareissu, joka suuntautui omien kokemusteni mukaan Helsingin parhaimpaan nepalilaiseen ravintolaan.

Kyseinen ravintola Everest Katajanokalla sijaitsi omassa ylhäisessä yksinäisyydessään korkeiden ja värikkäiden kivitalojen keskellä. Sen kadunvarren terassilta löytyi kolme pöytää ja kaunis kukkaistutus. Helteinen kesäilta tarjosi oivat puitteet koronaturvalliselle aterioinnille ravintolan pienellä terassilla eikä muita asiakkaita juurikaan ollut. WOLT-kuskeja kuitenkin tuli ja meni ravintolasta vähän väliä pitäen ruoan tuoreena.

Illallinen Everestin katuterassilla

Valitsin ruoakseni nepalilaisen thalin, vaikka tiesin, että thali Suomessa sisältää korkeintaan kolme erilaista ruoka-annosta, kun taas Intiassa niitä saa parhaimmillaan kymmenen annosta samalle lautaselle.

Kolme ruoka-annosta naanleivän kera oli kuitenkin tarpeeksi, sillä ruoka oli sen verran täyttävää ja hyvää. Koska olin ensimmäistä kertaa kyseisessä ravintolassa, niin en tiedä, johtuiko hyvyys siitä, että olin ymmärtänyt pyytää hieman normaalia enemmän mausteita, mutta epäilen. Ruoka Everestissä oli kuitenkin parhainta, mitä olen nepalilaisessa ravintolassa koskaan Suomessa syönyt. Shahi paneerin juusto suli suussa samoin kuin vihannessubjin kukkakaali. Nepalilaisten ravintoloiden yleinen ongelmahan Suomessa havaintojeni mukaan on liika suomalaistuminen, jolloin ruoasta puuttuvat niin suola, tulisuus kuin muut mausteet.

Oheinen musiikkivideoni tuskin tavoittaa sitä herkullisuutta, minkä Everestin thali-illallinen tarjosi, mutta katso se kuitenkin. Pääset näkemään myös Helsingin keskikesää sekä Katajanokan maisemia ja merellisiä näkymiä uudistuneen Kalasataman suuntaan. Lokki mainitaan videolla varoituksena sen vuoksi, että niitä terassilla sietää varoa. Kyseinen videolla näkyvä lokki syöksyi yllättäen röyhkeästi pöytääni ja suoraan tuoreen naanleipäni kimppuun. Ja koska se ei saanut leipää kynsiinsä, jäi se viereisen auton katolle kyttäämään. Ravintola kuitenkin korvasi minulle uuden naanleivän, sillä lokeista ei ollut varoitettu.

Ruokajuomanani oli muuten alkoholiton olut, joka sopii hyvin itämaisten illallisten kylkeen ja palvelu Everestin ravintolassa oli mainiota.

Nepalilainen valkosipulinaanleipä

Päivitys 11/2021: Toinen kerta toden sanoo, Everestissäkin

Eräs syksyinen lauantai vuonna 2021, kun terassiaika oli jo ohi, pistäydyin Everestiin uudemman kerran syömään. Tilasin itselleni palak paneerin ja maustettuna, enkä joutunut pettymään maun suhteen tälläkään kertaa. Oli palak paneer maultaan kuitenkin kiltimpää kuin intialaisissa ravintoloissa yleensä.

Pettymys tuli kuitenkin siinä kohtaa, kun jälkeenpäin laskun maksettuani huomasin, että valkosipulinaanleivästäkin oli laskutettu, vaikka naanleivän tuli kuulua aterian hintaan. Kun sitten tiedustelin syytä tähän, teki ravintola minulle ylimääräisen tavallisen valkosipulittoman naanleivän ja pakkasi sen minulle mukaan takeawayna vietäväksi.

Heidän logiikkansa mukaan siis valkosipuliton naanleipä kuuluu aterian hintaan, mutta jos haluaa valkosipulia, pitää valkosipulinaanleipä ostaa erikseen, vaikka sillä korvataankin aterian leipä. Heitin naanleivän ulkona roskikseen, sillä ei minulla ollut mitään intressiä kävellä Helsingin katuja naanleipä kainalossani. Tarvitsin käsiäni valokuvaamiseen.

Ohessa kuitenkin toinen video, jonka tein, ja se kertoo samaisesta Everestin ravintolasta Helsingin Katajanokalla. Tällä kertaa tutustutaan ravintolan sisustukseen eli miltä ravintolan sisällä näyttää.

Videon kesto 1:04

Ravintola Everest

Lue lisää ravintoloista blogissani oheisesta linkistä!

Jos olet jo tilannut YouTube-kanavani, kiitos siitä.

Seuraa myös somessa!

7 Comments

  1. Tulee tässä lähiaikoina tehtyä mahdollisesti päiväretki Helsinkiin, niin täytyypä pitää tämä paikka mielessä ravintolaa miettiessämme. Tuo suomalaistuminen on perinteisesti muuten saattanut johtua myös siitä, että se on sitä, mitä täällä halutaan. Luulenpa kuitenkin, että varsinkin isoissa kaupungeissa tämä on muuttunut ja tilanne päinvastoin.

  2. Nams! Nepalilainen ruoka on ihan suosikkejani. Hassua, että tämä Katajanokan ravintola on mulla vielä kokematta, vaikka osuu Wolttini kuljetusalueelle. Täytyypä pistää siis korvan taakse tämä! 🙂

  3. Kiitos ravintolavinkistä. Tunnen huonosti Helsingin ravintolamaailmaa ja on kiva, kun on plakkarissa pääkaupunkireissuja varten aina jokunen hyvä ravintola.

  4. Kiitos kommenteistanne. Tämä ravintola on jo sen verran kauan ollut olemassa, että sitä uskaltaa senkin vuoksi suositella. On siis todennäköisesti paikallaan vielä silloinkin, kun päätät lähteä käymään. Mitä taasen WOLTiin tulee, nin se saisi kyllä minun puolestani laajentaa ravintoloidensa jakelualuetta koko Helsingin kattavaksi.

  5. Hauska juttu! Everest on omalla kohdallani listalla toisena, ja parhaana nepskinä paistattelee Helsingissä edelleen Aangan. Chili paneer on siellä aivan loistava, paras minkä olen Helsingissä syönyt. Jos et ole sitä vielä testannut, niin suosittelen! 🙂

  6. Ihan fiiliksissä tulin selvittämään mihin täytyy lähteä maistamaan Helsingin parasta nepalilaista ja olin melko tyytyväinen kun vastaus löytyi kahden korttelin päästä kotoa! 😀 Täytyypä ehdottomasti mennä kun on jo vuoden päälle asunut ihan vieressä! :O Haha!

  7. Kiitos kommenteistanne! Yleensä syön chili paneeria intialaisessa ravintolassa (viimeksi Tallinnassa), mutta pitääpä kokeilla tuota nepalilaistakin.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *